«Βαβέλ» η πολιτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ!

on .

Πόσο γρήγορα ξεθώριασε η νίκη της Αριστεράς! Ίσως να μην έχει συμβεί άλλη φορά κυβέρνηση με χρώμα αριστερής ιδεολογίας να ξεχαστεί τόσο νωρίς από το λαό. Αυτές τις μέρες κλείνει τον πρώτο χρόνο στην Εξουσία και τίποτε δεν θυμίζει ούτε νίκη ούτε γενέθλια. Είναι πράγματι αδήριτοι οι νόμοι της κοινωνίας και επιβάλλουν με τον ρυθμό τους την πραγματική διάσταση των γεγονότων. Γιατί η πολιτική πρακτική σε χαλεπούς καιρούς, όπως είναι η εποχή μας, δεν έχει κανένα αντίκρυσμα στην κοινωνία, εφόσον δεν υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και αποδεικνύεται παντελώς αναξιόπιστη.
Σήμερα, λοιπόν, δύσκολα μπορεί κάποιος να προσδιορίσει την πολιτική ταυτότητα της Κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Τι κι αν πριν από ένα χρόνο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανέμιζαν στις πλατείες και στη Βουλή τα λάβαρα της αριστερής ιδεολογίας; Τι κι αν διακήρυσσαν ότι θα απαλλάξουν τη χώρα από τα μνημόνια, από τη φτώχεια και από την αβεβαιότητα; Δοσίλογοι και Γερμανοτσολιάδες στιγματίστηκαν οι προηγούμενοι κυβερνήτες, γιατί κατά τον λόγο του Τσίπρα είχαν συνθηκολογήσει με τους τοκογλύφους/Ευρωπαίους και είχαν παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στους ξένους κατακτητές.
Όμως όλα ήταν μία απάτη, ένα ψέμμα και μία πολιτική παραδοξότητα. Προτού αλέκτωρ λαλήσει τρις να μνημόνια χειρότερα από τα προηγούμενα, να μειώσεις μισθών, να αβάσταχτοι φόροι, να φτώχεια και τόσα άλλα δεινά.
Παρά ταύτα, ακόμα επιμένουν ότι είναι ικανοί να φέρουν την ευημερία και ότι σύντομα θα αρχίσει η ανάπτυξη και θα επιβληθεί η κοινωνική δικαιοσύνη, καθότι, λένε, η κοινωνία είναι ταξική και μόνο αυτοί μαζί με τον Καμμένο θα φέρουν την κοινωνική ισορροπία με την δίκαιη κατανομή του ανύπαρκτου πλούτου! Δυστυχώς γι’ αυτούς, είναι μικροί και δεν μπορούν άλλο να υποκρίνονται και να το παίζουν αριστεροί επαναστάτες. Η προπαγάνδα έχει τα όριά της, όταν ασκείς εξουσία.
Και τώρα αναρωτιέμαι τι απολογισμό κυβερνητικού έργου θα κάνουν την ημέρα των γενεθλίων τους. Προσωπικά εκτιμώ πως τα στελέχη της Κυβέρνησης έχουν βολευτεί καλά και γι’ αυτό δεν έχουν ίχνος ευαισθησίας να πούνε έστω ένα όχι στην καταστροφική και γενοκτόνα πολιτική της Κυβέρνησης. Βεβαίως και αντιλαμβάνονται πού οδηγείται η κοινωνία. Αλλά κέρδισαν πολλά και ελπίζουν σε πολλά στο προσωπικό τους περιβάλλον. Μισθός παχυλός, αυτοκίνητο πολυτελείας, σύμβουλοι, τηλέφωνα και ασυλία για τις πράξεις τους. Και το πλέον προκλητικό: χωρίς αιδώ διορίζουν καθημερινά συζύγους παιδιά, κουμπάρους, συμπεθέρους, ξαδέρφια σε θέσεις κρατικές με πλούσια αμοιβή.
Πόσο γρήγορα ξέχασε η Αριστερά την αξιοκρατία και την ισότητα στο δικαίωμα της εργασίας; Τα σπουδαγμένα παιδιά του λαού φεύγουν στην ξενιτιά, ενώ τα δικά τους διορίζονται ως επιστημονικοί σύμβουλοι στα γραφεία της μάνας και του πατέρα. Κρίμα που με δική τους ευθύνη σκούριασαν αρχές και αξίες που κοσμούν την Αριστερά όλου του κόσμου.
Αναρωτιέμαι μήπως είχαν δίκιο όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν από το Κόμμα και καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική. Αν δεν μπορούν να κυβερνήσουν προς όφελος του λαού, γιατί δεν αλλάζουν την πολιτική τους και δεν καταθέτουν ένα σχέδιο διαφορετικής πορείας; Εκτός κι αν πιστεύουν ότι η τύχη μιας χώρας δεν εξαρτάται από την διαχείριση της πολιτικής εξουσίας, αλλά από τις επεμβάσεις ξένων και ανεξέλεγκτων παραγόντων. Και γιατί δεν λένε στο λαό όλη την αλήθεια ώστε η κοινωνία να αναλάβει τις ευθύνες της;
Λογικά, αφού δέχονται μοιρολατρικά την οδυνηρή για τους Έλληνες πραγματικότητα, και είναι ανεπαρκείς να κυβερνήσουν ή θυσιάζουν το κοινωνικό συμφέρον στο βωμό της κομματικής και προσωπικής σκοπιμότητας.
Γιατί μόνο με θυμηδία μπορείς να δεχτείς ότι εφαρμόζουν τη βάρβαρη πολιτική παρά τη βούλησή τους και με πόνο! Όταν διαφωνείς με τη συγκεκριμένη πολιτική ή την αρνείσαι και φεύγεις ή ακολουθείς άλλο δρόμο με κοινωνική συναίνεση. Μ’ αυτή τη Βαβέλ της πολιτικής τους μου φαίνεται ότι ο πρώην Υπουργός κ. Πανούσης είχε δίκιο που υποστήριζε ότι πρόκειται για μία Αριστερά του τίποτα.
Μπροστά σ’ αυτή την πράγματι δραματική κατάσταση της κοινωνίας τα κόμματα της αντιπολίτευσης οφείλουν να δώσουν όραμα και ελπίδα στους πολίτες. Δεν μπορεί να αγωνίζεται μαχητικά μόνο το ΚΚΕ με τους οπαδούς του. Η Ν.Δ. με την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη φαίνεται ότι σύντομα θα είναι σε θέση να δώσει μία δυναμική παρουσία στον αντιπολιτευτικό λόγο με σοβαρή προοπτική. Ενώ τα λοιπά κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, ακόμα δεν αντιλαμβάνονται τις αναγκαιότητες για την πολιτική ισορροπία του πολιτεύματός μας.
Οι πολίτες αγρυπνούν και γρήγορα θα επιβάλλουν το δίκιο τους σύμφωνα με τις ανάγκες και τα οράματά τους.