Πιστό αντίγραφο...

on .

Έχει κάθε λόγο, η Δεξιά παράταξη, στην Ελλάδα, να «βάλλει» εντόνως και να κατακεραυνώνει την Αριστερή παράταξη, που κυβερνάει σήμερα τη χώρα. (Τέλος πάντων, ας... την ονομάσουμε Αριστερή Κυβέρνηση...). Θα μπορούσε άνετα η Δεξιά, να την κατηγορήσει για... κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας!
Και να της πει ευθέως:
- Αριστερά, είσαι κλέφτρα, είσαι κλέφτρα! Αντέγραψες το δικό μου πρόγραμμα και μ’ αυτό κυβερνάς τη χώρα!
- Τίποτε δεν έχεις δικό σου. Σαν κακός μαθητής, ή σαν «αιώνιος φοιτητής (αχ βρε Φίλη...), έβγαλες το «σκονάκι» και με αντέγραψες!
- Ποιος εφάρμοσε πρώτος τον ΕΝΦΙΑ; Εγώ!
Δεξιάς έμπνευσης ήταν με... αρκετή γαρνιτούρα Βενιζέλου!
Τώρα, τον... παρουσίασες στο λαό, σαν δικό σου «επίτευγμα», μειωμένο από 5 έως 10 ευρώ! (Μωρέ μπράβο γενναιοδωρία!).
Ναι, αλλά πριν, μιλούσες για κατάργηση, ψεύτρα...
- Ποιος έριξε πρώτος «μαύρο» στην τηλεόραση; Εγώ! Και μετά ήρθες εσύ και μας έκανες... τα 3 ή 4 κανάλια, δεν θυμάμαι, πανελλαδικής εμβέλειας!
- Ποιος έκοψε πρώτος το ρεύμα σε οικονομικά αδύναμες κοινωνικές ομάδες; Εγώ! Μετά ήρθες εσύ και... «άλλαξες τα φώτα», σε όλους τους Έλληνες!
- Εγώ, η Δεξιά, δεν «χτυπιόμουνα» για το 1ο μνημόνιο του Γιωργάκη, αλλά εφάρμοσα το 2ο με τον Αντώνη, με απόλυτη προσήλωση στις προσταγές της Τρόικας και έδωσα αγώνα να μην εφαρμοστεί το 3ο μνημόνιο του Αλέξη; (Πολύ φοβάμαι πως το 4ο θα... το εφαρμόσουμε παρέα!).
- Στο κόψιμο των συντάξεων, δεν μας αντέγραψες πλήρως; Ενώ άλλα έλεγες, όταν ήσουν στην αντιπολίτευση, τώρα που ήρθες στην Εξουσία με τις συντάξεις γίνεται... του Κατρούγκαλου ο γάμος!
Στο μόνο που δεν μας αντιγράψατε, ήταν οι γραβάτες! Αυτές παρέμειναν δεξιό προνόμιο... (Αλλά κάτι... αριστερά μαντηλάκια στο σακάκι, είναι σκέτη μούρλια!).
Και τέλος, εμείς δεν λέγαμε, χωρίς αιδώ τα περισσότερα ψέμματα στη ΔΕΘ;
Τώρα εσείς μας ξεπεράσατε κατά πολύ!
Και έτσι οι εξαγγελίες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης κατάντησαν να είναι το πιο κακόγουστο ανέκδοτο!
ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, φτάνει πια... η αντιγραφή!
Συνέλθετε, όπου νάναι... ξεσηκώνονται και οι πέτρες!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.