Οι γεννήτορες της συμφοράς…

on .

ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ

 Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ, Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

•  Ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ιστορική φράση για το «δωράκι» προς εαυτόν, μέχρι 500 εκατομμύρια, καθιέρωσε ουσιαστικώς τη δωροληψία των δημοσίων λειτουργών. Ακολούθως, με τα σκάνδαλα του Κοσκωτά και τον περιώνυμο «Κουτσονόμο» στα μέτρα του «τραπεζίτη», την αγορά και ανακατασκευή της Βίλας της Εκάλης και την προσπάθειά του να συγκαλύψει τις σχετικές δαπάνες επικαλεσθείς στη δήλωση του «πόθεν έσχες» δήθεν δάνεια, από τους Υπουργούς του, καθώς και από ένα φίλο του Λιβανέζο, τον Τζωρτζ Χάλαγκ, έμπορο όπλων, επέρασε στο πάνθεον της φαυλότητος. Ακόμη και οι πέτρες γνώριζαν την αλήθεια. Ο Ανδρέας Παπανδρέου όμως δεν εδίστασε να καταφύγει στο πλέον ανόητο ψεύδος, που του συνέστησε νομικός του σύμβουλος, περιφρονήσας τη νοημοσύνη του Λαού, και όσα εγνώριζε το πανελλήνιο.
Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστη ανίκανος, να συνεχίσει τη διακυβέρνηση της χώρας, παρά τις προσπάθειες του περιβάλλοντος του, στην αρχηγεία του ΠΑΣΟΚ ανήλθε ο κ. Σημίτης, ο οποίος και έδωσε το Υπουργείο της Εθνικής Αμύνης στο συνυποψήφιο του και κατά εννέα ψήφους υστερήσαντα, Άκη Τσοχατζόπουλο. Για τα σκάνδαλα στις προμήθειες αεροπλάνων, πυρομαχικών, υποβρυχίων, πυροβόλων και τανκς βοούσε ο κόσμος. Ο τύπος ανέφερε κάθε τόσο συγκεκριμένα περιστατικά, αποδεικνύοντα ή τουλάχιστον πιθανολογούντα τις δωροδοκίες των αξιωματούχων του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.
Ο κ. Κ. Καραμανλής αναγκάσθηκε να χαρακτηρίσει τον κ. Σημίτη αρχιερέα της διαφθοράς. Παρά ταύτα, εξεταζόμενος ως μάρτυς στην υπόθεση Τσοχατζοπούλου, ο κ. Σημίτης εξέφρασε την αγανάκτησή του, διότι έγιναν τέρατα και σημεία πίσω από την πλάτη του.
Δεν ήταν όμως μόνον τα σκάνδαλα των εξοπλισμών. Ήταν και το μέγα σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, δια του οποίου ανυπολόγιστος αριθμός Ελλήνων εξηπατήθη και απώλεσε την περιουσία του. Όλοι ενθυμούνται ότι ο τότε Υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Παπαντωνίου διαβεβαίωνε το Λαό, ότι, μετά τις εκλογές, ο δείκτης του χρηματιστηρίου θα υπερβεί τις 6.000 και ότι οι επενδυτές πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στο χρηματιστήριο.
Αλλά όταν έγινε το «χρηματιστηριακό μπαμ» και αντί της αυξήσεως του δείκτου, επήλθε πρωτοφανής πτώση αυτού, έγινε πανικός. Όσοι επρόφθασαν έλαβαν μέρος των χρημάτων που είχαν διαθέσει. Οι υπόλοιποι, που εμπιστεύθηκαν τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, έχασαν, όχι μόνον τις οικονομίες τους, αλλά και το τίμημα ακινήτων, τα οποία πώλησαν για να λάβουν μέρος στο χρηματιστήριο. Και ο κ. Σημίτης, ωσάν να μην εγνώριζε τις δηλώσεις του κ. Παπαντωνίου, είπε προς το λαό «ας προσέχατε»!
Οσάκις δε γινόταν δημόσια καταγγελία, κατά Υπουργών της Κυβερνήσεώς του, έλεγε: «όποιος έχει στοιχεία, ας τα στείλει στον Εισαγγελέα». Η Κυβέρνηση όμως του ΠΑΣΟΚ είχε ήδη θέσει φραγμούς στις εισαγγελικές ενέργειες. Υπεχρέωνε τους δικαστικούς λειτουργούς, που ήθελαν να απευθυνθούν στη Βουλή, να υποβάλουν τα σχετικά στοιχεία που είχαν στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και αν εκείνος ενέκρινε, να υπεβάλοντο στη συνέχεια στον Υπουργό Δικαιοσύνης και ακολούθως θα πήγαιναν και στο Προεδρείο της Βουλής.
Ενώ όλοι οι πολιτικοί αναγνωρίζουν ότι το Σύνταγμα, που εμποδίζει τη δίωξη Υπουργών, είναι απηρχαιωμένο και πρέπει να τροποποιηθεί κατά τούτο, ώστε οι πολιτικοί να διώκονται όπως όλοι οι πολίτες, καμμία Κυβέρνηση έως τώρα δεν έλαβε την πρωτοβουλία, να θεσπισθεί αυτό που όλοι θεωρούν ορθό.
Ο δε Γιώργος Παπανδρέου - ο οποίος εξηνάγκασε τον Πρωθυπουργό της Νέας Δημοκρατίας να ενεργήσει πρόωρες εκλογές για να πάρει την εξουσία και να μας υπαγάγει στο Δ.Ν.Τ. - με σχετική τροποποίηση του νόμου «περί ευθύνης Υπουργών», άλλαξε τη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου. Κατήργησε την υποχρεωτική συμμετοχή του Προέδρου του Αρείου Πάγου, ως Προέδρου του Δικαστηρίου τούτου και όρισε ότι την προεδρία αυτού θα έχει ο αρχαιότερος Αεροπαγίτης, θα μετέχουν δε και μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας δια κληρώσεως.
Έτσι, συνέβη το άτοπο και παράλογο, πρόεδρος του ειδικού Δικαστηρίου που εδίκασε τον Γ. Παπακωνσταντίνου (Υπουργό του Γιώργου Παπανδρέου), να είναι Αεροπαγίτης, μέλη δε αυτού τρεις Αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίοι σπανίως βεβαίως ασχολούνται με τα ποινικά. Έτσι επήλθε το γνωστό αποτέλεσμα της αθωωτικής σχεδόν αποφάσεως και της πρωτοφανούς στα χρονικά συστάσεως του Προέδρου προς τον ευνοηθέντα κατηγορούμενο «να είναι προσεκτικός του λοιπού»!
Στις τελευταίες εκλογές, ο Λαός απέθεσε τις ελπίδες του στο ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, όμως, μεταξύ των άλλων νομοθετημάτων αυτού, ήταν και η νομιμοποίηση της καλλιεργείας της ινδικής καννάβεως, η οποία αποτελεί το πρώτο βήμα για τα λεγόμενα σκληρά ναρκωτικά, που εκμηδενίζουν και τελικώς δολοφονούν την προσωπικότητα του χρήστη. Πιστεύει δηλαδή η νέα κυβέρνηση, πως η νομιμοποίηση της καλλιέργειας των ναρκωτικών θα βελτιώσει την ελληνική κοινωνία και θα την καταστήσει αξιοπρεπέστερη και ελευθέρα;
Μεταξύ των άλλων, οι κυβερνώντες, πέραν του γνωστού νομοθετήματος, για να εξέλθουν από τις φυλακές ακόμη και βαρυποινίτες εκτελεστές της 17Νοέμβρη, παρά την αγανάκτηση των Αμερικανών, εκ παραδόσεως συμμάχων μας, άνοιξαν τις πύλες της χώρας σε όλους τους μετανάστες της Μέσης Ανατολής. Τον Απρίλιο του 2014 είχαν εισέλθει στα νησιά Σάμος, Χίος, Μυτιλήνη, 1.500 μετανάστες. Ενώ τον Απρίλιο του 2015 ο αριθμός των μεταναστών ανήλθε σε 11.873 άτομα. Εξ αυτών δε 5.342 εγκαταστάθηκαν στη Λέσβο, 2.383 στη Χίο, 1.317 στη Σάμο, 1.035 στην Κω και 924 στη Λέρο. Σε λίγα χρόνια δηλαδή τα ελληνικά νησιά θα κατοικούνται από μουσουλμάνους, όργανα του τουρκικού επεκτατισμού.