Από ποιά κονδύλια του Δήμου πληρώθηκαν τα… ναύλα για Μόσχα;

on .

Κύριε Διευθυντά,
Ολόκληρη η «κεφαλή» του Δήμου Ιωαννιτών, με επικεφαλής τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους και κάποιους… παρατρεχάμενους, ταξίδεψαν στη μακρινή Μόσχα, με την ευκαιρία της εκεί διοργανωθείσας έκθεσης Γιαννιώτικης ασημουργίας.
Μην λησμονούμε πως η πόλη μας, εκτός από πόλη των Γραμμάτων και των Τεχνών, εκτός από πρόσφατα υποψήφια πόλη για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης (που απερρίφθη μετ’ επαίνων) είναι και θεραπαινίδα πόλη της ασημουργίας και των ειδών λαϊκής τέχνης.
Έτσι λοιπόν, Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι της πόλης έσπευσαν… αθρόα για να παραστούν στα εγκαίνια. Και βέβαια καλά έκαναν… Μόνο που, να! Καλό θα είναι να γνωρίσουν στους δημότες, πόσο στοίχισε το ταξίδι τους στην δροσερή, για την εποχή, πρωτεύουσα της Ρωσίας, πόσο… ταλαιπωρήθηκαν για να μας εκπροσωπήσουν επαξίως και από ποια κονδύλια πληρώθηκαν τα… ναύλα «αλε ρετούρ», τα έξοδα διαμονής και λοιπά χρειώδη του υπερπόντιου ταξιδιού τους.
Η επίσκεψη και του Σεβασμιωτάτου Μαξίμου, για τους αυτούς λόγους, δεν μας ανησυχεί. Η Μητρόπολη Ιωαννίνων ανέκαθεν ήταν πλούσια και πριν και κατά, και πιθανόν και μετά την κρίση που περνά η χώρα!
Πάντως οι Γιαννιώτες απαιτούν να μαθαίνουν που ξοδεύονται τα χρήματα που πληρώνουν στα πολύ ακριβά δημοτικά τέλη και στο… «εμφιαλωμένο» νερό υδρεύσεως…
Β.Π.Κον.