Το Κυπριακό να τοποθετηθεί ξανά στις σωστές του βάσεις!

on .

Νοιώθω ντροπή και απογοήτευση συγχρόνως, επειδή με εκπροσωπεί ο κ. Αναστασιάδης, ο νυν Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο αμετανόητος υποστηρικτής του σχεδίου Ανάν, ενός σχεδίου που απέρριψε ο Κυπριακός Ελληνισμός και που επανέφερε δια της πλαγίας οδού ο κ. Αναστασιάδης, διαψεύδοντας για άλλη μια φορά τις προσδοκίες του λαού.  Προχώρησε στις διαπραγματεύσεις χωρίς σχέδιο, έτοιμος να δεχτεί όλες τις αξιώσεις των υποτιθέμενων Τουρκοκυπρίων, ουσιαστικά δηλαδή της Άγκυρας, πράγμα που σημαίνει αποδοχή των τετελεσμένων και όχι μόνον, επειδή με την πρωτοφανή στα παγκόσμια χρονικά λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, η Τουρκία θα ελέγχει οποιαδήποτε στιγμή θέλει όλη την μεγαλόνησο και, επιπλέον, θα ελέγχει κατά τη βούλησή της και τα τεκταινόμενα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού το συνιστών Τουρκοκυπριακό κράτος θα είναι προτεκτοράτο της.
Ο κ. Αναστασιάδης χειρίζεται το Κυπριακό σαν να είναι ιδιοκτησία του, σαν να πρόκειται για το αμπελοχώραφό του. Ντροπιάζει τους αγώνες των Ελληνοκυπρίων για ελευθερία, ντροπιάζει τις θυσίες των ηρώων της ΕΟΚΑ, όλων αυτών που θυσιάστηκαν με ένα όραμα, την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, ντροπιάζει τον Αυξεντίου, που προτίμησε να καεί ζωντανός από το να παραδοθεί ζωντανός στους Άγγλους κατακτητές, ντροπιάζει τους απαγχονισθέντες, τον Καραολή, τον Πατάτσο, τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη και όλους τους άλλους που βάδισαν στην αγχόνη με το όραμα της λευτεριάς.
Με ποιο δικαίωμα παραδίδει ο κ. Αναστασιάδης την Κύπρο στην αγκαλιά της Άγκυρας;  Με ποιο δικαίωμα απενοχοποιεί την Άγκυρα από τα εγκλήματα πολέμου, την εθνοκάθαρση, τον εποικισμό και όλα τα άλλα εγκλήματα κατά του ντόπιου Ελληνοκυπριακού πληθυσμού;
Τι είδους λύση είναι αυτή, κατά την οποίαν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες χάνουν τα δικαιώματά τους, που τον έλεγχο στα κατεχόμενα δεν έχουν οι Τουρκοκύπριοι, αλλά οι έποικοι; Οι πρώτοι, τους οποίους υποτίθεται η Άγκυρα εισέβαλε στην Κύπρο για να προστατεύσει, μειώθηκαν από 120 σε 80 χιλιάδες, και οι δεύτεροι ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες και συνεχώς αυξάνονται; Πώς είναι δυνατόν να δεχτεί ένας ελληνοκύπριος την εκ περιτροπής προεδρία, τα βέτο, την νομιμοποίηση της κατοχής και των εγκλημάτων;
Η μόνη ελπίδα ανατροπής των σχεδιασμών του κ. Αναστασιάδη και των συνεργατών του είναι η συμφωνία που θα προκύψει να απορριφθεί από τους Ελληνοκυπρίους για άλλη μια φορά. Υπάρχει όμως ο κίνδυνος να υπάρξει συστηματική πλύση εγκεφάλου παράλληλα με εξαγορά συνειδήσεων, ώστε το σχέδιο να επιβληθεί, πράγμα που θα σημάνει την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, που θα οδηγήσει σταδιακά στον εκτουρκισμό της Κύπρου και τον αφανισμό του Ελληνισμού. Αυτές δεν είναι κινδυνολογίες, είναι τα υπαρκτά και διακηρυγμένα μακροχρόνια σχέδια της Τουρκίας, και αν η Ελλάδα δεν αντιδράσει σθεναρά σε αυτά, θα χάσει ένα προπύργιο στην Ανατολική Μεσόγειο, ένα προπύργιο που καραδοκούν να καταλύσουν οι Αγγλοσάξονες, που εκδικητικά δεν ξεχνούν τον ηρωϊκό αγώνα εναντίον τους του 1955-59. Γνωστές οι μέθοδοι που ακολούθησαν σε όλες τις πρώην αποικίες τους, το διαίρει και βασίλευε. Αυτό που τους ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η εξασφάλιση των δικών τους γεωπολιτικών συμφερόντων και η μονιμοποίηση των στρατιωτικών βάσεών τους στο νησί.
Και όσο για τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τους γενικούς γραμματείς του, θα πρέπει επίσης να ντρέπονται, αφού αντί να υπηρετήσουν τις αρχές αυτού του Οργανισμού, εξυπηρετούν τις βουλήσεις των μεγάλων δυνάμεων, εξισώνοντας τον θύτη με το θύμα. Με ποια λογική και με ποιαν ηθική βάση ο Γενικός Γραμματέας εξισώνει τον Τουρκοκύπριο διαπραγματευτή, τον ψευτοπρωθυπουργό  του ψευδοκράτους, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας αποκαλώντας τον «την αυτού Εξοχότητα»; Γιατί ο Γενικός Γραμματέας δεν λέει τίποτα για το έγκλημα της εθνοκάθαρσης στην Κύπρο και για το έγκλημα του εποικισμού; Γιατί ο Οργανισμός αποδέχεται την στρατιωτική κατοχή; Και γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδέχεται παθητικά την στρατιωτική κατοχή μέρους του εδάφους ενός κράτους μέλους της, της Κυπριακής Δημοκρατίας; Η καταπάτηση των αρχών του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού δικαίου είναι προφανής! Και η σιωπή εκκωφαντική! Αίσχος!
Στο παρά πέντε είναι ώρα ο κ. Αναστασιάδης και το ΑΚΕΛ που είναι συνοδοιπόροι να συνέλθουν. Η πολιτική της λεγόμενης «επανένωσης» είναι προδοτική των αγώνων και των προσδοκιών του Ελληνοκυπριακού λαού. Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέες περιπέτειες, δεδομένου ότι οι στόχοι της Τουρκίας είναι προφανέστατοι και οι δεσμεύσεις της ουδέποτε τηρούνται, προκειμένου να επιτύχουν αυτοί οι στόχοι.
Η επανατοποθέτηση του Κυπριακού στις σωστές του βάσεις είναι η μόνη οδός που απομένει: το πρόβλημα είναι η παράνομη κατοχή μέρους ενός κράτους μέλους της Ε.Ε., η εθνοκάθαρση και ο εποικισμός, αμφότερα εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος. Το μόνο αίτημα και ο μόνος σωστός αγώνας, όσο μακροχρόνιος και αν είναι, είναι η απελευθέρωση της Κύπρου από τον Τούρκο κατακτητή. Όλες οι δυνάμεις του έθνους θα πρέπει να συντονιστούν προς αυτήν την κατεύθυνση, και όχι φυσικά η παράδοση της Κύπρου στην Τουρκία. Η Κύπρος και η Ελλάδα θα πρέπει μια για πάντα να απαλλαγούν από τους Εφιάλτες.