Βοβούσα, μοναδική και όχι μόνη και τα νερά του Αώου…

on .

➤ Του ΚΩΣΤΑ Ι. ΔΗΜΟΥ, τ. Προέδρου Βοβούσας
• Εκφράζω τα συγχαρητήριά μου για την προγραμματισμένη εκ μέρους της Ομάδας phasma 2 (www.Phasma2. com), του Πολιτιστικού Συλλόγου Βοβούσας και της Κίνησης Πολιτών για την προστασία του Αώου εκδήλωση και έκθεση φωτογραφιών που θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών από 24 Νοεμβρίου μέχρι 8 Δεκεμβρίου και με τον τίτλο: «Βωβούσα, μοναδική και όχι μόνη».
Ο αγώνας για τα νερά του Αώου είναι διαχρονικός, όχι τωρινός, από 20ετίας τώρα και ο καθένας –και όλοι μαζί– βάλαμε το μεγάλο ή το μικρό λιθαράκι για την προστασία του και τη διαφύλαξη της φυσικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς.
Σχετικό με το όλο θέμα είναι και το πρωτοσέλιδο κείμενό μας στον «Πρωϊνό Λόγο» στις 6-9-2013 με τον τίτλο «Η εκτροπή των νερών του Αώου και η Βοβούσα που αντιστέκεται», που γράφτηκε και διαβάστηκε στις περσινές εκδηλώσεις τον Αύγουστο μήνα στη Βοβούσα, που διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία της Κίνησης Πολιτών για την προστασία του Αώου και με την ευθύνη των Δήμων Ζαγορίου και Κονίτσης και για μια Βοβούσα, με την ευρύτερη περιοχή, των οραμάτων και των ανοιχτών οριζόντων.
Κοινός ο αγώνας. Όχι αποσιωπήσεις βασικών πτυχών του συλλογικού αγώνα. Και όλοι άξιοι κάθε μνείας.