Ένα Κόμμα έντιμο...

on .

Ναι, πράγματι δεν με ενδιαφέρει πια ποιο κόμμα θα μας κυβερνήσει. Ας είναι δεξιά, ας είναι αριστερά, ας είναι κέντρο, κεντροδεξιά, ας είναι όποιο νάναι (μια δυο εξαιρέσεις υπάρχουν μόνο). Ένα χαρακτηριστικό θέλω μόνο να έχει, να είναι έντιμο και αξιόπιστο. Όλα τα άλλα χαρακτηριστικά έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Αν έχει την εντιμότητα όλα τα άλλα έρχονται από μόνα τους.
Πράγματι, αν ανατρέξουμε στην ιστορία την λεγομένη μνημονιακή και μετά, θα δούμε πως άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο τα κόμματα όλα μας ξεγέλασαν.
Πήραν την ψήφο μας με υποσχέσεις δελεαστικές και όταν μετακόμισαν στην κυβέρνηση και στο Μαξίμου ξέχασαν τα περισσότερα, αν όχι όλα, από αυτά που είχαν υποσχεθεί και όχι μόνον δεν ικανοποίησαν καμιά μας προσδοκία αλλά απεναντίας έκαναν ακριβώς τα αντίθετα, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει μια κατάσταση όπου παραπάνω από τους μισούς Έλληνες να είναι σε απολύτως άσχημη οικονομική κατάσταση μη μπορώντας ακόμη και το ίδιο τους το σπίτι, τη δουλειά τους αλλά ακόμη πολλές φορές και τη ζωή τους να σώσουν.
Είναι δυστυχώς αλήθεια, εντιμότητα κανείς δεν επέδειξε, αλλά ούτε γενναιότητα και ικανότητα για να μπορέσει να αντιστρέψει όλο αυτό το τσουνάμι που μας έπληξε από κακούς έως επιλήψιμους χειρισμούς από τις προ μνημονίων κυβερνήσεις που στήριζαν την ψεύτικη ευημερία μας με δανεικά. Δανεικά που σήμερα είμαστε όλοι υποχρεωμένοι -και κυρίως οι νέες γενιές- να ξεπληρώνουμε, χωρίς να φταίμε, με τόκους και επιτόκια αβάσταχτα και για δεκάδες χρόνια ακόμη το αιμοδιψές τέρας που λέγεται χρέος. Το τέρας που βάλανε μέσα στο σπίτι μας άφρονες και άθλιες προμνημονιακές οικονομικές πολιτικές.
Πώς θα ορθοποδήσει ετούτη η χώρα που στηρίζεται στο ψέμα και στην κοροϊδία των ψηφοφόρων-πολιτών της; Πώς να ακολουθήσει ο πολίτης τις εντολές μιας κυβέρνησης που δεν μιλάει με εντιμότητα; Πώς να γίνει συνετός και υπάκουος πολίτης όταν δίπλα του βασιλεύουν η αναξιοκρατία, η μετριοκρατία, η ατιμωρησία και η ευνοϊκή πελατειακή  μεταχείριση των γνωστών; Πώς να υπακούσει ο πολίτης όταν τα προνόμια όσων κυβερνούν μένουν ανέγγιχτα;
Ποιος φταίει αν όχι τα κόμματα και οι κυβερνήσεις, που φτάσαμε σ’ αυτή τη χώρα τον νομοταγή υπάκουο πολίτη να τον λέμε ηλίθιο και τα κόμματα να τον θεωρούν ως το εύκολο θύμα για να πειραματίζονται πάνω στο σώμα του και να τον μαστιγώνουν ανηλεώς με τον ένα φόρο πάνω στον άλλον, με το ένα μέτρο πάνω στο άλλο, με  τη μια κατάσχεση  πάνω στην άλλη, με ένα λουκέτο πάνω στο άλλο;
Ένας τρόπος υπάρχει για να αρχίσει να φαίνεται στον ορίζοντα η ελπίδα.
Ένας τρόπος, η  εντιμότητα. Αλλά ποιο κόμμα, πέστε μου, μπορεί σήμερα έντιμα να μας υποσχεθεί και να σχεδιάσει το μέλλον των παιδιών μας χωρίς ψέματα; Κανένα κόμμα από τα υπάρχοντα, καμιά κυβέρνηση.
Ποιο κόμμα από τα υπάρχοντα μπορεί να γυρίσει τα πράγματα εις όφελός μας και να πολεμήσει τίμια και με δυναμικότητα να αφοπλίσει το τεράστιο χρέος που συνεχώς εδώ και 8 χρόνια μας πυροβολεί; Κανένα, κανένα κόμμα δεν είναι ικανό να το κάνει αυτό γιατί απλούστατα όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις υπέγραψαν βαριά χαρτιά που μας σκλαβώνουν για πολλές δεκάδες χρόνια ακόμη. Ποιο κόμμα ποια κυβέρνηση θα υποστηρίξει το λαό της πάσει θυσία, αυτό που το Σύνταγμα επιτάσσει πέραν οποιουδήποτε άλλου καθήκοντος; Καμιά.
Για να μπορέσουμε σαν χώρα να ορθοποδήσουμε το πρώτο που χρειαζόμαστε είναι μια κυβέρνηση που να νοιώθει να κατανοεί τι φταίει αλλά κυρίως να θέλει και να μπορεί να επιδιώξει τη θέλησή της, τη βούλησή της να την κάνει πράξη.
Υπάρχει τέτοιο κόμμα υπάρχει τέτοια κυβέρνηση;
Στο ερώτημα αυτό ας δώσει την απάντησή του ο καθένας από εμάς. Στο ερώτημα αυτό ας δώσει κάθε κόμμα την απάντησή του την έντιμη όχι την πολιτικάντικη, χορτάσαμε από αυτές, αφού το ζήσαμε το παραμύθι από δεξιά μέχρι αριστερά, πως μόλις γίνονται κυβέρνηση ξεχνάνε την ίδια μέρα κιόλας όλα όσα υποσχεθήκανε χωρίς να αισθάνονται ούτε την ανάγκη  να δώσουν λόγο σε κανέναν.
Στο ερώτημα αυτό ας δώσει απάντηση και κάθε κόμμα της αντιπολίτευσης, απαντήσεις κυβερνητικές και όχι απ’ έξω απ’ το χορό με πανηγύρια πορείες και διαμαρτυρίες του γλυκού νερού.
Να λοιπόν η ανάγκη μας ποια είναι. Ένα κόμμα που να είναι πρώτα απ’ όλα ΕΝΤΙΜΟ υστέρα όλα τα άλλα έρχονται.