Η πατρίδα απειλείται με νέα κρίση, οι πολίτες καλούνται να δώσουν λύση

on .

 ➤  Γράφει ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ, πρ. Δήμαρχος και βουλευτής Ιωαννίνων

  Ζούμε μια περίοδο με σημαντικά πολιτικά, οικονομικά και εθνικά ιστορικά γεγονότα. Την ίδια στιγμή η πλειοψηφία των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων και οι πολίτες, συμφωνούν ότι για την έξοδο από την κρίση απαιτούνται συνεννόηση, συναίνεση, συνεργασία και συμφωνία σε minimum στόχους και επιδιώξεις.
Παρά τις κοινές διαπιστώσεις και εκτιμήσεις για την υφιστάμενη κρίση που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, εντούτοις η πολιτική αντιπαράθεση κλιμακώνεται.
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα προβλήματα δεν είναι αμιγώς ευθύνη των Ελλήνων αλλά Πανευρωπαϊκά. Για την αντιμετώπισή τους προτείνουν να κάνουμε συμμαχίες και μέτωπο με άλλες χώρες του Nότου.
Πώς όμως είναι δυνατό να μας πάρουν στα σοβαρά οι άλλοι, όταν διαπιστώνουν ότι εμείς στο εσωτερικό δε μπορούμε να ομονοήσουμε και να συμφωνήσουμε στα βασικά και αυτονόητα, με θέσεις πατριωτικές και όχι, όπως δυστυχώς συμβαίνει, να προτάσσουμε το κομματικό αντί του εθνικού συμφέροντος.
Δυστυχώς το σύνδρομο της εξουσίας που κυριαρχεί στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας μας στερεί τη δυνατότητα να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι  και να συζητήσουμε τα προβλήματα και να δώσουμε  κοινά αποδεκτές λύσεις
Σε μια εποχή που πολλά ζητήματα της χώρας βρίσκονται στη κόψη του ξυραφιού εμείς αναλωνόμαστε, κόμματα και πολίτες, σε άγονες αντιπαραθέσεις, επιζήμιες για τα εθνικά μας θέματα.
Η αιφνίδια απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, μέσα μάλιστα στις γιορτές, κάθε άλλο παρά ομαλές εξελίξεις προοιωνίζει.
Με δεδομένη την πολιτική οξύτητα και σύγκρουση συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, με αφορμή την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, η πολιτική αστάθεια και η αβεβαιότητα για το μέλλον της πατρίδας μας κορυφώνονται.
Η πιθανότητα μη εκλογής Προέδρου και η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, αρχές Φεβρουαρίου 2015 είναι πολύ δυνατή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιτυχή αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που έχει η χώρα.
Τα προβλήματα είναι γνωστά, τα ζούμε και είναι χιλιοειπωμένα. Η απαρίθμηση τους από εμένα θα ήταν πλεονασμός. Το καίριο ερώτημα που θέτει σήμερα κάθε καλόπιστος και σώφρων Έλληνας πολίτης, είναι πού οδηγούμαστε, με όλα όσα συμβαίνουν και πρόκειται να συμβούν στο εγγύς μέλλον.
Μόνο δεινά φαίνονται να μας απειλούν στον ορίζοντα! Η μόνη ελπίδα είναι, έστω και την ύστατη ώρα, οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις να σταθούν  στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουν λύση στα αδιέξοδα που φαίνεται να έρχονται. Διαφορετικά, θα πρέπει να γνωρίζουν πως οι πολίτες θα τους τιμωρήσουν.
Είμαι αισιόδοξος πως οι Έλληνες πολίτες θα πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση και με το αλάνθαστο κριτήριο που τους διακρίνει, θα δώσουν την ενδεδειγμένη λύση. Τόσο με τους αντιπροσώπους τους στο εθνικό κοινοβούλιο όσο και με την ψήφο τους στην περίπτωση που στηθούν οι κάλπες, θα απαιτήσουν λύσεις Εθνικές, λύσεις Πατριωτικές.
Εκτιμώ, όπως και πολλοί άλλοι, πως η καλύτερη λύση για την πατρίδα θα ήταν μια συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και δέσμευση για εκλογές εντός του 2015, αναθεώρηση του Συντάγματος και κοινή διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας εξόδου από το μνημόνιο και οριστική ρύθμιση του χρέους.
Η πρωτοβουλία ανήκει στην κυβέρνηση και να ξέρουν συμπολίτευση και αντιπολίτευση, πως όποιος δεν συμφωνήσει σε μια παρεμφερή λύση, θα πάρει το πολιτικό κόστος που του αναλογεί.
«Δεν κομίζω γλαύκας ες Αθήνας», λέω αυτά που αφουγκράζομαι αυτά που οι πολίτες στην πλειοψηφία τους ζητούν, δηλαδή τα αυτονόητα και εθνικά επωφελή.
***
Τελειώνοντας αυτή τη σύντομη τοποθέτησή μου, θέλω να υπενθυμίσω σε όσους δεν ενθυμούνται, ότι η Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια κυβερνήθηκε από δύο μεγάλα κόμματα εναλλάξ, με αυτοδύναμες κυβερνήσεις με τα γνωστά αποτελέσματα.
Στις εθνικές εκλογές του 2012, οι πολίτες με την ψήφο τους έστειλαν προς κάθε κατεύθυνση ένα σαφές μήνυμα, ότι θέλουν να κυβερνηθούν από κυβερνήσεις συνεργασίας και συνεννόησης.
Το παλιό πολιτικό σύστημα των μονοκομματικών Κυβερνήσεων, έκλεισε τον κύκλο του. Η Ελλάδα ήρθε η ώρα να αλλάξει σελίδα και να κυβερνηθεί από ανθρώπους που διέπονται από πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας.
Ο Ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο τα πολιτικά μίση, τα πάθη και τις αμαρτίες του παρελθόντος. Από εδώ και στο εξής οι πολίτες, ο κυρίαρχος Ελληνικός Λαός με την ψήφο του και τη συμμετοχή του, έχει το λόγο και θα επιβάλει τις σωστές λύσεις.