Aν δεν γλυτώσει το παιδί..

on .

- Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΓΙΑ*

Η «χαριστική βολή», στη νέα γενιά της χώρας μας, δόθηκε τα τελευταία χρόνια!
«Η δεκαετία της συμφοράς», που μας πέρασε, δεν άφησε ανέπαφη τη νέα γενιά των Ελλήνων!
Απεναντίας… Οι κυβερνήσεις αυτής της περιόδου, ως άλλη Μήδεια, «έπνιξαν» με τα ίδια τους τα χέρια, τη νεολαία!
Με τις πολιτικές που εφάρμοσαν, δεν έδειξαν την παραμικρή ευαισθησία και δεν ασχολήθηκαν διόλου με θέματα που απασχολούν τους νέους (μόρφωση, δουλειά) και έριξαν… το βάρος σε προσωπικά τους θέματα! Έτσι, άφησαν «το μέλλον της χώρας» αβοήθητο! Κατάφεραν να δημιουργήσουν τη γενιά της κατάθλιψης, έχοντας τους νέους στο περιθώριο…
Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, απλά κρατούσαν μία σφραγίδα… πρωτοκόλλου και σφράγιζαν διαβατήρια των νέων για ξένες πατρίδες!
Έτσι, κατάντησαν μια ηλιόλουστη Ελλάδα, να γίνει χώρα… της ομίχλης, της κατήφειας, των σκυθρωπών ανθρώπων…
Όμως, τα νομοθετήματα, που αφορούσαν τους ίδιους, αλλά και τα παράλογα αιτήματα, φίλα προσκείμενων συνδικαλιστών, περνούσαν στη Βουλή, εν μία νυκτί!
Και ενώ η προσφορά στον τόπο θα έπρεπε να είναι ανιδιοτελής, εν τούτοις, βουλευτές, δήμαρχοι και λοιποί αξιωματούχοι, εξασφάλιζαν διπλές και τριπλές συντάξεις! (Ευγενική… χορηγία του Έλληνα φορολογούμενου!).
Αλήθεια, πέρα από το προσωπικό βόλεμα, αλλά και την τακτοποίηση συγγενών και φίλων, ποια είναι η προσφορά τους, στο λαό και τη χώρα; Ανύπαρκτη…
Και η νέα γενιά, με τη μόρφωση, τις ξένες γλώσσες, την άριστη σχέση με τη νέα τεχνολογία, στο περιθώριο…
Αλλά, πρέπει οι νέοι, να πάρουν τα «βαριά τους βιογραφικά» και να τα «τρίψουν» στη μούρη τους! Μπας και επικρατήσουν στη χώρα μας πολιτικές της λογικής, του μέτρου και της αξιοκρατίας!
Γιατί, οι πολιτικές, που επεκράτησαν τα τελευταία χρόνια, αφαίρεσαν από τους νέους, το δικαίωμα στη δουλειά, στο όνειρο, στην ελπίδα!
Αυτή η γενιά λοιπόν, πλήρωσε τα σπασμένα! Τουλάχιστον, να γίνει σοβαρή προσπάθεια, από όλο το πολιτικό σύστημα, να σωθεί η επόμενη!
Γιατί, «αν δεν γλυτώσει το παιδί, πάμε χαμένοι»!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.