Μήπως ο Μητροπολίτης «σκανδαλίζει» τους πιστούς και όχι οι επικριτές του;

on .

• Όσοι, άραγε, γράφουν για τα της Μητρόπολης και του προκαθημένου της κ. Μαξίμου σκανδαλίζουν τους πιστούς και είναι εχθροί της Εκκλησίας και της Μητρόπολης; Αυτό το συμπέρασμα βγάζουμε απ’ όσα είπε από του άμβωνος του ιερού ναού της Αγ. Μαρίνας ο Μητροπολίτης, συμπληρώνοντας ότι προσεύχεται για αυτούς, ευχόμενος να μετανοήσουν!
Αυτό που προκάλεσε την οργή του κ. Μαξίμου, ήταν κάποια σχόλια του Τύπου, για  το  πρόσφατο  ταξίδι  του,  με  άλλους τοπικούς παράγοντες στην Μόσχα, για μία έκθεση Γιαννιώτικης ασημουργίας, διευκρινίζοντας ότι τα έξοδά του τα πλήρωσε ως χορηγός η Τράπεζα Πειραιώς.
Μήπως, όλοι εμείς, που κατά καιρούς ασκούμε κριτική στη Μητρόπολη, θα έπρεπε να νοιώθουμε ντροπή;
Η συμπεριφορά του, κατά τη γνώμη μας, δείχνει να διαπνέεται από μία ιδιοκτησιακή αντίληψη του χώρου της εκκλησίας και της Εκκλησίας γενικότερα, όπου εκείνος μπορεί να λέει και να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς διάλογο!
Το αντιπαρερχόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο με την άποψη ότι όποιος σχολιάζει τις ενέργειές του είναι εχθρός της Μητρόπολης και της Εκκλησίας, μη επιδεχόμενος αντίλογο!
Γιατί πρέπει ένα δημόσιο πρόσωπο, όπως ο Μητροπολίτης, να μένει στο απυρόβλητο; Και γιατί οι επί της γης εκπρόσωποι της Εκκλησίας απαγορεύεται να υφίστανται έλεγχο και κριτική;
Εν πάση περιπτώσει, πήγε λέει στην Μόσχα για το καλό του τόπου. Δηλαδή, αν δεν πήγαινε, ο τόπος θα ζημιώνονταν και η προώθηση της ασημουργίας στην Ρωσία θα αποτύγχανε! Το ίδιο ισχύει βέβαια για τους Περιφερειάρχη, Δήμαρχο και λοιπούς συνταξιδιώτες, εκ των οποίων πολλοί έχουν αναγάγει σε... επιστήμη τέτοια ταξίδια για την... τουριστική προβολή της Ηπείρου.
Όμως, σε μία περίοδο που οι Έλληνες υποφέρουν, οι όποιες χορηγίες θα έπιαναν καλύτερα τόπο αν διατίθεντο για τους πένοντες.
Ειδικώς δε για τον κ. Μάξιμο, αφού δεν έχει χρήματα για μετακινήσεις και χρειάζεται γι’ αυτό χορηγίες, ας μην... μετακινείται αν δεν είναι απαραίτητο. Και ας μη θεωρεί πολέμιο της Εκκλησίας όποιον ασκεί κριτική, έστω και αυστηρή.
Σε ό,τι δε αφορά το σχόλιο  του «Πρωινού Λόγου» για να δώσει ο Μητροπολίτης μια συνέντευξη Τύπου, φαίνεται ότι είναι μάταιη η προσμονή...