Τα σκάνδαλα και η άγνωστη ευθιξία των πολιτικών!

on .

l Καθημερινά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο διαβάζουμε καταχωρήσεις στελεχών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει τα διάφορα σκάνδαλα και παρατυπίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, συνεχώς αναμασά την ίδια καραμέλα: «Όλοι το ίδιο είναι». Οι περισσότεροι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από «μεταγραφή από το ΠΑΣΟΚ», θεωρούν ότι βαφτίστηκαν στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ και ότι το παρελθόν τους έχει σβηστεί από τη μνήμη των πολιτών και παρουσιάζουν τον εαυτό τους άσπιλο άφθαρτο και αμόλυντο!
Για να αποβάλλουν το κόμπλεξ τους επειδή ήταν στο ΠΑΣΟΚ, κάνουν σήμερα τα πάντα για να δείχνουν στον αρχηγό τους ότι είναι πιο Συριζαίοι από κάθε άλλον. Με «ένσημα» που κόλλησαν στους δρόμους με τα πλακάτ και τις ντουντούκες και ήταν μια ζωή στη γυάλα, προσπαθούν να φτιάξουν για την Ελλάδα ένα παράλληλο σύμπαν με νέες αρχές και κανόνες.
   Ενδεικτικό είναι ότι, μη έχοντας άλλα όπλα εναντίον της αντιπολίτευσης, σκαλίζουν περιστατικά και γεγονότα από τη διακυβέρνηση της Ν.Δ. -αυτά βέβαια που τους βολεύουν- χωρίς να βρίσκεται κανείς να τους επισημάνει  ότι για τους νυν κυβερνώντες «η ευθιξία» είναι άγνωστη. Προς επίρρωση του αντιθέτου θα αναφέρουμε μερικά περιστατικά που συνέβησαν επί κυβερνήσεων Καραμανλή.
1. Το Δεκέμβριο του 2005 από τα ΜΜΕ πληροφορείται το κοινό ότι στη ΔΕΗ με διευθυντή τον Γ. Παλαιοκρασσά, γίνονταν φαγοπότι εκατομμυρίων. Ο ίδιος κατήγγειλε φαινόμενα διαφθοράς για να υποχρεωθεί -ύστερα από τηλεφώνημα του τότε πρωθυπουργού- να υποβάλει την παραίτησή του.
2.  Τον Ιούλιο του 2004 ο υφυπουργός Τουρισμού Αν. Λιάσκος παραπέμπει στη δικαιοσύνη το διευθυντή του ιδιαίτερου Γραφείου του με το αιτιολογικό ότι ήταν πρωταγωνιστής σε απόπειρα χρηματισμού του προκειμένου να προωθήσει κάποια υπόθεσή του .
3. Οκτώβριος 2005. Ο υφυπουργός Οικονομικών Αδ. Ρεγκούζας παραιτείται ύστερα από αποκάλυψη ότι χορήγησε κρατικές διαφημίσεις σε υπόδικο Καναλάρχη της Θεσσαλονίκης.
4. Την ίδια χρονιά μια συνεργάτης του υφυπουργού απασχόλησης Γ. Γιακουμάτου παραπέμπεται στη δικαιοσύνη με το αιτιολογικό ότι επεχείρησε να τον δωροδοκήσει με ένα κουτί γλυκά μέσα στο οποίο υπήρχε και μία επιταγή 5.000 ευρώ προκειμένου να τακτοποιήσει το γιό της.
5. Απρίλιος 2007. Ο συνεργάτης του τότε Υπουργού απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδη, Ευγ. Παπαδόπουλος κατηγορείται για ανάμειξή του επί Σημίτη στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Ο Υπουργός λόγω ευθιξίας υποβάλλει την παραίτησή του.
6. Δεκέμβριος 2007. Βγαίνει στην επιφάνεια η παρατυπία ότι ο υπουργός απασχόλησης Β. Μαγγίνας στο παράνομο σπίτι (αναψυκτήριο!) που είχε στο Κορωπί απασχολούσε ανασφάλιστους μετανάστες από την Ινδία. Από την Πολεοδομία Μαρκοπούλου του επιβάλλεται πρόστιμο 160.000 ευρώ, ενώ ο ίδιος για λόγους ευθιξίας υποβάλλει την παραίτησή του.
7. Σεπτέμβριος 2008. Η ολομέλεια της Βουλής με μυστική ψηφοφορία παραπέμπει τους Ε. Μπασιάκο, Αλ. Κοντό και Π. Δούκα στο Δικαστικό Συμβούλιο με τις κατηγορίες της αυτουργίας και συναυτουργίας σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου. Και οι τρείς αθωώνονται πανηγυρικά.
8. Οκτώβριος 2008. Η Συμβολαιογράφος κ. Αικ. Πελέκη -σύζυγος του υπουργού Εμπ. Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκη- αναλαμβάνει τη σύνταξη συμβολαίων μεταξύ Ι.Μ. Βατοπεδίου και Δημοσίου προκαλώντας την επέμβαση του Εισαγγελέα.  Ένεκα αυτού, για λόγους ευθιξίας, ο Βουλγαράκης παραιτείται!
Όμως και στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν οι φωτεινές εξαιρέσεις. Την αρχή έκανε αξιοπρεπέστατα ο Σακελλαρίδης για να τον ακολουθήσει ο Παναγούλης και τελευταία ο έμπειρος Σγουρίδης λέγοντας μια πικρή αλήθεια: Ο Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες…. Η ηρωική έξοδός του έδειξε ότι τα ποντίκια εγκαταλείπουν τον Τιτανικό! Από άλλο Βουλευτή  της Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ ελέχθη ότι το λεχθέν από τον πρόεδρό του σε ομιλία στην Πάτρα «ότι κανένα σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη» ήταν απλώς ένα σύνθημα!
Και ερχόμαστε στο σήμερα και στους τρανταχτούς διορισμούς ημετέρων στο Δημόσιο και αλλού. Τρανταχτή περίπτωση είναι αυτή του Αργ. Αργυρίου συζύγου της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καφαντάρη ως επικεφαλής σε μία υπό σύσταση  νέα Εταιρεία! Το καθημερινό της λιβάνισμα στον Πρωθυπουργό έπρεπε κάπως να ξεπληρωθεί. Και βρέθηκε η λύση. Τρανταχτή περίπτωση είναι επίσης ο διορισμός από τον πρωθυπουργό στο Δημόσιο, τόσο του εξαδέλφου του Γιώργου Τσίπρα όσο και της συζύγου του Αθανασίας Ψαρουδάκη.
Την εποχή της Αντιπολίτευσης ο Συριζα καταδίκαζε άσχετες τροπολογίες που ενσωματώνονταν σε Νομοσχέδια και ψηφίζονταν στη Βουλή εγκαλώντας τους προκατόχους του ως πραξικοπηματίες. Σήμερα ο κοινοβουλευτικός απολογισμός του ενός έτους διακυβέρνησης με το τιμόνι αριστερά αριθμεί πάνω από 100 τροπολογίες σε Νομοσχέδια, οι μισές από τις οποίες κατατέθηκαν στο παρά πέντε.
Η ευθιξία –όπως προαναφέραμε– είναι συναίσθημα άγνωστο στους σημερινούς κυβερνώντες. Τρανταχτά παραδείγματα είναι η υπόθεση Φλαμπουράρη, η οποία θα μπορούσε να μετριαστεί αν ο ίδιος για τα μάτια του κοινού έθετε στη διάθεση του πρωθυπουργού μια εικονική παραίτηση. Αντ’ αυτής όμως προτίμησε την διαπόμπευση, τον εμπαιγμό και τη μήνι των υγιώς σκεπτομένων και αξιοπρεπών πολιτών.  Το ίδιο βέβαια ισχύει και για  τον μονίμως χασκογελούντα υπουργό Οικονομικών
Βρισκόμαστε σε μια εποχή που όλοι οι πολιτικοί μας καθημερινά μιλάνε ασταμάτητα, χωρίς να έχουν κάποιο σημαντικό λόγο, σε αντίθεση με την εξουσία που δείχνει ότι θέλει άδοξα να χειραγωγήσει την ενημέρωση.
Η προσπάθεια του πρωθυπουργού να κυβερνήσει σκοντάφτει στο γεγονός ότι το καράβι έχει μαζέψει πολλή… σαβούρα την οποία καλείται να πετάξει χωρίς να το καταφέρνει. Το ότι διασώζεται ακόμη είναι γιατί ο Ελληνικός λαός εξακολουθεί να πιστεύει τους παραμυθάδες.

E-mail  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.