Γιατί δεν συνεχίζεται η επισκευή του αρχοντικού Πλακίδα;

on .

• Πολλές φορές ρωτήσαμε την Aδελφότητα Κουκουλιωτών, τον Δήμο Ζαγορίου, την Aρχαιολογία και την Περιφέρεια, γιατί σταμάτησε η επισκευή και αποκατάσταση του αρχοντικού Πλακίδα;
Η ανάθεση του έργου έγινε από τον Οκτώβριο του 2013 και ανέλαβε το έργο ο εργολάβος κ. Κωσταντινίδης. Από τότε οι εργασίες που έγιναν ήταν ελάχιστες.  Έγιναν μπαλώματα σε δύο τοίχους και αρμολόγι γύρω στους τοίχους που το ένα έδωσε εντολή η Αρχαιολογία να ξυλωθεί και να γίνει παραδοσιακό.  Άνοιξαν οι εσωτερικοί τοίχοι, ξηλώθηκαν τα παράθυρα και μέσα μπαίνει ελεύθερα ο αέρας και η βροχή. Μέσα σε αυτή την κατάσταση η κατάρρευση των τοίχων συνεχίζεται.
 Ο εργολάβος ελάχιστες φορές παρουσιάστηκε, την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Πάντα εύρισκε κάποιες δικαιολογίες... Τώρα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι, θα παρακαλέσουμε θερμά όλους τους παραπάνω φορείς να φροντίσουν να δοθεί κάποια λύση για να συνεχιστεί η επισκευή του αρχοντικού. Αν ο εργολάβος δεν συνεχίσει το έργο να θεωρηθεί έκπτωτος, να μην του δοθεί παράταση γιατί, όπως και μέχρι τώρα θα μας κοροϊδέψει, δεν θα συνεχίσει.  Πρέπει επιπλέον οι αρμόδιοι να του... τρίξουν τα δόντια, γιατί εξ αιτίας του μεγάλωσε η φθορά στο κτήριο και αυτό κινδυνεύει.  Αυτές είναι οι δικές μας προτάσεις. Πάντως κάτι πρέπει να γίνει το συντομότερο, πριν να είναι πολύ αργά.
Γιάννης Βακάμης

Κουκουλιώτης