Διαφημίζουν προσλήψεις, εκλογές έρχονται;

on .

• Τοποθετήσεις ημετέρων σε θέσεις διοίκησης (αμειβόμενες βεβαίως…), (ν)τροπολογί­ες με τη σέσουλα που στην πλειονότητά τους καταγγέλλονται ως «ρουσφετολογικές», μεταθέσεις- μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων, αστυνομικών κλπ. σε πολιτικά γραφεία ή σε περιζήτητες υπηρεσίες και βεβαίως δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι… προσλήψεις.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ, που κατήγγειλε τις προηγούμενες κυβερνήσεις για παλαιοκομματισμό, σπάει πλέον όλα τα κοντέρ, χωρίς κανένα ενδοιασμό, χωρίς κανένα «φρένο». Τα άσχημα «μαντάτα» από τις δημοσκοπήσεις προκαλούν νευρικότητα, σύγχυση και άγχος να προκάνουν να τακτοποιήσουν όσους μπορούν περισσότερους.
Μπορεί να εξορκίζουν τις πρόωρες εκλογές, αλλά μάλλον όλα δείχνουν ότι για αυτές ετοιμάζονται, όντας βέβαιοι ότι είτε κλείσουν την αξιολόγηση, είτε πολύ περισσότερο όχι, η προσφυγή στις κάλπες είναι μονόδρομος.
Κάτι τέτοιο δείχνουν άλλωστε και οι επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες για διορισμούς.  Όπως αυτή που χθες άρχισε να κυκλοφορεί από τον ΟΑΕΔ για επικείμενες 10.500 προσλήψεις μακροχρόνιων ανέργων (ηλικίας 55-67 ετών) σε Δημόσιο και ΟΤΑ. Τι κι αν η χρηματοδότηση των κοινωνικών προγραμμάτων γίνεται μέσω Ευρωπαϊκής Ένωσης, τι κι αν πρόκειται  για απασχόληση από 8 μέχρι 12 μήνες; Προσλήψεις νάναι και ότι νάναι, ελπίδα να δημιουργείται για διορισμό και παραμονή στο Δημόσιο.  Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες και φυσικά θα είναι αργά για… κοψοχέρηδες.