Γιατί με τέτοια μυστικότητα το έργο Ανακατασκευής της πρώην Παιδόπολης;

on .

(Η Ύπατη Αρμοστεία θα φιλοξενήσει πρόσφυγες)
- Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΕΤΣΗΣ

Άρχισαν οι εργασίες -και συνεχίζονται- με γρήγορους ρυθμούς ανακατασκευής κτιρίων στην πρώην Παιδόπολη «Αγία Ελένη», προκειμένου να φιλοξενηθούν πρόσφυγες.

Δεν έγινε γνωστό ποιος πραγματοποίησε τη σχετική τεχνική μελέτη, τι προβλέπει και αν αυτή ανατέθηκε κατόπιν διαγωνισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη φάση προβλέπει την ανακατασκευή τριών κτιρίων.
Στον σχετικό διαγωνισμό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου, αναδείχθηκε ο ανάδοχος του έργου, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι της τάξης των 250.000 ευρώ περίπου.
Ποιος έχει την ευθύνη πραγματοποίησης του διαγωνισμού; Γιατί δεν δημοσιεύτηκε η προκήρυξη στον τοπικό Τύπο, ώστε να δοθεί ευρύτατη δημοσιότητα, για να επιτευχθεί μεγαλύτερη έκπτωση; Ποιες εργασίες θα εκτελεσθούν και ποιοι είναι οι όροι της υπογραφείσης Σύμβασης; Ουδείς γνωρίζει!
Ο ανάδοχος του έργου, χολωθείς προφανώς για το ερώτημα, αρνήθηκε να δώσει σχετικές πληροφορίες για τη Σύμβαση!
Και το ερώτημα προβάλλει αμείλικτο: Γιατί δεν δίδονται στοιχεία της Σύμβασης, ώστε να ενημερωθεί η Κοινή Γνώμη;
Τα χρήματα ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συνεπώς και στον αγρίως φορολογούμενο Ελληνικό λαό, ο οποίος έχει δικαίωμα να ενημερωθεί. Ας δώσει, λοιπόν, απάντηση – έχει εκ του νόμου υποχρέωση – ο αρμόδιος της Ύπατης Αρμοστείας.
* * *
Όπως έγινε γνωστό, άρχισε ήδη η προβλεπόμενη διαδικασία για την πραγματοποίηση του διαγωνισμού δεύτερης φάσης, προκειμένου να ανακατασκευαστούν κι άλλα κτίρια.
Αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού να δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο, ώστε να δοθεί ευρεία δημοσιότητα.
Την επίβλεψη των εργασιών έχει ο μηχανικός κ. Δημ. Σιάφας, ο οποίος ορίστηκε από την Ύπατη Αρμοστεία.