Είμαστε πια… πρωταθλητές!

on .

- Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΓΙΑ*

Το καλοκαίρι του 2004 η Ελλάδα, στο ποδόσφαιρο, με προ­πο­νη­τή τον Γερμανό Ότο Ρεχάγκελ, στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης! Μεγάλη επιτυχία! Ανυψώθηκε το ηθικό των Ελλήνων, ξεχάστηκαν προβλήματα πάσης φύσεως και ο λαός έπλεε σε πελάγη ευτυχίας!
Λίγα χρόνια αργότερα, δυστυχώς, πάλι με Γερμανό… επιτηρητή, αυτή τη φορά, τον κ. Σόιμπλε, η χώρα βούλιαξε και ο λαός έπλευσε… σε πελάγη δυστυχίας!
Φοβισμένες και ανίκανες κυβερνήσεις, με έντονα σημάδια υποτακτικότητας, έμπλεξαν την Ελλάδα στα γρανάζια των μνημονίων, με τεράστιες συνέπειες, για το λαό και τη χώρα! (Βγείτε απ’ τον τάφο, Καραμανλή και Αντρέα, να τους φτύσετε, παρέα!).
Ένας περήφανος λαός «τσαλακώθηκε», ταπεινώθηκε, προσβλήθηκε και καταληστεύθηκε! Κυβερνήσεις, που συμβιβάστηκαν με απάνθρωπα μέτρα λιτότητας και όχι μόνο!
Πήραν από τον Έλληνα, με το έτσι θέλω, το πορτοφόλι του, την αξιοπρέπειά του, το ψωμί του! Τον έστειλαν στα συσσίτια και στους κάδους απορριμμάτων, που τελευταία… λειτουργούν και σαν μίνι – μάρκετ! (και αφήστε τον Φλαμπουράρη στον κόσμο του…).
Και έτσι η Ελλάδα, έγινε πάλι πρωταθλήτρια, αλλά αυτή τη φορά στη φτώχεια και στην εξαθλίωση! Πίνακες κατάταξης, μας φέρνουν στην 4η θέση παγκοσμίως!
Αλήθεια, αυτοί που κυβέρνησαν την Ελλάδα, τουλάχιστον, τα 20 τελευταία χρόνια, κοιμούνται ήσυχα τα βράδια; Δεν έχουν τύψεις… για τα κατορθώματά τους; Κάποιοι από αυτούς τους «σωτήρες», εκ των υστέρων, μας δίνουν ενέσεις αισιοδοξίας, λέγοντας, πως… σε 30 χρόνια, θα ορθοποδήσει η Ελλάδα, αν όλα πάνε ομαλά!
Αλλά η προσωπική μου άποψη είναι, πως η κατάσταση θα είχε ομαλοποιηθεί νωρίτερα, αν ο λαός… είχε αρπάξει «βρεγμένη σανίδα»! Αλλά, πού να βρεθεί η σανίδα, αφού η οικοδομή στην Ελλάδα… «πέθανε»!
Όμως, η Ελλάδα, ποτέ δεν πεθαίνει!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.