Βαρβαρισμοί λόγων και έργων κυριαρχούν στη χώρα μας...

on .

Με πολλή προσοχή και ενδιαφέρον παρακολουθώ τις συμπεριφορές, όλων εκείνων που έχουν κάποιο αξίωμα, στη λειτουργία της Ελληνικής Πολιτείας! Δυστυχώς, διαπιστώνω, με μεγάλη λύπη, ότι οι… κύριοι αυτοί, Πρωθυπουργός, Υπουργοί, Βουλευτές, Διευθυντές, Καθηγητές Πανεπιστημίου και Δημοσιογράφοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι, όπως και όλα τα ιδιωτικά κανάλια, έχουν πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων, την καλλιέπεια των εκφράσεων και λόγων τους!
Οι βαρβαρισμοί και σολοικισμοί λόγων και έργων γέμισαν τους αιθέρες της χώρας μας! Ιδού μερικά πρόσφατα «μαργαριτάρια»:
- «Ο σκύλος ουρλιάζει, το καραβάνι προχωρεί», Αλέξης Τσίπρας, Πρωθυπουργός!
Κύριε Τσίπρα, οι αντιπολιτευόμενοι πολιτικοί δεν είναι σκύλοι. Είναι συνάδελφοί σας, βουλευτές που τους ψήφισε ο λαός! Το σλόγκαν σας αυτό είναι απαράδεκτο και δε σας τιμά. Ο κάθε πρωθυπουργός πρέπει να διακρίνεται από ευγένεια και εκτίμηση προς κάθε συνάνθρωπό του!
- Άλλη έκφραση: «Κύριε Υπουργέ, μάζεψε τον σκύλο σου». Αυτή η ύβρη ακούστηκε από δημοσιογράφο σε συνέντευξη του Υπουργού Υγείας! Ντροπή! Πρέπει και οι Υπουργοί, αλλά και οι Δημοσιογράφοι να μη δημιουργούν τέτοια ατμόσφαιρα ώστε να αλληλοεξευτελίζονται. Η αποστολή και των δύο είναι αξιόλογη και πρέπει να διακρίνεται από ευγένεια και πολιτισμένη συμπεριφορά!
- Στη Βουλή ακούστηκε για πρώτη, ίσως φορά η ύβρη «οίηση» από την αξιόλογη πολιτικό κ. Ντόρα Μπακογιάννη προς τον Πρωθυπουργό.
Πολλοί, ακούγοντας την ως άνω λέξη, έτρεξαν στα λεξικά, για να βρουν τη σημασία της! Είναι αρχαία λέξη και σημαίνει αλαζονεία – αλαζονικός – αλαζόνας! Κυρία Ντόρα μας, στο σημείο αυτό αστοχήσατε! Ο Αλ. Τσίπρας δεν είναι αλαζόνας. Είναι ένας 40άρης πρωθυπουργός, με δικαιολογημένη υπερηφάνεια, ίσως και εγωισμό, που προσπαθεί για τον τόπο, αλλά μέχρι τώρα δεν τα κατάφερε!
- Η κατάθεση στη Βουλή από την Κυβέρνηση του Νόμου για τους ομοφυλόφιλους, το λεγόμενο «Σύμφωνο συμβίωσης», έδωσε αφορμή στον Ιεράρχη Αμβρόσιο να βροντοφωνάξει το εξής απαράδεκτο: «Αγνοείστε και φτύστε, όλους αυτούς και διώξτε τους από το πρόσωπο της γης»! Ακούγοντας το ως άνω υβρεολόγιο προς τους ανθρώπους εκείνους που η φύση τους έκανε αυτό που είναι, δεν μπόρεσα να πω τίποτε. Το μόνο που είπα μέσα μου ήταν: Χαίρε ιεράρχα Αμβρόσιε! Η συμπεριφορά σας αυτή είναι απαράδεκτη, ξεχάσατε ότι ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός, έκανε παρέα και βοηθούσε ανθρώπους αμαρτωλούς και γυναίκες πόρνες, διότι ήθελε να τους φέρει στο δρόμο της ηθικής. Βεβαίως το πέτυχε αυτό στο ακέραιο. Οι Μαγδαληνές αγίασαν!
Πάντως είναι γεγονός, ότι εγώ δεν είμαι εκείνος, που μπορεί να κατακρίνει ή να τιμωρήσει το Σεβασμιώτατο! Ο λόγος, για το ζήτημα αυτό ανήκει σ’ εκείνους που του έδωσαν το αξίωμα του Μητροπολίτη. Δηλαδή στην Ιερά Σύνοδο!
Θα σταματήσω εδώ και δε θα συνεχίσω την αναφορά άλλων τέτοιων βαρβαροτήτων. Εκείνο, που μπορεί να πω είναι τούτο: Όλες αυτές οι συμπεριφορές ακούγονται διότι προ πολλού καιρού η παιδεία έπεσε χαμηλά και οι παράγοντες αγωγής έχουν εκλείψει από την κοινωνία μας! Η οικογένεια δυστυχώς, υποβαθμίστηκε και δεν μπορεί να εκτελέσει στο ακέραιο το καθήκον της. Στο σημείο αυτό, Ιεράρχα Αμβρόσιε, θα έπρεπε να στρέψετε τη θρησκευτική σας οντότητα και όχι σε συνανθρώπους μας που είναι διαφορετικοί. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη προστασίας και όχι να τους ρίξουμε στους… φούρνους, όπως έκανε ο Αδόλφος Χίτλερ!
Τελειώνοντας, θέλω να πω πως πιστεύω με τη δύναμη του Θεού (τα αδύνατα παρ’ ανθρώπους, δυνατά παρά τω Θεώ εστί) θα αφήσουμε πίσω μας τέτοιες συμπεριφορές που κυριολεκτικά μολύνουν την ελληνική ατμόσφαιρα.