Η Ελλάδα χρειάζεται πια έναν πραγματικό Ηγέτη!

on .

-  Γράφει ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ,
Ομότ. Καθηγητής Φιλολογίας Παν/μίου Ιωαννίνων

Το γεγονός ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα αξιοπιστίας των πολιτικών στη χώρα μας αναδεικνύεται για άλλη μια φορά από την έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσίασε πρόσφατα η «Καθημερινή» της Κυριακής. 

Σχεδόν το 60% των πολιτών δεν πιστεύουν ότι μπορεί ο νυν πρωθυπουργός ή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως να προτείνουν ένα αξιόπιστο πρόγραμμα για το μέλλον της χώρας. Το 86% είναι δυσαρεστημένοι από την πολιτική που ασκεί αυτή η Κυβέρνηση και το 81% πιστεύει ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση. Ακόμα και ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν έχει να προσφέρει τίποτε άλλο.
Η αναντιστοιχία μεταξύ της ασκούμενης Κυβερνητικής πολιτικής και της γνώμης της πλειοψηφίας είναι προφανής. Δυστυχώς, δεν υπάρχει θεσμικός μηχανισμός που θα επέβαλλε σε αυτή την περίπτωση τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη νέων εκλογών. Ακόμα, όμως, και σε αυτή την περίπτωση είναι αμφίβολο, αν μπορεί να ανατραπεί το κλίμα της ανασφάλειας και της απαισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας.
Η βαρύτατη φορολογία, η ανεργία, το «λουκέτο» σε χιλιάδες επιχειρήσεις, η απουσία επενδύσεων και προοπτικής ανάπτυξης, οι συνεχείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις (που σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν υπερβεί το 60%), η διάλυση της «υγείας», η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, η αλαζονική επιβολή αριστερομαρξιστικών ιδεοληψιών, η ουσιαστική υποταγή και έλεγχος της δικαιοσύνης από την εκτελεστική εξουσία, η προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης με την παρωδία παροχής τηλεοπτικών αδειών, η συνεχιζόμενη ροή προς τη χώρα μας προσφύγων και λαθρομεταναστών και ο κίνδυνος μετατροπής της χώρας μας σε τόπο μόνιμης εγκατάστασης εκατοντάδων χιλιάδων με τους εθνικούς κινδύνους που συνεπάγεται αυτό κυρίως μακροπρόθεσμα, όλα αυτά συνθέτουν ένα εντελώς αρνητικό περιβάλλον.
Οι όποιες προτάσεις που κατατίθενται από τα κόμματα και κυρίως από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως είτε «κοστολογημένες» είτε όχι, αντιμετωπίζονται από τους πολίτες με δικαιολογημένη δυσπιστία. Η δε εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα είναι σχεδόν μηδενική. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι εκεί που οδηγήθηκε η χώρα, εθνική κυριαρχία δεν υπάρχει, αφού παραχωρήθηκε στους ξένους δανειστές, οι τράπεζες λόγω των τραγικών και εγκληματικών λαθών της Κυβερνήσεως του κ. Τσίπρα, τα οποία είχαν ως συνέπεια το Δημόσιο, δηλαδή οι Έλληνες πολίτες, να χάσουν περί τα 50 δισεκατομμύρια, περιήλθαν στον έλεγχο των ξένων και, επομένως. και σε αυτό τον τομέα η Κυβέρνηση δεν μπορεί να ασκήσει τη δέουσα πολιτική για χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και ανάπτυξη του τόπου.
Οι αυταπάτες, η απειρία και αδεξιότητα του κ. Τσίπρα, συνδυαζόμενες με αριστερές ιδεοληψίες και αυτού και των Υπουργών του οδήγησαν, δυστυχώς, στο τρίτο και πιο σκληρό «μνημόνιο», του οποίου το βάρος δεν μπορούν να σηκώσουν οι Έλληνες πολίτες. Η πολιτική σκληρής λιτότητας σε συνδυασμό με τη βαρύτατη φορολογία και την ακρίβεια έχουν εξαντλήσει τις αντοχές των Ελλήνων πολιτών.
Η επί δεκαετίες αναντιστοιχία λόγων και έργων από τους πρώην και νυν κυβερνώντες δικαιολογημένα συνέτειναν στο να μην εμπιστεύονται οι Έλληνες πολίτες τους πολιτικούς, θεωρώντας ότι κύριος στόχος τους είναι η ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών και μόνο και όχι το γενικό συμφέρον της πατρίδος. Εκείνο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η πατρίδα μας είναι ένας πραγματικός ΗΓΕΤΗΣ, αδέκαστος, φιλόπατρις, αδιάφθορος, ικανός, διορατικός, ευέλικτος, ειλικρινής, οραματιστής, ο οποίος θα δώσει ένα καινούργιο όραμα στους Έλληνες πολίτες, ένα όραμα που δεν θα βασίζεται μόνο στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά στον μακραίωνα πολιτισμό μας και τις πατροπαράδοτες αξίες του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού, και όχι σε ξενόφερτες ιδέες και ιδεοληψίες, οι οποίες αποσκοπούν στον εθνομηδενισμό και στην υιοθέτηση  διεφθαρμένων προτύπων για την κοινωνία μας.
Ο Ελληνισμός, αν επέζησε μέσα από τους αιώνες, αν αναγεννήθηκε μέσα από τη στάχτη, επέζησε επειδή βασίστηκε σε δομές και αξίες, όπως η φιλοπατρία, η οικογένεια, τα Ελληνικά ιδεώδη της ελευθερίας, της παιδείας, του ανθρωπισμού, και τα Χριστιανικά, της αγάπης, της πίστεως, της ελπίδος, της αλληλεγγύης, καθώς και στις δομές της οικογένειας και της κοινότητας.
Η έκπτωση των αξιών και η διάλυση των παραδοσιακών δομών είναι βέβαιο ότι θα έχει τραγικές και απρόβλεπτες συνέπειες για το έθνος μας. Συνεπώς, ένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία οφείλει να εστιάσει την προσοχή του και να διαμορφώσει ένα πρόγραμμα όχι μόνο για την έξοδο από την οικονομική κρίση, αλλά και την ανασυγκρότηση των πολιτικών και κοινωνικών δομών, δίνοντας έμφαση στην παιδεία και τον πολιτισμό και τη διαμόρφωση χαρακτήρων με βάση τις παραδοσιακές εθνικές μας αξίες.
Ο πολιτισμός μας είναι ο θησαυρός μας. Αυτός ο πολιτισμός εκφράστηκε και εκφράζεται μέσα από την πλουσιώτερη γλώσσα του κόσμου, μια γλώσσα που χάρισε στην οικουμένη χιλιάδες όρους, που χωρίς αυτούς είναι αδύνατο να συνεννοηθούμε μεταξύ μας. Η ενίσχυση της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών, ώστε ο  Έλληνας πολίτης να έχει άμεση πρόσβαση και γνωριμία με τα μεγαλύτερα πνεύματα της οικουμένης, θα συμβάλει πολλαπλώς στην αναγέννηση του έθνους μας.
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα! Το κόμμα της ΝΔ ας συμπεριλάβει στις προτάσεις του προς τους πολίτες, εκτός από την οικονομικά ανάπτυξη και ευημερία, την αναμόρφωση της παιδείας, την ενίσχυση της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών και την επαναφορά του πολυτονικού συστήματος, το οποίο για διάφορες σκοπιμότητες καταργήθηκε δια νόμου εν μια νυκτί.