Φωτιά… στα μπατζάκια μας!

on .

Πολύ δύσκολη χρονιά, αυτή που φεύγει σε λίγες μέρες. Το 2016, μας αφήνει… μόνους, φτωχότερους και έντονα προβληματισμένους, γιατί ήταν μια χρονιά με θλιβερούς απολογισμούς, για τη χώρα μας και το λαό της! Ένας πραγματικός Γολγοθάς για τον Έλληνα, που βρισκόταν όλους τους μήνες με το χέρι στην τσέπη, να πληρώνει, χωρίς… να εισπράττει!
Κατ’ αρχήν, θλιβερός ο απολογισμός αυτής της χρονιάς, για το περιβάλλον. Πολλές πυρκαγιές… Καμμένες εκτάσεις, εκατοντάδες εμπρησμοί, με πρόθεση ή μη… «βασανίστηκε» το περιβάλλον! Αλλά, να ήταν μόνο αυτό…
Διπλάσιες οι καμμένες εκτάσεις, διπλάσια και τα οικονομικά βάρη του Έλληνα!
«Εμπρηστές» με γραβάτες… και μαντηλάκια, ρήμαξαν το πορτοφόλι του Έλληνα! Με τις πολιτικές τους, «έβαλαν φωτιά» στους οικογενειακούς μας προϋπολογισμούς! «Κάηκε» η γούνα του μέσου Έλληνα, από τα μέτρα Τρόικας και Κυβέρνησης! (Τρόικα απαιτεί, κυβέρνηση εκτελεί!). Άναψαν φωτιές με τους φόρους και τις απίθανες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις!
Οι τιμές «καίνε», είναι απλησίαστες και οι καταναλωτές… αρκούνται στο οφθαλμόλουτρο! Πήραν «φωτιά» η ΔΕΗ, η τηλεφωνία και άλλες υπηρεσίες και με νερό δεν σβήνουν, καθώς και αυτό είναι πανάκριβο!
Η ίδια η Κυβέρνηση, δείχνει να είναι ένα «καμμένο χαρτί» στη συνείδηση των ψηφοφόρων της, αφού διέψευσε το σύνολο των προσδοκιών τους!
Η όλη αυτή αρνητική εικόνα, είναι πράγματι ανησυχητική, αν συνυπολογίσουμε και τις «πυρκαγιές» που υπάρχουν γύρω μας! (Οι καλοί μας γείτονες, προκαλούν και διεκδικούν και γι’ αυτό χρειάζεται ψυχραιμία, προσοχή και σύμπνοια, ώστε να μην «ανάψουν» τα αίματα!).
Ας ελπίσουμε, το 2017, μαζί με την… επερχόμενη ανάπτυξη, να βελτιωθεί και η ζωή του Έλληνα και να ξεκινήσει μία περίοδος που δεν θα υπάρχουν «πυρκαγιές και εμπρησμοί», από πρόθεση ή μη…

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.