Γιάννης με πολλά (κιλά)… «ν»!..

on .

• Από τον Γιάνη με ένα νι, τον πρώην Υπουργό Οικονομικών, τον περισπούδαστο καθηγητή, τον τζάμπα μάγκα διαπραγματευτή, τον πολλά βαρύ και ΟΧΙ με τις τσέπες των άλλων, τον θεωρητικό των παιγνίων, που ίσως μετά από καιρό μάθουμε τι παιχνίδια έπαιξε στις πλάτες μας, στον Γιάννη με τα πολλά κιλά… «νι», τον Αντετοκούμπο, τον «έγχρωμο» μετανάστατη που πουλούσε πιτσιρικάς cd στην Ομόνοια για να μην πεθάνει της πείνας.
Τον Γιαννάκη τον πρώην παίκτη του Φιλαθλητικού που κάποιοι φασίστες προσέβαλαν ανενδοίαστα και χυδαία  και κάποιοι (νέο)δημοκρατες αρνούνταν να του δοθεί η ιθαγένεια όσο ηταν άσημος. Ενώ τώρα που είναι διάσημος οι ίδιοι πανηγυρίζουν που κρατάει την Ελληνική σημαία, στην οποία αρνήθηκε να υπογράψει  σαν αυτόγραφο από σεβασμό στο σύμβολο. Την ίδια σημαία που κάποιοι Έλληνες «επαναστάτες» καίνε επειδικτικά.
Ο Αντετοκούμπο που ο πατριωτισμός του προκαλεί «κόμπο» στο στομάχι σε μας τους γηγενείς  Έλληνες που μια ζωή «τρωγόμαστε» μεταξύ μας: για την πολιτική, τη μπάλα, τις περιουσίες. Μικροί «εμφύλιοι» καθημερινά. Γιάννη με τα πολλά (κιλά)…νι : Να συνεχίσεις να δίνεις το παραδειγμα. Μπας και ξεστραβωθεί αυτή η χώρα που σε ανέδειξε. Να γίνεις ALL STAR παίκτης, εμείς θα σε ψηφίσουμε και για το ALL STAR GAME “ Giannis Antetokounmpo #NBAVOTE “ αλλά το σημαντικό είναι ότι έχεις πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης της καρδιάς μας. Η σεμνότητα και η ταπεινότητά σου, το αληθινό σου χαμόγελο, το πείσμα και η δύναμη να τα καταφέρεις, ας αποτελέσουν οδηγό και τους υπόλοιπους ‘Ελληνες. Συμβολίζεις μια Ελλάδα αλλιώτικη:  που θεωρεί  Έλληνες όσους μετέχουν στην ελληνική παιδεία, που αντιστέκεται, που διεκδιεκεί, που εμπνέει, που κερδίζει. Να σαι καλά Γιάνναρε και να συνεχίζεις να μας κάνει περήφανους.
***
Και επειδή σπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει, χρόνια πολλά σε όλους τους Γιάννηδες και πρώτα από όλα «στον δικό μου ήρωα», τον πατέρα μου για την ονομαστική εορτή!

* Ο Πέτρος Ι. Μπούγιας είναι Msc Αγρ.Τοπογράφος Μηχανικός και Περιφερειακός συντονιστής Ηπείρου  στο πολιτικό κίνημα Ποτάμι.