Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί σαν πολιτικό «ορφανοτροφείο»!

on .

Πόσο γρήγορα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στέρεψε από ιδέες, από προσφορά και από αγωνιστικό ήθος! Οι ηρωικές τους αντιστάσεις εξανεμίστηκαν και παραδόθηκαν στα κελεύσματα των ξένων. Όλα σήμερα στο κυβερνητικό πεδίο φαντάζουν με θίασο θεατρικό που πασχίζει να παριστάνει έναν κόσμο μυθικό, μόνο για παρηγοριά στα εναπομείναντα στελέχη του. Παντού μαύρη απελπισία, μιζέρια και υποκρισία.
Ευτυχώς ο Πρωθυπουργός ύστερα από ένα ψέμα κατάφερε να ανασχηματίσει την Κυβέρνησή του. Αλλά στους πολίτες το μόνο στοιχείο που προκαλεί ενδιαφέρον είναι ο αριθμός 49 των Υπουργών. Αναρωτιόμαστε γιατί η Ισπανία και η Ιταλία με πενταπλάσιο πληθυσμό δεν έχουν ούτε τους μισούς Υπουργούς. Στ’ αλήθεια ο Τσίπρας και ο Καμμένος δεν αντιλαμβάνονται ότι προκαλούν τον κόσμο, όταν το ένα τρίτο των βουλευτών τους γίνονται Υπουργοί, την ώρα που οι πολίτες δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν ακόμα και τον επιούσιο άρτο;
Βέβαια, τώρα η Κυβέρνηση έχει καλύτερη σύνθεση, αφου οι νέοι Υπουργοί είναι πρόθυμοι να εκτελούν τις εντολές των δανειστών και να υπογράψουν, αν χρειαστεί, και το τέταρτο μνημόνιο. Όλα στο βωμό της υποταγής και των συμβιβασμών, αρκεί να κρατάνε τις καρέκλες, κι ας χάνεται ο κόσμος.
Είναι πια φανερό σε όλους ότι η Κυβέρνηση ορφάνεψε παντελώς από πρόσωπα, από οράματα και από υποσχέσεις. Ξεχνάνε ότι η Αριστερά για πολλά χρόνια και σε δύσκολες περιόδους της πατρίδας είχε στρατεύσει στις τάξεις της και στην ιδεολογία της, ανθρώπους που αγωνίζονταν ανιδιοτελώς για τη χειραφέτηση της κοινωνίας και για την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων. Πάντα στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων έβλεπε ιδεολόγους αριστερούς.
Και τώρα πώς κατάντησε αυτός ο χώρος; Μαζεύουν γύρω τους ανθρώπους χωρίς ιδεολογία, καιροσκόπους, τυχοδιώκτες, γυρολόγους και καρεκλοκένταυρους. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί σαν πολιτικό ορφανοτροφείο με πόρτες ανοιχτές για κάθε καρυδιάς καρύδι. Το μόνο αξιολογικό κριτήριο είναι η διάθεση να υπηρετήσει την πολιτική τους όποιας κοπής. Τούτο το κατάντημα ολοκληρώθηκε, αφού νωρίς έδιωξαν τους ιδεολόγους αριστερούς, για να μην τους εμποδίζουν στο ανοσιούργημά τους.
Έχει, λοιπόν, την σημασία να επιμείνω σε ορισμένα πρόσωπα, τα οποία διάλεξε σήμερα ο κ. Τσίπρας για να ανανεώσει το Κόμμα του:
Ανέδειξε σε ηγετική θέση της Κεντρικής Επιτροπής και τον όρισε ως υπεύθυνο της πολιτικής τον Κοτσακά. Ποια είναι τα πολιτικά χαρακτηριστικά αυτού του προσώπου; Δύο μόνο πολιτικές του πρακτικές, όταν βρισκόταν στο ΠΑΣΟΚ σε υψηλή θέση, φανερώνουν το μέγεθος του ανδρός. Επί πρωθυπουργίας Σημίτη μίλησε σε κομματική συγκέντρωση ο Πάγκαλος ως Υπουργός. Στην εκδήλωση, που έγινε στη Χίο, πατρίδα του Κοτσακά, παραβρέθηκαν, όπως ήταν φυσικό, πολύ νέοι. Την επόμενη ο Κοτσακάς διέγραψε τους νεολαίους με την κατηγορία ότι «ο Πάγκαλος δεν είναι του κλίματος Τσοχατζόπουλου».
Και μια δεύτερη διήγηση: Απόστρατος στρατηγός σήμερα, εδώ από την περιοχή μας, μου διηγήθηκε τούτη την ιστορία: «Αποσπάστηκα στο Γραφείο του Τσοχατζόπουλου ως Συνταγματάρχης και είχα στενή συνεργασία με τον Κοτσακά. Έβλεπα καθημερινά να περνάνε δημοσιογράφοι από το Γραφείο του και να τους δίνουν φακελάκι με χρήματα. Έκπληκτος ρώτησα τι συμβαίνει. Με ύφος αυστηρό μου είπαν: Εδώ που ήρθες ούτε βλέπεις ούτε ακούς»! Υπόψη ότι ο Συνταγματάρχης ήταν οπαδός του ΠΑΣΟΚ. Και όμως ο κ. Κοτσακάς επιλέχτηκε από τα κομματικά τελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και από τον Πρωθυπουργό να έχει την ευθύνη του διαφωτισμού της κοινωνίας.
Ακόμα και ο Πολύδωρας πέρασε την πόρτα του ορφανοτροφείου του ΣΥΡΙΖΑ, για να τον ορίσουν Πρόεδρο στο Ε.Σ.Ρ.. Μα αυτός δεν ήταν που λόγω αρχαιότητας ως Πρόεδρος της Βουλής για πέντε ώρες πρόλαβε να διορίσει την κόρη του στη Βουλή; Αυτός δεν πρότεινε στη Ν.Δ.  να συνεργαστεί με τη Χρυσή Αυγή;
Η πολιτική κατάπτωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια. Οι βουλευτές του δεν ψήφισαν ούτε την άρση ασυλίας του Νικολόπουλου μαζί με την Χρυσή Αυγή. Μήπως δεν γνωρίζουν το βιογραφικό αυτού του πολιτικού;
Εφόσον όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν συμβιβαστεί με αυτές τις πρακτικές του πολιτικού ευτελισμού, ας ψηφίσουν και νόμο που να τους επιτρέπει να λαμβάνουν και ειδικό επίδομα πολιτικού ορφανοτροφείου. Όλα στον βωμό του βολέματος και της υποκρισίας, γιατί έχουν ξεχάσει από καιρό ότι η αποστολή τους είναι να βουλεύονται για το συμφέρον του λαού και όχι να βολεύονται για το πάπλωμά τους.