Αριστερά και υποσχέσεις χωρίς... αντίκρισμα!

on .

Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ, Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

  Τα κομμουνιστικά κόμματα σε όλη σχεδόν την Ευρώπη έχουν εκσυγχρονισθεί, μέχρι του σημείου να αλλάξουν και την επωνυμία τους. Ακόμη και οι Ρώσοι παλαιοί κομμουνιστές, έχουν γίνει κεφαλαιοκράτες και εκ των μεγαλυτέρων επενδυτών της Ευρώπης. Αλλά στην Ελλάδα τα κόμματα της αριστεράς διατηρούν ακόμα το όραμα του μαρξισμού και αγωνίζονται για την επιβολή του, αφού κανένα δεν τον αποδοκιμάζει.
Και το μεν ΚΚΕ έχει περιορισθεί στα φυσιολογικά του ποσοστά μετά την εγκληματική του συμπεριφορά κατά την κατοχή και τον συμμοριτοπόλεμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως με τα παλαιοκομματικά στελέχη του, ενώ τυπικώς διαχωρίζεται από το ΚΚΕ, διατηρεί τις ροζ ιδέες και αρχές τούτου. Εξακολουθεί να συγκεντρώνει τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ που είχαν στηρίξει τον Ανδρέα και τον Γιώργο Παπανδρέου και ονειρεύονται τώρα να επιτύχουν με τον νέο ηγέτη τους, όσα δεν επέτυχαν με τους προηγουμένους. Οι περισσότεροι τούτων στήριξαν τον Γιώργο Παπανδρέου για να ανέλθη προώρως στην εξουσία και να εφαρμόσει σχέδιο υποδουλώσεως της Χώρας εις την ΤΡΟΪΚΑ και το ΔΝΤ.
Ο Άγγλος Φιλόσοφος και Μαθηματικός Ράσσελ Μπέρτραντ (1873-1970) έγραψε ότι η πολιτική καθοδηγείται από ένα μεγάλο μέρος αποφθεγματικής κενολογίας, που δεν έχει μέσα του ούτε ένα ίχνος αληθείας. Αυτό το διαπιστώνει εύκολα κανείς συγκρίνοντας τις κατά καιρούς ομιλίες των περισσοτέρων κομματικών αρχηγών.
Τα πρωτεία βέβαια κατέχει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος με την περίφημη δήλωση του «λεφτά υπάρχουν» και την υπόσχεσή του ότι θα αυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις, τουλάχιστον κατά το ποσοστόν του πληθωρισμού, επέτυχε να εξαπατήσει τους Έλληνες εκλογείς, να αυξήσει τις ΜΚΟ, να υπερχρεώσει τη Χώρα, να υπερφορολογήσει τους Έλληνες και να μειώσει δραματικά και βάναυσα τους μισθούς και τις συντάξεις. Ο ίδιος βέβαια εφρόντιζε να προμηθευθεί το ακριβότερο κανό και όλες τις άλλες παροχές που του εξασφάλιζε η πρωθυπουργία.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1981, ανελθών στην εξουσία με τα δημαγωγικά του συνθήματα (Η Ελλάδα στους Έλληνες, Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ο λαός στην εξουσία, ΕΟΚ και NATO το ίδιο συνδικάτο κλπ.) για να θέσει την Ν.Δ. ως Αντιπολίτευση «στο χρονοντούλαπο της ιστορίας», όπως ο ίδιος καυχόταν, εδιπλασίασε σχεδόν τις αποδοχές των υπαλλήλων, διόρισε μεγάλο αριθμό νέων, προσεταιρίστηκε τους συνδικαλιστές και οργάνωσε τους κομματάρχες και τους πρασινοφρουρούς με τα δάνεια που υπέγραψε η Χώρα.
Οι Κυβερνήσεις που ακολούθησαν προσέθεσαν και άλλους περιττούς υπαλλήλους. Έτσι η Ελλάδα όταν περιήλθε σε κρίση δανεισμού από πρόδηλη υπαιτιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, υπετάγη στην ΤΡΟΪΚΑ και το ΔΝΤ, υποχρεώθηκε δε να μειώσει τον αριθμό των υπαλλήλων, με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας στα σημερινά επίπεδα.
Ο Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται μείωση της ανεργίας και αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων. Επαναλαμβάνει τις υποσχέσεις του Ανδρέα και Γιώργου Παπανδρέου. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και ένα διδάσκει, ότι κανέναν δεν διδάσκει. Ο κ. Τσίπρας και τα περισσότερα στελέχη του υποστηρίζουν, ότι θα επιτύχουν τη μείωση του δημοσίου χρέους και του επιτοκίου του, ως και την επιμήκυνση του χρόνου εξοφλήσεώς του, κατά τις συζητήσεις τους με τους εταίρους μας. Ουδείς όμως τούτων εξηγεί τί θα συμβεί αν οι τελευταίοι δεν δεχθούν τους όρους του ΣΥΡΙΖΑ και επιμείνουν εις την τήρηση των Μνημονίων. Τί θα πράξει τότε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Θα αλλάξει το νόμισμα της Χώρας, θα επιβάλει νέα φορολογία, θα καταργήσει την ιδιοκτησία, θα μεταβάλλει τη δομή του αστικού καθεστώτος και της εξουσίας του;
Η Ελλάδα ευρέθη στην κατάσταση που είναι σήμερα από εγκληματικά σφάλματα πολιτικών. Ουδείς τούτων υπέστη κυρώσεις δι’ αυτά. Μεγάλο μέρος των ΜΜΕ στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και προβάλλει τα στελέχη του, αποσιωπά δε τα σκάνδαλα του πολιτικού κόσμου, που μας έφεραν στο σημερινό αδιέξοδο. Όπως αποσιωπά και τις επιτυχίες και τις προσπάθειες της Κυβερνήσεως και ορισμένων διακεκριμένων στελεχών αυτής, να αναπτυχθεί η οικονομία της Χώρας.