Τα φανάρια ρυθμίσεως κυκλοφορίας εντός και πέριξ των Ιωαννίνων...

on .

Αφορμή για την παρούσα επιστολή μου αποτέλεσε σχόλιο συνεργάτη του «Πρωινού Λόγου» με τα στοιχεία Χρ. και με τίτλο «Άχρηστα φανάρια... στην διασταύρωση Λεωφόρου Δωδώνης και οδού που οδηγεί στον Όμιλο Αντισφαίρισης και τον νέο οικισμό Ανατολής και θα ήθελα να μάθω αλλά και άλλοι αναγνώστες του «Πρωινού Λόγου» τα εξής:
ΠΡΩΤΟΝ: Ποια ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΨΥΧΗ (Διεύθυνση, Υπηρεσία, Φορέας κ.λπ.) φρόντισε να «φυτέψει» από τον Σεπτέμβριο του 2015 φανάρια ρυθμίσεως της κυκλοφορίας στον ημικόμβο της Εθνικής οδού Ιωαννίνων-Άρτας κ.ο.κ. με την οδό που οδηγεί στο κλειστό Γιαννιώτικο Σαλόνι και τον Όμιλο Αντισφαίρισης και τον νέο οικισμό Ανατολής και αντιθέτως και αφού «φυτεύθηκαν» έπαψαν να λειτουργούν επί αρκετούς μήνες. Τώρα έχουν κάποιους μήνες που λειτουργούν, χωρίς να προσφέρουν ουσιαστικό ρόλο στην ρύθμιση της ελάχιστης κυκλοφορίας...
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Ποια ΑΝΑΙΣΘΗΤΗ ΨΥΧΗ (Διεύθυνση, Υπηρεσία, Φορέας κ.λπ. ως άνω) αδιαφορεί σκανδαλωδώς για την εγκατάσταση συστήματος φωτεινών σηματοδοτών στην ημιδιασταύρωση της λεωφόρου «Σταύρος Νιάρχος» και της οδού που οδηγεί από και προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Πόσα ατυχήματα με υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες (ακομη και θανατηφόρες) πρέπει να συμβούν για να «ξυπνήσουν» επιτέλους οι όποιοι αρμόδιοι; Όσοι επιχειρούν φεύγοντας από το Πανεπ. Νοσοκομείο να μπουν στην λεωφόρο Στ. Νιάρχου, κάνουν τον σταυρό τους, «ρίχνουν» και λίγα... γαλλικά και ριψοκινδυνεύουν τη ζωή τους. Και μη μας πουν ότι δεν έχουν διαθέσιμα συστήματα γιατί υπάρχουν 2 που από χρόνια δεν λειτουργούν: Το πρώτο στην διασταύρωση της οδού Αβέρωφ και Ανεξαρτησίας· και το δεύτερο στον κεντρικό δρόμο της Ανατολής... Θέληση χρειάζεται, λίγα χρήματα για το ξήλωμα και την τοποθέτηση στη νέα θέση και πολλή ευαισθησία.
Και αφού το θέμα μας είναι τα «φανάρια»· ας σημειώσουν οι αρμόδιοι να διορθώσουν το πράσινο φανάρι μπροστά στην Eurobank (Στρατολογία) να «δείχνει πρόσωπο» στην κίνηση των οχημάτων επί της Δωδώνης και όχι τον απέναντι φούρνο. Επίσης το πράσινο φανάρι μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο, αμέσως μετά το εκεί περίπτερο, αποκρύπτεται από κορμό δένδρου και θα πρέπει η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου να τον κόψει για να φαίνεται από μακριά και όχι από την γραμμή φρεναρίσματος των οχημάτων.