Στη γωνία…

on .

Παλιά το Ελληνικό Κοινοβούλιο, είχε μεγάλη αίγλη! Βρέθηκαν στα έδρανά του, μεγάλες προσωπικότητες, άνθρωποι ακέραιοι, με γνώσεις, ήθος, ταπεινότητα, ευγένεια και ευφράδεια λόγου! (Ομιλίες… απ’ έξω, όχι ανάγνωση γραπτών κειμένων…).
Όσο περνούσε ο καιρός, στην πολιτική ζωή του τόπου μας, άλλαξαν… τα ήθη και ο πήχης, όλο και κατέβαινε χαμηλότερα…
Χαμηλά, χαμηλά, αλλά ο… μισθός των βουλευτών, ανεβασμένος! (Χώρες ανεπτυγμένες και οικονομικά εύρωστες, δίνουν στους βουλευτές τους, τα μισά χρήματα, των δικών μας εθνοπατέρων!).
Βεβαίως, ο λαός είναι εκείνος που επιλέγει, σε ποιον θα… κόψει το εισιτήριο εισόδου στη Βουλή! Και αφού εισέλθουν, μετά την… απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν… λάθος αναγνωρίζεται, για τέσσερα ολόκληρα χρόνια! (Ας προσέχαμε…). Συνυπεύθυνος λοιπόν ο λαός, για όσα ακούγονται στη Βουλή, από τους εκπροσώπους του, στα πλαίσια του διαλόγου και της Δημοκρατίας.
Δυστυχώς, μερικοί από αυτούς, δεν έχουν όλα τα εφόδια, την κατάρτιση και τη γνώση, για μια αξιοπρεπή εκπροσώπηση στη Βουλή. Τα κύρια όπλα στον κοινοβουλευτικό τους λόγο, δεν είναι τα ορθά επιχειρήματα, οι τεκμηριωμένες θέσεις και οι λογικές απόψεις. Και έτσι καταφεύγουν σε φωνασκίες, διακοπές ομιλητών και σε φρασεολογία υψηλών τόνων, για εντυπωσιασμό!
Όμως, ο λόγος, δεν… έχει λόγο να υψώνεται! Χρειάζεται ηρεμία, πειθώ, ψύχραιμη προσέγγιση των καυτών θεμάτων, που προκύπτουν στην κοινοβουλευτική διαδικασία!
Μόνο έτσι, θα είναι χρήσιμη η παρουσία τους στη Βουλή, γιατί ο λαός μας δικαίως έχει απαιτήσεις από τους βουλευτές, που πρέπει να δίνουν λύσεις στα προβλήματά του, τα οποία δεν είναι και λίγα…
Διαφορετικά, ο λαός είναι… στη γωνία και περιμένει τις επόμενες εκλογές, για να… δράσει αναλόγως!
* Ο κ. Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.