ΟΙΚΟΣ ΑΝΟΧΗΣ: Ότι είναι νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό Κύριε Δήμαρχε...

on .

Με περίσσεια ανυπομονησία περιμέναμε να ακούσουμε, προχθές, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τις τοποθετήσεις των αρμοδίων σχετικά με την λειτουργία του «Οίκου Ανοχής», στην τοποθεσία Φτέρη στο Κουτσελιό Ιωαννίνων.
Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κουτσελιού, ο οποίος μετέφερε τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων, καθώς και για το ότι το Τοπικό Συμβούλιο δεν ήταν ενήμερο για την απόφαση που πάρθηκε και δεν ρωτήθηκε.
Έκπληκτοι ακούσαμε τον κύριο Δήμαρχο στην δική του τοποθέτηση να τονίζει με ιδιαίτερη άνεση και έμφαση, ότι το άνοιγμα του οίκου ανοχής στο Κουτσελιό, από το οποίο μάλιστα φέρει την καταγωγή του ο κ. Μπέγκας, δεν εμποδίζει την ανάπτυξη της περιοχής.
Το Κουτσελιό είναι μια περιοχή με χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, ένα χωριό όπου λειτουργούν καθημερινά δεκάδες επιχειρήσεις εστίασης και όχι μόνο, που ελκύουν καταναλωτές όχι μόνο από το Κουτσελιό και τα γύρω χωριά, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.
Μια κοινότητα στην οποία υπάρχουν ιεροί ναοί με καταπληκτικές αγιογραφίες, πολιτιστικοί σύλλογοι που είναι οι στυλοβάτες της τοπικής κοινωνίας με σημαντικό έργο και διάδοση της τοπικής παράδοσης από γενιά σε γενιά, με αθλητικά σωματεία που συμβάλλουν στην ενασχόληση των νέων του χωριού με τον αθλητισμό και αποτρέπονται έτσι άλλοι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις μέρες μας.
Είναι πράγματι αξιολύπητο ο συγχωριανός μας κ. Μπέγκας όχι μόνο να μην έχει προβεί σε ενέργειες που θα φρέναραν τη λειτουργία αυτού του «οίκου», προσβολής της ηθικής, στο ίδιο του το χωριό, αλλά με κάθε τρόπο να υπεραμύνεται αυτής της απόφασης λέγοντας ότι πληροί τις προϋποθέσεις και αγνοώντας ουσιαστικά τις ενστάσεις των κατοίκων.
Μην ξεχνάμε ότι στο Κουτσελιό υπάρχει κόμβος της Εγνατίας Οδού και ο περιβόητος οίκος ανοχής είναι ορατός και από την Εγνατία, κάτι που θα έχει ως αρνητικό αποτέλεσμα την δυσφήμιση της περιοχής σε ένα μεγάλο μέρος της Ελληνικής Επαρχίας.
Να είναι απόλυτα βέβαιοι οι ιθύνοντες του Δήμου, ότι οι κάτοικοι  ενός μεγάλου χωριού, μόλις 10 χιλιομέτρων από τον κεντρικό ιστό της πόλης, δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίσει να λειτουργεί ένας οίκος αλλοίωσης των ηθών μας που θα ταράξει την ομαλή αρμονική συμβίωση των κατοίκων και θα αποτελεί ένα κακό πρότυπο για τα νέα παιδιά της περιοχής μας.
Ότι είναι νόμιμο κύριε Δήμαρχε, δεν είναι πάντα και ηθικό…