Στο λάκκο των λεόντων!

on .

Φαίνεται πως τα λάθη των κυβερνήσεών μας, αλλά και οι μεγάλες εμμονές της Τρόικας, βούλιαξαν για τα καλά τη χώρα μας και το λαό της! «Άγρια Δύση» η τελευταία 6ετία! (Βέβαια και ο Ελληνικός λαός, δεν είναι άμοιρος ευθυνών, για τα συμβαίνοντα…).
Τέτοιου μεγέθους οικονομική κρίση, έχει να βιώσει ο τόπος μας, από την εποχή του Χαρίλαου Τρικούπη… Τότε ειπώθηκε το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν», τώρα το λένε… πιο χοντρά: «είμαστε μια χρεοκοπημένη χώρα!».
Εκείνη η εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου στο Καστελόριζο, με τις πλήρεις αναφορές, περί Τρόικας και ΔΝΤ, βύθισε τη χώρα και
την έριξε κυριολεκτικά στο «λάκκο των λεόντων»! Κι εκεί που ο λαός βρισκόταν, τα προηγούμενα χρόνια, σε μια σχετική ευημερία και μάλιστα… εποχούμενος, σε τζιπ 4Χ4, τώρα απλά… βρέθηκε στα 4! (Μεγάλη διαφορά…).
Μέσα στο λάκκο των λεόντων, μάχεται ο Έλληνας, με τα θηρία! Καθώς εκεί δεν βρίσκονται και τα καλύτερα παιδιά του κόσμου… Είναι τοκογλύφοι, δανειστές, κοράκια και κάποια… Δρακουλέσκου, που ζητάει αίμα! Και ακριβώς πάνω, απ’ το βαρύ αυτό σκηνικό, είναι ο κ. Κατρούγκαλος, που πετάει ένα ξεροκόμματο στους δυστυχείς Έλληνες, τυλιγμένο… με την επιστολή των αποδοχών τους, που δεν μειώθηκαν! (Θου Κύριε!).
Και ο λαός, όλα αυτά, είναι αναγκασμένος να τα υπο-μένει! Τώρα η πρόθεση υπό, μπαίνει για τα καλά στη ζωή του Έλληνα! Κυβέρνηση και Τρόικα, ρυθμίζουν το μέλλον του, υπό… προϋποθέσεις!
Έτσι, ο κατώτατος μισθός του Έλληνα εργαζόμενου, κατεβαίνει κι άλλο… χαμηλά και γίνεται υπο-κατώτατος! Αμάν πια! (Στη σύνταξη δεν… χρειάζεται η πρόθεση υπό, γιατί αυτή τείνει να εξαφανιστεί!).
Την απασχόληση των ανθρώπων, τη θεωρούν… μεγάλο προνόμιο και γι’ αυτό την κάνουν… υπο-απασχόληση! (Δύο μέρες τη βδομάδα δουλειά και τις άλλες τρεις, να πληρώνει ο εργαζόμενος… τον εργοδότη, για να τον ξαναπροσλάβει!).
Η αναβαθμιση στην Υγεία και την Παιδεία, δεν υφίσταται πλέον. Εδώ και αρκετά χρόνια, μιλάμε για μεγάλη υπο-βάθμιση και στους δύο τομείς! (Απλά, τα δύο υπουργεία… υπο-λειτουργούν!).
Το μόνο… θετικό της σημερινής Κυβέρνησης είναι, πως ετοιμάζει σχέδιο, στις αστικές συγκοινωνίες, προς… τέρψιν των επιβατών, να υπάρχει στα λεωφορεία, μουσική υπό-κρουση! (Ποικίλο πρόγραμμα, για χορτάτους και… υπο-σιτιζόμενους συμπολίτες μας!).
Τέλος και την πλήρη ενημέρωση του πολίτη, που είναι δημοκρατικό του δικαίωμα, θέλησαν να την κάνουν υπο-τονική, καθώς προσπάθησαν να φτάσουν τα κανάλια, λιγότερα, από τα δάχτυλα του ενός χεριού!
Ο Έλληνας όμως, σε όλα αυτά, οφείλει να αντισταθεί! Και το κύριο βάρος του να πέσει, στο να μην τον καταντήσουν, ξένοι και ντόπιοι, υπάνθρωπο! Αρκετά υπο-στήκαμε!

* Ο κ. Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής