Το «μαύρο» στα ΜΜΕ και η τραγική κατάσταση της χώρας!

on .

Την κρίσιμη στιγμή που οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να πληροφορούνται για τα θέματα τα σχετικά με το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, με το οποίο η Κυβέρνηση  εξασφαλίζει περαιτέρω την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών, τα ΜΜΕ αποφάσισαν να απεργήσουν, προσφέροντας έτσι μεγάλες υπηρεσίες στην αριστερή κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, ως εάν ήταν προς τούτο «μισθωμένα».
Αυτοί οι οποίοι έσχιζαν τα ιμάτιά τους, όταν η προηγούμενη Κυβέρνηση του κ. Σαμαρά έκλεισε την ΕΡΤ, και εκτόξευαν κατηγορίες για το «μαύρο» της τηλεοράσεως, τώρα έβαλαν μόνιμο «μαύρο» στην πληροφόρηση των πολιτών,  μέχρι τα νομοσχέδια αυτά να ψηφισθούν από την Κυβέρνηση. Είναι να μην πιστεύεις ότι αυτό είναι προσχεδιασμένο;
Όχι, βέβαια, ότι η πληροφόρηση που παρείχαν, όταν λειτουργούσαν, ήταν αντικειμενική και πλήρης. Κάθε άλλο! Η κομματική κυβερνητική γραμμή περνούσε από τα περισσότερα κανάλια, ως εάν βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Λίγες εξαιρέσεις υπήρχαν, οι οποίες, ως συνήθως, επιβεβαίωναν τον κανόνα.
Ακόμα και όταν παρουσίαζαν ένα γεγονός, φέρ’ ειπείν, το προσφυγικό, εστίαζαν μόνο σε όσα ήταν δυνατόν να προκαλέσουν τον οίκτο των πολιτών, ενώ παρέλειπαν σκοπίμως όσα ήταν δυνατόν να δώσουν μια πληρέστερη εικόνα για το ανθρωπιστικό θέμα, το οποίο όμως είναι συνάμα και σοβαρότατο εθνικό θέμα, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον τόπο, την ασφάλεια των πολιτών, την εθνική ασφάλεια, την οικονομία και την υγεία.
Με το «μαύρο» στις τηλεοράσεις που επέβαλαν οι συνδικαλιστές, κατά τη γνώμη μας, συγκάλυψαν,  με τον τρόπο τους,   την τραγική κατάσταση, στην οποία οδήγησε τη χώρα, η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, και,  πιο συγκεκριμένα, την άνευ προηγουμένου φοροκαταιγίδα - η  οποία είναι βέβαιο ότι οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική ασφυξία, στην πλήρη διάλυση της μεσαίας τάξεως, στην αύξηση της ανεργίας, στο λουκέτο πολλών επιχειρήσεων,  στον εξαναγκασμό σε φυγή ακόμα περισσότερων ελληνικών επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες, στο ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας - την αντισυνταγματική περικοπή των συντάξεων, οι οποίες σταδιακά και ιδιαίτερα μετά το 2018 θα είναι συντάξεις πείνας,  και την πλήρη αφαίμαξη κάθε ικμάδας που τυχόν έχει απομείνει ακόμη σε αυτόν τον τόπο. Αν αναλογισθεί κάποιος, με ποιο πρόγραμμα και με ποιες υποσχέσεις ο κ. Τσίπρας υφάρπασε την ψήφο του λαού, θα αντιληφθεί το μέγεθος της εξαπάτησης.
Αυτή την αντίφαση μεταξύ λόγων και πράξεων την έχουμε επικρίνει επανειλημμένως. Συνιστά κατάφωρη και απαράδεκτη από κάθε άποψη εξαπάτηση των ψηφοφόρων. Εφόσον γίνεται λόγος για συνταγματική αναθεώρηση, ένα βασικό άρθρο που πρέπει να προστεθεί είναι ότι, ένα κόμμα που με ψεύτικες υποσχέσεις εξαπατά τους πολίτες και κερδίζει την πλειοψηφία, εφόσον, όταν γίνει Κυβέρνηση, εφαρμόζει πολιτική αντίθετη με τις προεκλογικές της υποσχέσεις, αυτοδίκαια εκπίπτει της εξουσίας. Αυτό θα εξανάγκαζε όλα τα κόμματα να είναι πιο υπεύθυνα και να προτείνουν στον λαό προγράμματα, τα οποία είναι πραγματοποιήσιμα και θα περιόριζε τη δημαγωγία.
Φαίνεται, όμως, ότι, παρόλα αυτά, τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και οι συνεργάτες του Υπουργοί, είτε δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα είτε επιδιώκουν με κάθε τρόπο να εξωραϊσουν τα πράγματα, ώστε να παραμείνουν στην εξουσία, την οποία και να νέμονται. Αλλιώς δεν εξηγείται η αλαζονεία που με κάθε ευκαιρία επιδεικνύουν ή τα χαμόγελα, τη στιγμή που πολλοί συμπολίτες μας έχουν φτάσει στα όρια της απελπισίας, και άλλοι από αυτούς έχουν δυστυχώς αυτοκτονήσει και άλλοι έχουν πέσει σε κατάσταση βαθειάς μελαγχολίας.
Λίγη αιδώς, λίγη ταπεινοφροσύνη, λίγη συμπάθεια στον κόσμο που υποφέρει, λίγη μετάνοια – οι μέρες είναι οι πιο κατάλληλες γι’ αυτό (αλλά, τι λέμε! Μετάνοια από τους αυτοπροσδιορισμένους αθέους;) – δεν βλάπτει.
Με όλα αυτά τα δυσβάστακτα μέτρα ένα είναι βέβαιο, ότι η χώρα βουλιάζει όλο και περισσότερο στη φτώχεια και την απελπισία. Ευτυχώς που ο λαός μας στην συντριπτική του πλειοψηφία έχει σταθερή και αμετακίνητη πίστη στον Θεό και αντλεί δύναμη και ελπίδα από τα Πάθη του Θεανθρώπου! Η Ανάσταση κάποια στιγμή θα έρθει, είτε το θέλουν οι κυβερνώντες είτε όχι, και πρωτίστως θα είναι πνευματική! Επειδή χωρίς προηγούμενη πνευματική αναγέννηση, είναι αδύνατη η οποιουδήποτε είδους ανάκαμψη.