Ο Β. Σόιμπλε και η ανάγκη για εθνική ομοψυχία!..

on .

ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ

•  Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ, Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

•  Πλήρης η απογοήτευση των Ελλήνων, από την συμπεριφορά του κ. Σόιμπλε, έναντι της ελληνικής αντιπροσωπείας. Βεβαίως, η τελευταία όφειλε από τον Φεβρουάριο να δείξει μεγαλύτερη σταθερότητα και ευπρέπεια, να συνάψει δε συμφωνία και να μην ταλαιπωρεί το Eurogroup με τις συμπεριφορές του κ. Βαρουφάκη, ο οποίος απεκάλεσε το Δ.Ν.Τ. «εγκληματική οργάνωση». Επίσης, μέλη της Ελληνικής Κυβερνήσεως υπερέβησαν κάθε όριο, όταν ο κ. Λαφαζάνης απεκάλεσε τον κ. Σόιμπλε «μαντρόσκυλο».  Με την επιμονή του γερμανού Υπουργού Οικονομικών, τα μέλη του Eurogroup αξιώνουν να επιβληθεί Φόρος Προστιθέμενης Αξίας 23%, ακόμα και στα τιμολόγια εστιάσεως. Αυτό σημαίνει εξουθένωση του ελληνικού τουρισμού. Είναι φανερό ότι δια του παραλόγου και υπερβολικού αυτού μέτρου στοχεύεται η καταστροφή των τουριστικών επιχειρήσεων της Ελλάδος, προς όφελος των ανταγωνιστριών τους, ήτοι των ομοίων επιχειρήσεων Τουρκίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Γαλλίας και Πορτογαλίας.
Επιβάλλεται επίσης η μείωση των δαπανών των Ενόπλων Δυνάμεων κατά 500 εκατομμύρια ευρώ και η κατάργηση περί των 10 στρατοπέδων. Δηλαδή η αποδυνάμωση του ελληνικού στρατού. Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν διαθέτει στρατιωτική δύναμη προς προστασία των μελών της, ούτε επεμβαίνει όταν αυτά προσβάλλονται, η Γερμανία απαιτεί ουσιαστικώς την διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας.
Με τα μέτρα, που θέλει να επιβάλει το Eurogroup στην Ελλάδα, η χώρα θα συνθλιβεί. Μας απειλεί ότι εάν δεν συμφωνήσουμε με τις προτάσεις των θεσμών, τις οποίες μάλιστα ο κ. Σόιμπλε χαρακτηρίζει κατ' ευφημισμόν υπέρ άγαν επιεικείς, η Ελλάδα από τη Δευτέρα θα είναι μόνη. Ναι! Θα είναι μόνη, απροστάτευτη και πτωχευμένη. Βορρά κακοβούλων γειτόνων. Οι εταίροι μας όμως δεν σκέπτονται, ότι στην περίπτωση αυτή, τον χώρο της προστασίας της Ελλάδος, θα σπεύσουν να πληρώσουν άλλες δυνάμεις;
Ένα κράτος, χωρίς ουσιαστικούς συμμάχους, που θα αδυνατεί να προστατεύσει την ακεραιότητά του, πώς θα αντιμετωπίσει τα στίφη των προσφύγων, που εισβάλουν από τα κράτη της ανατολής και ζητούν τόπο οριστικής εγκαταστάσεως; Όταν η Ευρώπη είχε άνδρες της περιωπής του Ντελόρ, τα προβλήματα αυτής ελύοντο ταχύτατα και ικανοποιητικότατα. Σήμερα όμως παρατηρείται η σκληρότητα του κ. Σόιμπλε, ο οποίος εκδηλώνει σαφή αντιπάθεια κατά των Ελλήνων και ζητεί την μείωση των συντάξεων, την αύξηση των φορολογιών και τη μείωση των δαπανών νοσηλείας. Με άλλους λόγους, δεν ενδιαφέρεται για την επιβίωση του ελληνικού λαού, αλλά μόνον για τα κέρδη της Γερμανίας.
Η Ελλάδα ανήκει στο NATO. Αλλά ο Γερμανός Λοχαγός αμείβεται όσο ο Έλλην Στρατηγός. Η κατακρεούργηση των αποδοχών των Ελλήνων στρατιωτικών, δικαστικών και αστυνομικών, οι οποίοι στηρίζουν το κράτος, απολήγει στη μείωση του κύρους αυτών και πλήσσει την αποτελεσματικότητά τους.
Η Ελλάδα, κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, επελέγη από τους ισχυρούς της γης, ως θύμα της νέα τάξεως πραγμάτων. Ποίος πυροδότησε το Γιώργο Παπανδρέου για να ζητήσει εντόνως πρόωρες εκλογές από τον Κώστα Καραμανλή, το 2009, με σκοπό να αναλάβει την εξουσία; Ένας πραγματικός Έλλην, διαβλέπων τους κινδύνους εκ της οικονομικής κρίσεως, θα υπεδείκνυε στον Κώστα Καραμανλή τα κατά τη γνώμη του αναγκαία μέτρα, για την αντιμετώπισή της, επ' ωφελεία του Ελληνικού Λαού.
Αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου ουδέποτε απέβλεψε στο συμφέρον του Ελληνικού Λαού, παρά μόνον στα προσωπικά του σχέδια. Κανείς δεν ετόλμησε να πληροφορήσει τους Έλληνες ότι ο γόνος της Παπανδρεϊκής δυναστείας είχε και αμερικανικό διαβατήριο, με ό,τι αυτό εσήμαινε. Εξεβίασε και επέτυχε να αποσπάσει προώρως την εξουσία. Σχεδίασε την υπαγωγή της Ελλάδος στο σύστημα εποπτείας της Ευρώπης και του Δ.Ν.Τ., ισχυριζόταν ότι στο Αιγαίο δεν υπάρχουν πετρέλαια, και αποδέχθηκε το πρώτο μνημόνιο με δυσμενέστατους όρους, εξαπατήσας τον Λαό, στον οποίο υπέσχετο παροχή αυξήσεων τουλάχιστον ίσων με το ποσοστό του πληθωρισμού.
Ο κ. Τσίπρας είχε καταφέρει να δημιουργήσει προσωπικό ρεύμα. Η σύνεση και το συμφέρον της πατρίδος επέβαλαν να μην επισπεύσει τις εκλογές και να σκεφθεί το αληθές συμφέρον του έθνους και του λαού. Υπέπεσε όμως στο σφάλμα του Γιώργου Παπανδρέου, για διαφορετικούς λόγους. Και το χειρότερο. Έδωσε εξουσία σε ανθρώπους, που συγχέουν το λειτούργημά τους με την ιδεολογία τους. Ένας Έλλην Υπουργός δικαιούται στο γραφείο του να έχει εθνικά σύμβολα, όχι όμως και πορτραίτο του ιδρυτού του ρωσικού μπολσεβικισμού ή του Άρη Βελουχιώτη.
Οι Αμερικανοί υποτίθεται ότι θέλουν να μας βοηθήσουν. Ανέχονται όμως τους Γερμανούς, να μας επιβάλουν την πτωχοποίηση της Ελλάδος και τον περιορισμό της ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεών της.
Ενώπιον αυτής της πραγματικότητος, οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να επιδείξουν ομοψυχία, καθώς και ενωτικό και εθνικό φρόνημα, προς αντιμετώπιση της κρίσεως και των συνεπειών της, με μόνο γνώμονα το αληθές συμφέρον του Έθνους και του Λαού.