Από την ελπίδα στην ταπείνωση…

on .

• Η ζωή μας είναι μικρή, λένε και γι’ αυτό οι εξελίξεις τρέχουν με ταχύτατο ρυθμό. H ζωή είναι γεμάτη διαρκείς εκπλήξεις, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα δεδομένα αλλάζουν και εμείς προσπαθούμε να προσαρμοστούμε σ’ αυτές τις απότομες αλλαγές.
Μόλις αφήσαμε πίσω ένα έτος που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας για ένα σωρό λόγους και γεγονότα που άλλαξαν, δυστυχώς προς το χειρότερο, την τύχη και την πορεία της «Μάνας μας Ελλάδος».
Πέρυσι, παραμονές Πρωτοχρονιάς του 2014, μια μειοψηφία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αποτελούμενη από δημοκρατικές και μη δυνάμεις, χεράκι - χεράκι με τη Χρυσή Αυγή, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας προκάλεσαν πρόωρες εκλογές για να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Μια κυβέρνηση που οδηγούσε σταθερά την χώρα στην έξοδο από την κρίση, παρουσιάζοντας η οικονομία θετικά σημάδια ανάκαμψης και σε λίγους μήνες όλα έδειχναν πως θα βλέπαμε φως στην άκρη του τούνελ.
Στις 25 Ιανουαρίου 2015, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ ακούστηκαν εύηχα στα αυτιά του κυρίαρχου ελληνικού λαού, ο οποίος εναπόθεσε τις ελπίδες του για ένα καλύτερο αύριο στον Αλέξη Τσίπρα.
Ο Ηπειρώτης Πρόεδρος της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ έταξε καθ’ όλη την  προεκλογική περίοδο σε όλους «λαγούς με πετραχήλια», διεμήνυσε ότι θα σκίσει τα μνημόνια, ότι θα βαράει τα νταούλια να χορεύουν οι αγορές, θέλοντας να εφαρμόσει το περιβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο δεν πέρασε τελικά ούτε από τα… Τέμπη!
Έχοντας νωπή λαϊκή εντολή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αδυνατούσε να διαπραγματευτεί επί πέντε ολόκληρους μήνες μια βιώσιμη συμφωνία για τη χώρα με τους Ευρωπαίους εταίρους ρίχνοντας και πάλι το μπαλάκι στον Ελληνικό λαό με την διενέργεια δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου. Ένα δημοψήφισμα που δίχασε την ελληνική κοινωνία, έθεσε υπό αμφισβήτηση την θέση της χώρας στο ευρωπαϊκό πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι, την έκανε να χάσει το διεθνές της κύρος, ενώ την ίδια στιγμή οι πολίτες ένιωθαν τρομερή ανασφάλεια με την επιβολή των Capital Controls.
Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, ο Αλέξης Τσίπρας το μετέτρεψε σε ΝΑΙ και προχώρησε στην υπογραφή μιας χειρότερης συμφωνίας, μια συμφωνίας που βύθιζε περισσότερο την οικονομία σε ύφεση και την κοινωνία σε απόγνωση, με τους νέους επιστήμονες της χώρας να χάνουν την αισιοδοξία τους ότι θα δουν… άσπρη μέρα στην Ελλάδα και να παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς.
Κατά την  προσφιλή  του τακτική και συνήθεια ο Αλέξης Τσίπρας προέβη στην προκήρυξη εκλογών τον Σεπτέμβριο για να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από την δημιουργία του κόμματος της Λαϊκής Ενότητας, παίζοντας ουσιαστικά την Ελλάδα στα… ζάρια!
Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έλαβαν νέα εντολή και δεύτερη ευκαιρία από τους Έλληνες πολίτες, την οποία ευκαιρία πολύ σύντομα πέταξαν στα σκουπίδια, με την χώρα να οδηγείται στο χείλος της καταστροφής, με μια κυβέρνηση που, συν τοις άλλοις, έχει πάρει… διαζύγιο από τις διαχρονικές αξίες που διέπουν τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, με τα πρωτοκλασάτα της στελέχη να προκαλούν συνεχώς και να προσβάλλουν την ιστορία του ελληνικού έθνους και τους πολίτες. Όποιον, όμως, δεν σέβεται το παρελθόν, πώς να τον εμπιστευτείς για το παρόν και το  μέλλον σου;
Ας είμαστε αισιόδοξοι όμως, μέρες που ‘ναι. Ας ελπίσουμε ότι εντός του 2016 η «Μάνα μας Ελλάς» θα βρει ξανά το δρόμο της και όλα τα μελανά σημεία που την πλήγωσαν θα αποτελέσουν πολύ σύντομα μια κακή παρένθεση.