Ιώβεια υπομονή!

on .

l Την Ιώβεια υπομονή, τον σκληρό καθημερινό αγώνα, για την επιβίωση, τα ατσάλινα νεύρα, για τις ανακολουθίες των κυβερνώντων, το θάρρος, για την τρομολαγνεία των καναλιών και την παραπληροφόρηση και παράλληλα, το ξεδίπλωμα όλων των πλεονεκτημάτων του, πρέπει να επιστρατεύσει ο Έλληνας, για να σταθεί όρθιος, στη λαίλαπα της μεταπολιτευτικής του διαδρομής!
Αυτά πρέπει να είναι τα «όπλα», για την άμυνα και τη θωράκισή του, στη δύσκολη οικονομική πραγματικότητα που βιώνει…
Κι εδώ επαληθεύεται η ρήση, πως καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση! Και τα όπλα αυτά, όχι να χρησιμοποιηθούν, για κανένα εξωτερικό εχθρό, αλλά για τον εσωτερικό που ένα μέρος, είναι και ο ίδιος μας ο εαυτός…
Μα δικαίως θα διερωτηθεί κανείς: Τι φταίει ο απλός κόσμος, γι’ αυτά που συνέβησαν και συμβαίνουν και σήμερα στην Ελλάδα; Οι πολιτικοί φταίνε. Σωστά. Αλλά αυτούς τους πολιτικούς, ο λαός τους φέρνει στην εξουσία και επομένως και ο ίδιος, δεν είναι άμοιρος ευθυνών…
Εφεξής, ο Έλληνας, θα πρέπει να έχει το σωστό πολιτικό κριτήριο και να επιλέγει τους πλέον κατάλληλους και άξιους, να τον κυβερνούν, ώστε να εκπληρώνουν το χρέος προς την πατρίδα και να μην… φορτώνουν με χρέος, τον Ελληνικό λαό!
Πολιτικοί, που θα δημιουργούν εχέγγυα, για σοβαρή διακυβέρνηση, χωρίς μεγαλοστομίες, υποσχεσιολογίες, αερολογίες και οικονομικές ατασθαλίες!
Όπως συνέβη στο παρελθόν, όπου:
- Υψηλά πολιτικά πρόσωπα, στο μακρύ χρόνο της μεταπολίτευσης, έγιναν οι μεγαλύτεροι… μιζ-άνθρωποι, πλουτίζοντας παράνομα και χρεώνοντας τον Ελληνικό λαό.
- Όπου, αποτυχημένοι πολιτευτές κομμάτων εξουσίας, καταλάμβαναν θέσεις προέδρων οργανισμών και οι ίδιοι υπέγραφαν αυξήσεις, για τους εαυτούς τους!
- Όπου, οι αμυντικοί εξοπλισμοί, ήταν η ευκαιρία, για τα μεγαλύτερα οικονομικά πάρτυ της εποχής!
- Όπου ο τεράστιος λογαριασμός των Ολυμπιακών Αγώνων, μετατέθηκε λίγα χρόνια πίσω και ο λαός κοιμήθηκε… (όμως, όλα εδώ… πληρώνονται και τα ποσά είναι μυθικά!).
- Όπου το Χρηματιστήριο, είχε γίνει το… αγαπημένο παιχνίδι, ακόμη και της γριάς στο χωριό! (Ξέρετε, τι αγώνας χρειάστηκε, από… ειδήμονες οικονομολόγους, ώστε η γιαγιά να γίνει εξπέρ στις μετοχές;). Μια γειτόνισσά μου, μέσα σε δυο μήνες, θεωρητικά, είχε κερδίσει δύο διαμερίσματα και στον… τρίτο μήνα, έχασε και το χαμόσπιτό της!
- Όπου οι Τράπεζες, με… περισσή ευγένεια, τηλεφωνούσαν το απομεσήμερο, για να σου δώσουν διακοποδάνειο! (Έφταιγε ο Τραπεζίτης, αλλά μαζί και ο άφραγκος πολίτης!).
Και σήμερα, λόγω της τεράστιας ανεργίας, φεύγουν οι νέοι στο εξωτερικό, παίρνοντας και την τελευταία κουτσουρεμένη σύνταξη των γερόντων, για τα πρώτα τους έξοδα!
Κι είναι κρίμα, σήμερα, η ηλιόλουστη Ελλάδα, να βρίσκεται σε πυκνή ομίχλη, πολιτική, κοινωνική και οικονομική! Μία κατάσταση, που δύσκολα θα ξεπεραστεί, αν δεν υπάρξει εθνική συνενόηση, Θα συνεχιστεί η φτώχεια, η ανεργία, η εξάρτηση, η υποτέλεια…
Παρ’ όλα αυτά, τα προηγούμενα χρόνια οι Έλληνες χτίζανε και κανένα σπίτι και κινούνταν η Ελληνική οικονομία. Τώρα, μέσα σε ένα εξαθλιωμένο οικονομικό περιβάλλον, ο υπουργός, δίνει εντολή στον Έλληνα, να… χτίσει το αφορολόγητο και μάλιστα με κάρτες!
Υπουργέ, πώς να «χτίσει» το αφορολόγητο, αφού δεν έχει τούβλα… Αλλά πρέπει… να τα βρει και να τα αξιοποιήσει σωστά… Τώρα που εξαντλήθηκε και… η Ιώβεια υπομονή του!