Συστράτευση όλων για να πάει μπροστά η Πατρίδα!

on .

Το 2015 είναι πια παρελθόν. Έφυγε! Ξεπροβοδίστηκε με χαρές και πανηγύρια. Τα ξεπροβοδίσματα όμως αυτά για το 2015 ήταν για να το ευχαριστήσουν για τα καλά που επί 12 μήνες απόλαυσαν ή για να του δείξουν την αγανάκτησή τους για την ανέχεια και τη στέρηση των απαραίτητων αγαθών, ακόμα και το ψωμάκι ορισμένων; Ασφαλώς το ξεφάντωμα δεν ήταν για το 2015 κατά το οποίο τα δεινά ήταν πάμπολλα, αλλά για το νέο έτος, το 2016 που το καλωσόρισαν με χαρές, με πανηγυρισμούς, με ελπίδα για κάτι καλύτερο.
Ακούγαμε και βλέπαμε απ’ όλα τα κανάλια της τηλεόρασης: «Βούλιαξε η Αράχωβα από το πλήθος των επισκεπτών», «Γεμάτα τα τουριστικά ξενοδοχεία στο Μέτσοβο, στα Ζαγοροχώρια, στα Τζουμέρκα». Φαινόμενο διαφορετικό από το περσινό. Στην πόλη των Ιωαννίνων το αδιαχώρητο! Όμως ως εδώ.
Για ταξίδια στο εξωτερικό ούτε λόγος. Τα βαλάντια δεν επέτρεπαν για τέτοιες αποδράσεις. Μόνο στο εσωτερικό της χώρας κι αυτές με περιορισμό στα έξοδα. Ο Έλληνας είναι από τη φύση του «έξω φτώχεια». Μ’ ένα σουβλάκι κι ένα ποτηράκι ντόπιο κρασί ανακτά το κέφι του και ξέρει να γλεντάει. Δεν το βάζει κάτω. Αισιοδοξεί, ελπίζει και περιμένει καλύτερες μέρες.
Για να δούμε όμως. Θα φανεί γαλαντόμο; Θα είναι το 2016 απλόχερο; Θα τηρηθούν οι υποσχέσεις τις οποίες αυτές τις μέρες οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης έδωσαν; Ανάκαμψη λένε το 2016. Τέλος στην κρίση. Τόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν να βρουν οι άνεργοι δουλειά. Να σταματήσει ο ξενητεμός των παιδιών μας.
Πέρασαν τα πανηγύρια κι οι χαρές. Όσα είχαμε... αυτές τις μέρες τα φάγαμε. Τα ξετινάξαμε! Τις τσέπες αν τις γυρίσουμε ανάποδα, πενηνταράκι δεν πέφτει. Τώρα αρχίζει η περισυλλογή. Τι κάνουμε από εδώ και πέρα; Τι να περιμένουμε; Ή θ’ ακούσουμε κάποια μέρα πάλι: «Ελληνικέ λαέ, η πλειοψηφία μας μικραίνει. Πρέπει να πάμε πάλι σε εκλογές. Να μας ενισχύσετε με την ψήφο σας για να δυνηθούμε να πραγματοποιήσουμε τις υποσχέσεις μας. Δώστε μας μια ευκαιρία πάλι».
Ευκαιρίες συνέχεια δίνουμε και καλό δε βλέπουμε. Ευκαιρία και κόντρα ευκαιρία κάθε λίγο και λιγάκι κι αντί για βελτίωση βουλιάζουμε. Και τα πέντε-δέκα που μαζεύονται στα ταμεία, από τους φόρους, τις συνεχείς περικοπές των συντάξεων και των αποδοχών των μισθοσυντήρητων, για την εξόφληση του τεράστιου χρέους, τα διαθέτουμε για εκλογές.
Εκτονωθήκαμε αυτές τις χρονιάρες μέρες. Διασκεδάσαμε. Το γλέντι το έχουμε στο αίμα μας. Αλληλοβοηθηθήκαμε και την αλληλεγγύη την έχουμε στο αίμα μας. Είμαστε φιλότιμος λαός. Και τους μετανάστες τους συμπονούμε και πάνω από τις δυνάμεις μας τους συμπαραστεκόμαστε. Και ορθώς πράττουμε...
Πρέπει όμως να σκεφτούμε το πρέπον για το καλό της πατρίδας μας. Και πρώτα από όλους οι ιθύνοντες. Αυτή τη φορά να σηκώσουν τα μανίκια για δουλειά κι όχι για παχιά λόγια. Έργα λοιπόν κι όχι ομιλίες ρητορικές με κολακευτικά λόγια τα οποία ευαισθητοποιούν το λαό και του παίρνουν την ψήφο.
Δε θέλουμε εκλογές άλλες. Τις βαρεθήκαμε. Συστράτευση θέλουμε όλων των δυνάμεων με τους πιο ικανούς απ’ όλες τις παρατάξεις για να βρεθούν λύσεις. Όταν θέλουμε, τότε όλα τα προβλήματα λύνονται. Συστράτευση, σύνεση, ομόνοια.
Μόνον έτσι η Πατρίδα θα πάει μπροστά...