Ενδιαφέρονται μόνο να βρουν τρόπους να παραμείνουν εσαεί στην εξουσία!

on .

Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ,
Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

  Ο πρώην αρχηγός της ΚΝΕ Γαλατσίου και επί έτη καταληψίας δημοσίων καταστημάτων, δεν ήταν δυνατόν να επιδείξει περισσότερο σεβασμό προς τον ευκολόπιστο και επιπόλαιο λαό, που εξακολουθεί να τον πιστεύει. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περί: «τραπεζικής αργίας βραδείας διαρκείας», δημοσιευθείσης στο Τεύχος Α, αριθμό φύλλου 65 της 28ης-6-2015 της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως, φερούσης δε τις υπογραφές του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, διατάσσεται το κλείσιμο των τραπεζών επί μία εβδομάδα, μέχρι της επομένης του δημοψηφίσματος.
Συνεπεία του νομοθετικού αυτού μέτρου, οι τράπεζες έκλεισαν, ενώ εδώ και έξι εβδομάδες εφάρμοσαν capital controls ακόμη και για ανάληψη συντάξεων! Οι δε ατυχείς συνταξιούχοι, υπέρ των οποίων υποτίθεται προμαχεί η σημερινή Κυβέρνηση, Κάθονται επί ώρες στις ουρές για να πάρουν 60 ευρώ ημερησίως. Ενώπιον της τραγικής αυτής καταστάσεως, ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του στις 2-7-2015 δεν εδίστασε να ισχυρισθεί ψευδώς και εν γνώσει της αναληθείας, ότι οι ξένοι έκλεισαν τις τράπεζες για να τιμωρήσουν και εκβιάσουν τον ελληνικό λαό. Αυτά δε περίπου επαναλαμβάνουν και διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.
Έτσι, οι ατυχείς Έλληνες κάθονται στις ουρές των τραπεζών, διότι επίστευσαν τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, ότι οι καταθέσεις τους είναι εγγυημένες και δεν κινδυνεύουν. Το πλήγμα στον τουρισμό είναι απερίγραπτο. Ξένοι τουρίστες, που βρέθηκαν στα ελληνικά νησιά, αδυνατούν να ανταλλάξουν το νόμισμά τους με ευρώ και να εξαργυρώσουν τις τραπεζικές επιταγές που έχουν. Έτσι, είναι καταδικασμένοι σε στερήσεις και τηλεγραφούν απελπισμένα στις πατρίδες τους, καταγγέλλοντες την κατάσταση στην οποία περιήλθαν με την ενέργεια αυτή της ελληνικής κυβερνήσεως. Άλλωστε αυτή, επιτέλους, μπορούσε να κάνει το δημοψήφισμα πολύ ενωρίτερα και όχι στην περίοδο ακμής του θερινού τουρισμού.
Ο κ. Τσίπρας και οι σύμβουλοι του φαίνεται πως δεν ενδιαφέρονται για το κακό που κάνουν στην Ελλάδα. Ενδιαφέρονται μόνον να βρουν τρόπο να παραμείνουν στην εξουσία εσαεί.
Τα ελληνικά χαρτονομίσματα για να μπορούν να γίνουν δεκτά στις συναλλαγές, πρέπει να έχουν αντίκρυσμα σε χρυσό. Αλλά οι σοσιαλίζοντες κυβερνήτες, που προηγήθησαν, εφρόντισαν αυτόν να τον απομειώσουν και αργότερα να τον απομακρύνουν. Επομένως, ελληνικό χαρτονόμισμα χωρίς αντίκρυσμα σημαίνει ρούβλι της εποχής του μπολσεβικισμού. Αυτόν νοσταλγούν και αυτόν ονειρεύονται πολλά στελέχη της κυβερνώσης παρατάξεως.
Ο ελληνικός λαός ρέπει προς, τον ηρωισμό. Αγνόησε στην ουσία τί σημαίνει το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, ταύτισε αυτό με το ΟΧΙ του Λεωνίδα και του Μεταξά. Πίστεψαν δηλαδή πολλοί Έλληνες ότι ψηφίζοντες ΟΧΙ ηρωοποιούνται και προσβάλλουν τους ξένους. Όταν όμως αντιληφθούν τί έκαναν, θα είναι πολύ αργά.
Οι Έλληνες έκαναν δύο δημοψηφίσματα εναντίον της θελήσεως των συμμάχων. Το πρώτο έγινε το 1920, για να φέρουν το Βασιλέα Κωνσταντίνο εναντίον της θελήσεως των μελών της Αντάντ, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι στρόφιγγες των δανείων και η Ελλάδα να περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση.
Το 2015 η Κυβέρνηση ενώ είχε συμφωνήσει εν πολλοίς με κάποιους βασικούς όρους των θεσμών αιφνιδίως άλλαξε γνώμη και για μια διαφορά 60 μόλις εκατομμυρίων ευρώ, προκήρυξε δημοψήφισμα. Είναι φυσικό επομένως να έχει απωλέσει κάθε εμπιστοσύνη και κάθε αξιοπιστία έναντι των ξένων.