Οι απορίες άρχισαν πια να λύνονται…

on .

Είχα γράψει τις προάλλες, στις 17 Νοεμβρίου 2015,  για απορίες  στην πορεία μας με την κυβέρνηση της αριστεράς. Και να που αυτές άρχισαν μια - μια να λύνονται. Απορίες που εύλογα μας γεννήθηκαν, αφού πρώτη φορά αριστερά! Και οι απορίες είναι για να λύνονται, γιατί σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει δυστοκία με ό,τι αυτή συνεπάγεται.
Απορία πρώτη. Μπορεί ένα αριστερό κόμμα εξουσίας να συγκυβερνήσει με ένα ακροδεξιό; Σαν να λέμε «πνέουν άνεμοι  ανατολικοδυτικοί!». Η απορία αυτή λύθηκε σχεδόν πριν δημιουργηθεί!
Απορία δεύτερη. Μπορεί ένα αριστερό κόμμα, όταν έρθει στην εξουσία, να υλοποιεί διαφορετικά από αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά; Εδώ, αν δεν μπορείτε  να συγκρατήσετε τα δάκρυά σας  από τα γέλια, σκουπίστε τα!
Απορία τρίτη. Ένα αριστερό κόμμα στην εξουσία μπορεί να διαγράφει έναν βουλευτή που δεν πειθάρχησε σε μια ψηφοφορία, όπως συνήθιζαν τα άλλα κόμματα εξουσίας; Το κάνει όπως τα άλλα!
Απορία τέταρτη και τελευταία για σήμερα. Ένα αριστερό κόμμα στην εξουσία επιτρέπεται να διαλύει τις διαδηλώσεις όπως οι προηγούμενοι κεντροδεξιοί;  Φυσικά, αφού η εξουσία επιτρέπει τα πάντα. Είχα -και φαντάζομαι πως όλοι είχαν- την απορία πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση της αριστεράς, με ακροδεξιά ουρά, όταν βρεθεί αντιμέτωπη με διαδηλωτές. Και την απορία αυτή τη δημιούργησε αυτό το ίδιο κόμμα που σήμερα βρίσκεται στην εξουσία, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Τότε που γι’ αυτό οι αστυνομικοί ήταν μπάτσοι… όργανα της κυβέρνησης, που χρησιμοποιούσαν κάθε είδους βία και μέσο για να καταστείλουν τις δημοκρατικές διεκδικήσεις τάξεων και ομάδων! Ήταν αυτοί που ξυλοφόρτωναν ακόμη και τα περήφανα γηρατειά, που έριχναν ληγμένα  δακρυγόνα…     
Φανταζόμουν πως θα βλέπαμε σήμερα μια διαφορετική αντιμετώπιση των διαδηλωτών. Φυσικά δεν περιμέναμε να δούμε τα ΜΑΤ να μοιράζουν λουλούδια στους διαδηλωτές, ούτε να τους ραίνουν με αρώματα αντί για δακρυγόνα. Αλλά στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό είδαμε μια αστυνομία από τα παλιά, με τα δακρυγόνα της, με τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με τα γκλομπς κλπ. Η απορία λοιπόν λύθηκε.  
Ωστόσο, παρατήρησα ότι έναν διαδηλωτή τον χτύπησαν στο δεξί του μάτι, και είπα πως είναι εύλογο από μια αριστερή κυβέρνηση! Αλλά η σημαντικότερη διαφορά βρίσκεται στο γεγονός ότι διέταξε έρευνα η κυβέρνηση για να διαπιστώσει γιατί η αστυνομία ενήργησε -από συνήθεια;- σύμφωνα με τις εντολές του παρελθόντος και όχι με τις εντολές που είχε, αν είχε,  να μην χρησιμοποιήσει δακρυγόνα! Γι’ αυτό υπάρχουν οι ευαισθησίες, για να εκδηλώνονται!