Υπάρχει ισότητα ενώπιον του Νόμου;

on .

 Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ, Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

  Κατά το Σύνταγμα οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, συνεισφέρουν δε χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους (άρθρο 4 §§ 2 και 5). Το Κράτος, όμως, κατά ωμή παραβίαση του Συντάγματος, ενώ θέτει ένα πλαίσιο συμμετοχής στη φορολογία και εξοφλήσεως του αναλογούντος σε καθένα ποσού φόρου, συγχρόνως θεσπίζει εξαιρέσεις υπέρ ορισμένων κατηγοριών φορολογουμένων χωρίς αντικειμενικά κριτήρια.
Περαιτέρω ενώ απειλεί με βαρύτατες συνέπειες πάντα καθυστερούντα την εξόφληση των οφειλών του προς το Δημόσιο πολίτη, διορισμένους επιχειρηματίες και γνωστά νομικά πρόσωπα μεγιστάνων του πλούτου επιδεικνύει ανοχή. Τα σχόλια του λαού, ακόμα δε και των Τροϊκανών επισημαίνουν την οφειλή προς το κράτος περί τα 19 δισεκατομμύρια ευρώ από ληξιπρόθεσμα δάνεια και φόρους των ως άνω οικονομικών παραγόντων.
Το Κράτος απειλεί με κατάσχεση και εκποίηση κατοικίες οικογενειών με τρία παιδιά άνεργα, γιατί αδυνατούν να εξοφλήσουν οφειλές τους σε 30 δόσεις. Ενώ δε θεσπίζει 100 δόσεις για τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια» επιχειρηματιών, δεν επεκτείνει το μέτρο τούτο και σε ατυχείς φορολογουμένους, που απέκτησαν μία κατοικία με γονική παροχή ή εκ κληρονομίας των προγόνων τους.
Ο ελληνικός λαός καταψηφίσας την Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2009 και αναδείξας πρωθυπουργό το Γιώργο Παπανδρέου έγινε συνυπεύθυνος των τραγικών γεγονότων που επακολούθησαν. Αντί να έχει διδαχθεί από την προηγηθείσα διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Παπανδρέου, υπουργός του οποίου ήτο ο υιός του, περιέπεσε και πάλι στο σφάλμα, να πιστεύσει τις ψευδείς επαγγελίες του νέου ΠΑΣΟΚ, το οποίο μας οδήγησε στην Τρόικα και το Δ.Ν.Τ. Προηγήθηκε προδοτική κατασυκοφάντηση του Ελληνικού Λαού ως φαύλου και φυγοπόνου και της οικονομίας του ως πνεούσης τα λοίσθια ή εχούσης την πορεία του Τιτανικού.
Είναι επίσης συνυπεύθυνος διότι υπεχρέωσε με την ψήφο του τη Ν.Δ. να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Πολλοί κατηγορούν σήμερα τον πρωθυπουργό διότι δεν εδίωξε ποινικώς τον Γ. Παπανδρέου, τον Ι. Παπαντωνίου, τον Κ. Σημίτη, τον Γ. Παπακωνσταντίνου και άλλους, που θεωρούν υπαιτίους των σημερινών δεινών του τόπου. Όμως, πώς είναι δυνατόν να συμβεί τούτο, όταν η κυβέρνηση εξαρτάται από την ψήφο εμπιστοσύνης του ΠΑΣΟΚ, περιλαμβανομένου και του Γ. Παπανδρέου;
Η καθυστέρηση της υποθέσεως Γ. Παπακωνσταντίνου στον Άρειο Πάγο βαρύνει τη Δικαιοσύνη. Ομοίως και αυτή του ελέγχου της Λίστας Λαγκάρντ. Αλλά και η παράλειψη διώξεως σκανδάλων, που καταγγέλλονται από τον τύπο και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Ο λαός, αν δεν θέλει να μεταμεληθεί και πάλι πικρώς, οφείλει να σταθμίσει τις προσπάθειες της Κυβερνήσεως για την έξοδο της χώρας από την κρίση και να σκεφθεί, αν και πώς είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν όσα επαγγέλλονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους.
Και ακόμα, γιατί άραγε δεν διαμαρτύρεται το κόμμα της αντιπολιτεύσεως για την άνω ευνοϊκή μεταχείριση ορισμένων οικονομικών παραγόντων, την οποίαν και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ι. Δραγασάκης υπαινίχθη στην τελευταία συζήτηση στη Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης, χωρίς να μνημονεύσει τον ευνοηθέντα παράγοντα.
Το κόμμα της αντιπολιτεύσεως έχει καταστεί προστάτης όλων των μεταναστών. Μεταξύ τούτων όμως είναι και οι φανατικοί ισλαμιστές, οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί στην πρωτεύουσα της χώρας και σε πολλές επαρχιακές πόλεις, με κίνδυνο να αποτελέσουν κάποτε επικίνδυνη πυριτιδαποθήκη.
Ενόψει της υπεργεννητικότητας των μουσουλμάνων και της υπογεννητικότητας των Ελλήνων, πολύ σύντομα οι πρώτοι θα καταστούν πλειοψηφία στον τόπο της χριστιανικής ορθοδοξίας. Προέχει το συμφέρον της πατρίδας, το οποίον επιβάλλει την ανάδειξη μιας ισχυρής πολιτικής δυνάμεως, αποτελουμένης από ανθρώπους, που αγαπούν την πατρίδα τους και προτάσσουν της πολιτικής σταδιοδρομίας τους τα συμφέροντα αυτής.
Οι καιροί είναι ζοφεροί. Οι Τούρκοι προσπαθούν να αποκτήσουν δικαιώματα, που δεν έχουν, στην Κύπρο και το Αιγαίο. Οι ψευτομακεδόνες των Σκοπίων και οι αχάριστοι Αλβανοί φιλοδοξούν να επεκταθούν σε βάρος της χώρας μας. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά η πατρίδα μας έχει ανάγκη μιας σταθεράς κυβερνήσεως, τα μέλη της οποίας να αγαπούν την Ελλάδα και τους Έλληνες.