Βαρύ το φορτίο!

on .

• Είναι απορίας άξιον, πως η σημερινή Κυβέρνηση, δεν ζητάει ακόμη... βοήθεια, από άλλες πολιτικές δυνάμεις, για τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που έχει μπροστά της!

Εκτός, αν δεν έχει αντιληφθεί το πραγματικό τους μέγεθος. (Ο κομματικός εγωισμός, εκεί, στο θρόνο του!). Η διακυβέρνηση και η διαπραγμάτευση, υπήρξαν πολύ βαριά φορτία για την ίδια.
Για το πρώτο σκέλος, υπάρχει η δικαιολογία... Ξέρεις τι είναι, ένα κόμμα του 3%, να εκτοξεύεται, σε μικρό χρονικό διάστημα στο 35% και να κληθεί να κυβερνήσει ένα μισοβυθισμένο σκάφος;
Δύσκολα πράγματα... Άλλο θεωρία, άλλο πράξη!
Ο θυμόσοφος λαός μας, λέει: Έξω απ’ το χορό πολλά τραγούδια λες! Και ο ΣΥΡΙΖΑ... έξω απ’ το χορό, είπε πολλά... Απ’ την άλλη η διαπραγμάτευση με την Τρόικα, άντε... τους θεσμούς, αποδείχτηκε πολύ βαριά για τους ώμους της κυβέρνησης!
Έπρεπε να είχε και άλλες πολιτικές δυνάμεις στο πλευρό της και ίσως ερχόταν καλύτερα αποτελέσματα... Αλλά αυτή η εθνική συνεννόηση, με ευθύνη κυρίως της κυβέρνησης, πάντα απουσιάζει, από την ελληνική πολιτική σκηνή! Κι έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να κυβερνήσει και να διαπραγματευθεί, κόντρα στα πιστεύω του, όπως λέει...
Γιατί θεωρητικά, θέλει το καλό της χώρας και του λαού. Στην πράξη όμως; Έχει ασφυκτικά όρια κινήσεων. Τα πολλά προβλήματα, δεν μπορεί να τα διαχειριστεί μόνος του. Οι απαιτήσεις της Τρόικας είναι τεράστιες!
Υπερφορολόγηση των πάντων, για να... παίρνει τα δανεικά της, λύσεις στα μέτρα της Τρόικας και του ΔΝΤ, του ασφαλιστικού, του αγροτικού, του προσφυγικού!
Και ο λαός στα κάγκελα και δικαιολογημένα. Οι κυβερνητικοί βουλευτές, αμήχανοι και φοβισμένοι, πίνουν τον καφέ... στο σπίτι τους, μη μπορώντας να πάνε στα καφενεία, απο την οργή του κόσμου!
Κάποτε, οι βουλευτές, χτυπούσαν τον ψηφοφόρο στην πλάτη τώρα οι ψηφοφόροι, κινούνται εναντίον τους, με... άγριες διαθέσεις! Ο καμαρωτός Συριζαίος βουλευτής, των προηγούμενων μηνών, τώρα έγινε... ντροπαλός και αμήχανος και δεν πολυκυκλοφορεί ανάμεσα στο λαό...
Τα προβλήματα λοιπόν είναι τεράστια στην ελληνική κοινωνία! Χρειάζεται εθνική πανστρατειά, για την επίλυσή τους! Βουνό τα προβλήματα, για την Κυβέρνηση και το λαό...
Παλιότερα, του Γιώργου Παπανδρέου, είχαν ασπρίσει τα μαλλιά του, μέσα σε 6 μήνες, λόγω των ευθυνών της Εξουσίας, λένε... Τώρα, μέσα σε ίδιο χρονικό διάστημα, έχουν ασπρίσει και τον Αλέξη Τσίπρα!
Ας ελπίσουμε, τουλάχιστον, να... μην μαυρίσει άλλο, η ψυχή του Έλληνα, από τις πράξεις και τις παραλείψεις των πολιτικών μας!
* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής