Η Ελλάδα θα μετατραπεί σ’ ένα απέραντο «hot spot»!

on .

Μέχρι πρό τινος είχαμε την εντύπωση ότι μόνο ο Πάπας της Ρώμης διεκδικεί το αλάθητο. Φαίνεται, όμως, ότι κάναμε λάθος. Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και οι υπουργοί της Κυβερνήσεώς του, σε όλες τους τις εμφανίσεις, δεν παραδέχονται ότι έσφαλαν,  έστω, στις εκτιμήσεις τους, και ότι  οι αριστεροί σχεδιασμοί τους τείνουν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στα συμφέροντα της χώρας.
 Το μεν σκληρό μνημόνιο εξαντλεί κάθε οικονομική ικμάδα που έχει απομείνει στους πολίτες από τη σκληρή λιτότητα και τη βαρύτατη φορολογία των τελευταίων ετών, φορολογία που στοχεύει στο να παρουσιαστεί στους ξένους δανειστές ένα «πλαστό» πρωτογενές πλεόνασμα, το δε προσφυγικό και μεταναστευτικό με την δυναμική που έχει είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα ανατρέψει τη δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού της χώρας και θα δημιουργήσει στο μέλλον τεράστια προβλήματα ασφαλείας και εθνικής επιβίωσης.
Η πολιτική των ανοικτών συνόρων και της ελεύθερης διακίνησης των μεταναστών σε όλη την επικράτεια, πολιτική που διεκήρυσσε η αριστερή Κυβέρνηση και που έμπρακτα υλοποίησε, έδωσε την αφορμή που περίμενε η οθωμανική ισλαμική Τουρκία του Ερντογκάν και του Νταβούτογλου να εφαρμόσουν την πολιτική τους σε βάρος της Ελλάδος.
Εμείς είχαμε επανειλημμένως προειδοποιήσει για τους υπαρκτούς αυτούς κινδύνους. Είναι, ωστόσο, αδύνατον να εισακουστείς από αυτούς, οι οποίοι, για να χρησιμοποιήσουμε ένα στίχο του μεγάλου τραγικού ποιητού, του Σοφοκλή, από τον Οιδίποδα Τύραννο, είναι «τυφλοὶ τά τ’ ὦτα τόν τε νοῦν τὰ τ’ ὄμματα». Δεν βλέπουν, δεν ακούν, δεν καταλαβαίνουν! Κι αυτό γιατί; Επειδή, όπως ο Οιδίπους, έχουν την αλαζονεία ότι αυτοί τα ξέρουν όλα και είναι απόλυτα πεπεισμένοι ότι αυτό που νομίζουν είναι και το σωστό. Η ψευδής, ωστόσο, δόκησις είναι, κατά τον Πλάτωνα, η χειρότερη και ενίοτε η πιο καταστροφική πλάνη.
Ήδη παραδέχονται οι υπουργοί της Κυβερνήσεως ότι η Ελλάδα θα γίνει χώρα υποδοχής και παραμονής των μεταναστών και των προσφύγων. Και μιλούν για τη δυνατότητα της χώρας να δεχτεί μέχρι 150.000. Εμείς εκτιμούμε ότι ο αριθμός αυτός θα ξεπεραστεί από τα γεγονότα. Ήδη τον Φεβρουάριο αναφέρεται ότι πέρασαν στην Ελλάδα περί τους 130.000. Μόλις βελτιωθεί ο καιρός, δεκάδες χιλιάδες την ημέρα θα εισέρχονται ή μάλλον θα αποστέλλονται από την Τουρκία στην Ελλάδα, η οποία θα κατακλυστεί από εκατομμύρια πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες από την Ασία και την Αφρική. Θα μετατραπεί η χώρα σε ένα απέραντο «hot spot», για να χρησιμοποιήσουμε και εμείς την ορολογία του συρμού, ένα καυτό πράγματι σημείο, με απροσδιόριστες συνέπειες σε όλους τους τομείς.
Το ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα μείνουν εδώ μακροχρόνια φαίνεται και από την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να διαθέσει χρήματα για τη συντήρηση και την περίθαλψή τους, αλλά και από την πρόθεση της Κυβερνήσεως και του Υπουργού Παιδείας να δημιουργήσει και να ανοίξει σχολεία για τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών. Αυτό καθ’ αυτό, βέβαια, δεν είναι κακό, αντίθετα. Σε λίγα χρόνια, όμως, τα παιδιά αυτά θα δικαιούνται να αποκτήσουν την Ελληνική υπηκοότητα και μαζί με αυτούς και οι γονείς τους και οι στενοί συγγενείς τους. Η Τουρκία θα παρουσιάζεται ως η χώρα που κηδεμονεύει και προστατεύει τους μουσουλμάνους και η πιθανή πολιτική καθοδήγησή τους θα δημιουργήσει τεράστια εθνικά προβλήματα. Κινδυνολογούμε; Εύκολη και ανώδυνη κατηγορία. Μακάρι να διαψευσθούμε! Το ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά.
Κάτι ακόμα που κάνει εντύπωση είναι η ευκολία, με την οποία εκτοξεύονται κατηγορίες εναντίον χωρών που υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους και δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν ακόμη περισσότερο την ασφάλεια της χώρας τους και πιθανή δημογραφική αλλοίωση, αφού είναι γνωστό ότι οι μουσουλμάνοι, και ιδιαίτερα οι σουνίτες, δεν αφομοιώνονται στις χώρες που εγκαθίστανται, αλλά αντίθετα επιδιώκουν μακροχρόνια να επιβάλουν τα δικά τους ισλαμικά ήθη. Το να ρίχνει κάποιος το φταίξιμο σε άλλους είναι ο ευκολώτερος τρόπος για να απαλλαγεί από τις δικές του ευθύνες, ευθύνες που είναι ομολογουμένως τεράστιες.
Μπροστά στους κινδύνους που δημιουργούνται, η συνεννόηση των κομμάτων με βάση τη λογική και το συμφέρον της χώρας είναι η μόνη ελπίδα να αποσοβηθούν τα χειρότερα. Οι οικονομικοί μετανάστες θα πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες τους, οι δε πραγματικοί πρόσφυγες να φιλοξενηθούν σύμφωνα με την πατροπαράδοτη Ελληνική φιλοξενία, μέχρι να μπορέσουν να επιστρέψουν στις χώρες προέλευσής τους, αφού επικρατήσει σε αυτές η ειρήνη.
Και ας μην ξεχνούμε ότι ο πόλεμος σε αυτές τις χώρες της βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής έγινε ή υποκινήθηκε, για την εξυπηρέτηση των υποτιθέμενων συμφερόντων των Η.Π.Α. και των συμμάχων τους, κυρίως του Ισραήλ, της Μεγάλης Βρεττανίας και της Γαλλίας, οι οποίες μένουν εντελώς ανεπηρέαστες από το πρόβλημα που οι ίδιες δημιούργησαν.
Τελευταία παρατήρηση, αλλά πρωτεύουσας σημασίας: όσο ο παραγόμενος παγκόσμιος πλούτος δεν επιμερίζεται ακριβοδίκαια μεταξύ των λαών, όσο η εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών των υπὸ ανάπτυξη χωρών συνεχίζεται, όσο υποκινούνται πόλεμοι και καταστρέφονται χώρες και λαοί, τόσο οι μεταναστευτικές ροές θα συνεχίζονται και θα αυξάνονται. Αυτό διδάσκει η ιστορία και όποιος το παραγνωρίζει, εθελοτυφλεί.