Η τελευταία χειρονομία…

on .

l Η πολιτική ρητορική, είναι ένα πολύ ωραίο τέχνασμα, για να… αλλοιώνεται η πραγματικότητα. Φράσεις όπως: «Θα χυθεί άπλετο φως», «Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο», συχνά μπαίνουν στο στόμα των πολιτικών και κυρίως εκείνων, που βρίσκονται στην εξουσία!
«Θα σπάσουμε το απόστημα της διαπλοκής», είναι μια φράση που ακούμε, όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης. Αντ’ αυτού, «σπάνε» τα νεύρα, του συνεπή Έλληνα βιοπαλαιστή!
Όταν όμως, στο τέλος μιας μακράς διαδρομής των 40 χρόνων της μεταπολίτευσης, έρχεται μια «αριστερή κυβέρνηση», με ελπίδα υποτίθεται για το λαό και η ίδια πολιτική ρητορική, δεν γίνεται πράξη, ε, τότε έρχεται η απογοήτευση!
Πόσο γρήγορα «ξεθώριασε» ο «νυν υπέρ πάντων αγώνας» της (δήθεν) αριστερής κυβέρνησης, κατά της διαπλοκής, κατά του ρουσφετιού και του βολέματος των ημετέρων!
Μπορεί οι σημερινοί κυβερνώντες, να μην φοράνε γραβάτα στο λαιμό, αλλά, δυστυχώς, πέρασαν μια θηλιά στο λαιμό του Έλληνα, με τα οικονομικά βάρη, που τον φόρτωσαν!
Οι «αριστεροί αγωνιστές», πριν λίγο καιρό, απέκλειαν λιμάνια και αεροδρόμια, για να μην ξεπουληθούν και οι ίδιοι σήμερα, πατώντας, χωρίς… να κοκκινίζουν τις κόκκινες γραμμές, λένε πως δεν πουλήσαμε, αλλά… παραχωρήσαμε! (Τους… σώζει η Ελληνική γλώσσα, με… τον πλούτο της!)
Τόσο υπάκουη κυβέρνηση, στις προσταγές του… Σόιμπλε, δεν υπήρξε, μέχρι σήμερα!
Και ο λαός εξαπατημένος, απογοητευμένος, στενάζει στις ουρές της Εφορίας, όπου «ακουμπάει» και τις υπόλοιπες οικονομίες του! Και ας αφήσει στην άκρη, τις… σκέψεις για διακοπές, γιατί πρέπει να συγκεντρώσει τα χρήματα, για τον ΕΝΦΙΑ, που όπου νάναι έρχεται…
Η τελευταία… χειρονομία της Κυβέρνησης, είναι, να μας πάρει… και τα σώβρακα! Αν το αποφύγουμε…
* Ο κ. Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.