Αυτά κάνουν σήμερα οι πολιτικοί μας!..

on .

Καθημερινά, παρακολουθώ τα Μ.Μ.Ε, προσπαθώ να διαβάσω τα νέα σε εφημερίδες (ευρείας κυκλοφορίας αλλά και τοπικές) και όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας είναι από τα «άγραφα», με έχουν μπερδέψει τόσο που δεν ξέρω τι να πρωτοσκεφτώ.
Βλέπουν τι γίνεται σε μια άλλη χώρα «προηγμένη» και θέλουν να τα κάνουν και εδώ. Σχέδιο κανένα, μόνο… όνειρα! Ιδού λοιπόν τι κάνουν σήμερα οι πολιτικοί στη χώρα μας:
- Την μια στιγμή λένε, την επόμενη ξελένε,
- φωνάζουν ότι καταργούν κάτι, την αμέσως επομένη ξανά το εφαρμόζουν,
- και όλοι μαζί, κυβερνητικοί και μη, ζητούν από τους πολίτες να «βοηθήσουν» την χώρα, αντί να είναι εκείνοι που πρέπει να βοηθήσουν.
- Ζητούν φόρους για όλα, ακόμα και για την κατοικία που με κόπους ζωής κάποιοι έφτιαξαν,
- ανέβασαν –εσκεμμένα όπως αποδείχτηκε– τις αξίες των ακινήτων για να ζητούν περισσότερο φόρο,
- κάνουν περικοπές μισθών στους πολίτες αλλά όχι στους πολιτικούς,
- μειώνουν τις συντάξεις που εσκεμμένα κάποτε είχαν αυξήσει,
- ζητούν να μην χρησιμοποιούμε πλέον μετρητά αλλά πλαστικό χρήμα για να μπορούν να μας ελέγχουν και πρέπει να βγάλουμε ακόμα και κάρτα χρεωστική στο όνομα των παιδιών για να ψωνίζουν στο κυλικείο του σχολείου,
- άκουσα ότι θα εφαρμόσουν το «περιουσιολόγιο» για να καταγράψουν ό,τι έχουμε και δεν έχουμε! Α, ρε μάνα, εκείνη τη χρυσή Λίρα στον γάμο μου θα την φάει ο Τσακαλώτος. Λένε όμως πως θα λαμβάνονται υπόψη μόνο αν η αξία αυτών που έχουμε υπερβαίνει, άκουσα, τις 100.000 ευρώ.
- Τους έχω ικανούς – τους πολιτικούς– να ανεβάσουν τις τιμές ώστε πράγματι αυτά που έχουμε να «αξίζουν» τόσο για να βγαίνει ο φόρος.
- Και αν δεν τα δηλώσουμε, θα μπουκάρουν στα σπίτια μας να τα βρουν (κάπου έχω το δίκαννο, να βρω και τα φ’σέκια),
- οι τιμές παίρνουν την ανηφόρα στις Δ.Ε.κ.Ο (έτσι γράφεται σωστά), τίποτε δεν μειώνεται,
- μας ζητούν τα πάντα και παντού…
- Αλλάζουμε ταυτότητες που κατάργησαν το αποτύπωμα δακτύλου και θα εφαρμόσουμε αποτύπωμα ίριδας (τρέμε James Bond)! Άλλα εκατομμύρια σπατάλη εκεί!
- Στην Παιδεία τα τελευταία πέντε χρόνια άπειρες οι αλλαγές, δεν ξέρουν τα παιδιά μας τι να αποφασίσουν,
- στην Υγεία ίδια και χειρότερα.
Αλλά έμεινε κάτι που δεν μας ζήτησαν ακόμη και πιστεύω θα είναι το τελευταίο. Θα μας ζητήσουν να προσκομίζουμε ετήσια και σε κάθε φορολογική μας δήλωση Πιστοποιητικό Κοινωνικών Φρονημάτων (https://el.wikipedia.org/wiki/Πιστοποιητικό_κοινωνικών_φρονημάτων, για όσους δεν το γνωρίζουν).
Τελικά, είμαστε σίγουροι ότι σε αυτή την χώρα  διάγουμε σε περίοδο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  και δεν μπαίνουμε σε περίοδο Δ Ι Κ Τ Α Τ Ο Ρ Ι Α Σ;