Το κερασάκι της… αριστερής τούρτας!

on .

● «Δεν κομίζουμε γλαύκα εις Αθήνας», αν επισημάνουμε, πως το ανθεκτικότερο ζώο στη γη, είναι… ο Έλληνας! Πέρασε «δια πυρός και σιδήρου», μέσα από πολέμους, κακουχίες, εμφυλίους, δικτατορίες, πείνα, κι όμως επέζησε!
Την τελευταία πενταετία, του ήρθαν απανωτά τρία Μνημόνια, το ένα χειρότερο από το άλλο, κι όμως… βρίσκεται ακόμη εν ζωή! (πώς λέμε… η ζωή εν τάφω…). Ψήφισε και ανέχτηκε κυβερνήσεις, δεξιές, κεντρώες, αριστερές. Δυστυχώς, με καμμία, δεν είδε «άσπρη μέρα»… Η κάθε κυβερνώσα παράταξη, άνοιγε το μαγνητόφωνο, που έλεγε: «Αδυνατώ, να εφαρμόσω το πρόγραμμά μου. Οι προηγούμενοι… άφησαν «καμμένη γη!». Κοιτούσε γύρω του ο λαός, κάτι μύριζε… καμμένο και τους ανεχόταν, κάνοντας υπομονή!
Το χρόνο που διέθεσε ο Έλληνας, σηκώνοντας κομματικές σημαίες, δεκαετίες τώρα, αν τον διέθετε στην καλλιέργεια… λαχανικών και οσπρίων, τώρα θα είχε λύσει το βιοποριστικό του πρόβλημα! Όμως, οι… λαοπλάνοι, πάντα είχαν τον τρόπο, να τον ξεγελούν, να τον καθιστούν… υπαίτιο, για κάθε στραβό κι εκείνος να το αποδέχεται!
Τα πρώτα «χαστούκια» τα έφαγε από… τη δεξιά παρειά! (Ν.Δ.) Ερυθρίαζε… από σεβασμό στους κυβερνώντες! Αργότερα τα έφαγε… κατάφατσα, κεντρικά και με διάρκεια… (ΠΑΣΟΚ) Κι ύστερα ήρθαν οι… θωπείες στην αριστερή παρειά, που μέσα σ’ ένα χρόνο έγιναν χαστούκια και γρονθοκοπήματα! (ΣΥΡΙΖΑ)
Πίστεψε ο Έλληνας, σε καλύτερες μέρες, με την αριστερή στροφή που έκανε. Οραματίστηκε άλλη παιδεία, άλλη υγεία, άλλη οικονομική πολιτική, αξιοκρατία, ελάττωση της ανεργίας, της φοροδιαφυγής, της γραφειοκρατίας, σταθεροποίηση μισθών και συντάξεων, που δυστυχώς δεν ήρθαν!
Κρίμα, το κερασάκι… στην αριστερή τούρτα, ήταν πικροκέρασο! Και πως να μην ήταν, αφού: Η αξιοκρατία απούσα, η γραφειοκρατία… ανθούσα! Ο πλουτισμός των αριστερών πολιτικών… συναγωνίζεται δεξιούς και κεντρώους! (Το χρήμα… ουδείς εμίσησε!)
Η φοροκλοπή και φοροδιαφυγή, ζει και βασιλεύει! Ιδού ένα παράδειγμα: Σε γνωστό κοσμηματοπώλη, βεβαιώθηκε πρόστιμο 2 εκατομμυρίων ευρώ (αν ποτέ πληρωθεί…), γιατί… «έφαγε» τον ΦΠΑ από εκατοντάδες ROLEX! (Καλά εμείς… οι φτωχοί, ξέραμε πως οι πλούσιοι τρώνε ακριβά ψάρια και φιλέτα! Τώρα μάθαμε πως… καταβροχθίζουν και ΦΠΑ πανάκριβων ρολογιών!)
Και όμως η Αριστερή Κυβέρνηση… μάχεται για τη φοροδιαφυγή! Τι να πρωτοκάνει κι αυτή, αφού δεν μπορεί «να βάλει χέρι», στη νέα λίστα της Ρηνανίας (Γερμανία), όπου έχουν τα λεφτά τους, Έλληνες «κονομημένοι». Προχτές συνέλαβαν τον… καστανά στην Ομόνοια, γιατί δεν είχε ταμειακή μηχανή! (Μεγάλη επιτυχία του ΣΔΟΕ). Αν συλλάβουν και… τον κουλουρά της οδού Αιόλου, θα ανασάνει η οικονομία της χώρας!
Και μέσα σ’ όλα αυτά, η… αξιοκρατία, κάνει το θαύμα της! Ο Δρ. Χρήστος Μαντζώρος, τον οποίον αγνόησε η Ελλάδα, αλλά τον δόξασε το Χάρβαρντ! Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, δεν τον έκριναν άξιο, για μια έδρα ιατρικής, αλλά τον κέρδισε το Χάρβαρντ, σαν πολύ σπουδαίο επιστήμονα, σε θέματα διαβήτη, διατροφολογίας και παχυσαρκίας! (Δεν γνωρίζω, αν αυτοί που τον αξιολόγησαν στην Ελλάδα, ήταν… παχύδερμοι!)
Και μη χειρότερα…

* Ο κ. Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.