«Θεατρική παράσταση» βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ!

on .

- Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΚΑΛΕΣ, Φιλόλογος

Αν εξαιρέσουμε τις live εκπομπές της τηλεόρασης, στις οποίες ούτε μπορεί να προβλεφθεί, αλλά ούτε και να διακοπεί μια σκηνή ακατάλληλη και ακόμη χειρότερα μια επικίνδυνη για το τηλεοπτικό κοινό και κυρίως για ανηλίκους, σε κάθε άλλη περίπτωση είναι μέγα σφάλμα της τηλεόρασης να μην ενημερώνει για αυτά που θα προβάλει.

Αφορμή γι’ αυτήν την παρατήρηση στάθηκε η «θεατρική παράσταση» της ηθοποιού-βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Άννας Βαγενά σε εκδήλωση στο Κιλελέρ πριν από λίγες μέρες!    
Κακώς κάποιοι από τους αγρότες που παρευρίσκονταν στο χώρο της εκδήλωσης αποδοκίμασαν με παρατεταμένα κορναρίσματα των τρακτέρ(ς) την κ. Βαγενά όταν προσήλθε στο βήμα για να απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους της κυβέρνησης και προπάντων όταν κατέθετε το  στεφάνι. Όμως η κ. βουλευτής κακώς εξεμάνη, αφήνιασε  και  ούρλιαζε! Ακόμη κι αν δεν συνέβαινε έτσι, σε καμιά περίπτωση δεν έπρεπε να συμπεριφερθεί με τον τρόπο που είδαμε. Δηλαδή έδωσε μια «θεατρική παράσταση» με πολλές πράξεις, μονόπρακτο πάντως δεν ήταν.
Πράξη πρώτη: επιτέθηκε φραστικά στους αγρότες που την αποδοκίμαζαν, αλλά και στις Αρχές, όπως στον Δήμαρχο και στον Περιφερειάρχη!
Πράξη δεύτερη: όρμησε στο βάθρο και άρπαξε τα χαρτιά της ομιλίας του βουλευτή της ΝΔ κ. Κ. Σκρέκα, ο οποίος έμεινε άναυδος!
Πράξη τρίτη: αλλά πιο επονείδιστη, γιουχάισε τον κ. Αγοραστό, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τη στιγμή που  κατέθετε το στεφάνι! Κάτι ανάλογο με το παιδιακίστικο «αφού δεν με παίζουν εμένα, να μην παίξουν κι εσάς!». Αν ακολούθησαν και άλλες πράξεις δεν το γνωρίζω.
Ωστόσο, προβληματίστηκα γιατί έπρεπε να προβληθεί η επίσκεψή της από την τηλεόραση χωρίς την επισήμανση: «οι εικόνες που ακολουθούν είναι ακατάλληλες για ανηλίκους»! Και  δε νομίζω πως είναι υπερβολική η άποψή μου γιατί η κ. Βαγενά έχει δυο ιδιότητες που απηχούν στην κοινωνία. Η μια της ηθοποιού, δια της οποίας υποτίθεται ότι ἦθος ποιεῖ,  και η άλλη της βουλευτού, δια της οποίας και πάλι υποτίθεται ότι κοινωνικοποιεί πολιτικά. Επειδή, ως γνωστόν, οι έφηβοι τους ηθοποιούς τους θεωρούν είδωλα, θέλουν να ταυτιστούν με αυτά. Κατά συνέπεια τι μπορεί να μας πει η κ. Βαγενά αν ένας έφηβος τη μιμηθεί και αρπάξει την ομιλία ενός καθηγητή του την ώρα που την εκφωνεί στο σχολείο του π.χ. για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου; Ή, αν γιουχαΐζει όποιον καταθέτει στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων; Θα αισθανθεί περήφανη γιατί βρήκε μιμητές η πράξη της; Μάλλον θα έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν αποτελεί πλέον είδωλο για τους εφήβους!
Όμως η κ. Βαγενά ανέδειξε το γυναικείο «πλεονέκτημα» έναντι του ανδρός, μιας και το παραμύθι του ηθικού πλεονεκτήματος που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το πιστεύει πλέον κανείς! Δηλαδή η κυρία έπραξε αυτό που δεν επιτρέπει σε έναν άνδρα ο ανδρισμός του! Πιο συγκεκριμένα, αν ένας άνδρας, στην προκείμενη περίπτωση ο βουλευτής της ΝΔ ή ο Περιφερειάρχης ή ο Δήμαρχος κλπ. αντιδρούσε όπως η κ. Βαγενά, θα είχε κατηγορηθεί για έλλειψη ανδρισμού. Ενώ η κ. βουλευτής δε μπορεί, γι’ αυτό εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα!
Τέλος, για να θυμούμαστε και να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η κ. Βαγενά είναι «πολιτική μετανάστρια» από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλ. βουλευτής για ένα διάστημα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά, όταν οι περισσότεροι προσπαθούσαν με κάθε μέσο-σωσίβιο να μεταναστεύσουν στον ΣΥΡΙΖΑ, μετανάστευσε και επιβίωσε. Σημειώνω δε πως δεν παρακολούθησα σχόλια εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμπεριφορά της κ. βουλευτού. Αν όμως είναι ικανοποιημένοι από την παράστασή της, ας τη στέλνουν και σε άλλες εκδηλώσεις.