ΘΑΥΜΑ, ΘΑΥΜΑ!

on .

l Τα Εφτά θαύματα της αρχαιότητας, είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο και ουδείς βρέθηκε να τα αμφισβητήσει.
Εάν όμως, ο σύγχρονος άνθρωπος, έπρεπε να ανακαλύψει το 8ο θαύμα, δεν θα χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια, για να το εντοπίσει...
Το 8ο θαύμα, είναι ο Έλληνας της μεταπολίτευσης και να γιατί:
- Μήπως δεν είναι θαύμα, που ενώ ο Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας έκρινε πως η πατάτα θα σώσει τον πεινασμένο Έλληνα και την έβαλε στην Πλατεία Συντάγματος να τη φυλάνε σκοποί, για να της δώσει αξία, εν τούτοις οι Έλληνες, δεν γούσταραν τις πατάτες τότε, ενώ τώρα πέσανε με... τα μούτρα στις πατάτες Νευροκοπίου! (Δεν έχουν και άλλη επιλογή, λιτότητα με... Γερμανική εντολή, βλέπετε!).

- Μήπως δεν είναι θαύμα, που ο σημερινός Έλληνας συνταξιούχος κατορθώνει και επιβιώνει με 400 ευρώ σύνταξη, αλλά στη χώρα αυτή ο συνταξιούχος, είχε... το προνόμιο, μέχρι πρότινος, να πληρώνεται και... πεθαμένος, εισπράττοντας τη σύνταξη οι κληρονόμοι του! (Μέχρι να βρει τη ρεμούλα το κράτος, πέθαναν και οι κληρονόμοι!).
- Μήπως δεν είναι θαύμα, που κάποιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα (και υπουργοί και υπουργοί...), το πρωί στη δουλειά ήταν κακομοίρηδες και το βράδυ... εμίρηδες, σε βίλες και χαμάμ, χάρη στις μίζες! (Τα οικονομικά βάρη των ατασθαλιών τους, τα... αναλάμβανε, το κορόιδο, ο νομοταγής πολίτης!).
- Δεν είναι θαύμα, που ο Έλληνας στα 50 έβγαινε στη σύνταξη, πριμοδοτούμενος κιόλας, για να κάθεται, για άλλα 50 χρόνια, ζωή νάχει!
- Δεν είναι θαύμα, που ο Έλληνας της μεταπολίτευσης, έμαθε οικονομικά... άνευ διδασκάλου, και τα εμπέδωσε, κυρίως, από τις φωνές Παγκάλου! «Μαζί τα φάγαμε μωρέ, μην κάνεις πως δεν ξέρεις εσύ βολεύτηκε εδώ και στη Βουλή ο Λευτέρης!». Έμαθε τι θα πει έλλειμα, πλεόνασμα (πούντο!), μετοχές, Χρηματιστήριο, κατά κεφαλήν εισόδημα... (αυτό το τελευταίο του... ήρθε κατακέφαλα και ζαλίστηκε!).
- Δεν είναι θαύμα, που ο σημερινός Έλληνας δίνει «μάχες οικονομίας» και μάλιστα μάχες άνισες, με όρους αφραγκίας... Με πληρωμές για ΕΝΦΙΑ, ΟΤΕ και ΕΦΟΡΙΑ, πάρα πολύ ζορίζεται, αλλά, δεν το βάζει κάτω! Ω του θαύματος, αντέχει...
- Έγιναν και άλλα «θαύματα» στην Ελλάδα, την τελευταία εξαετία. Ήρθαν στον Έλληνα, καπάκι, τρία μνημόνια, το ένα χειρότερο από το άλλο, κι όμως ακόμη ζει... Ψήφιζε για Έλληνα Πρωθυπουργό και του... έβγαινε Γερμανός! Ψήφιζε ΟΧΙ, έβγαινε ΝΑΙ... (Όσο και να μην πιστεύεις στα θαύματα, κάπου κάνεις... δεύτερες σκέψεις!).
- Με όλα αυτά τα δύσκολα και ανάποδα, πορεύτηκε ο Έλληνας στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Έκανε κι αυτός τα λάθη του, τις γκάφες του, τις... κομπίνες του, αλλά επί της ουσίας πάλευε στη ζωή, να βελτιώσει τις συνθήκες, για τον ίδιο και τα παιδιά του!
- Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή και το προσφυγικό θέμα, έδειξε το μεγαλείο της ψυχής του, παρά τις οικονομικές δυσκολίες και όχι μόνο, που ο ίδιος βιώνει!
Έδειξε και δείχνει αλληλεγγύη και ανθρωπιά, σε αντίθεση, με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, που δυστυχώς, θα αργήσουν πολύ και ίσως δεν αποκτήσουν ποτέ το... «δίπλωμα του ανθρώπου!».
Εκτός αν γίνει, ένα ακόμη θαύμα...