Έλλειψη πολιτικού πολιτισμού και όχι μόνο!

on .

-  Του Γ. ΤΡΥΦΩΝΙΔΗ, πρ. Βουλευτή Πρεβέζης και Γ.Γ. Δημ. Έργων

• Τις μέρες αυτές οι κ.κ. Τσίπρας και Σπρίτζης θα καμαρώνουν, κόβοντας κορδέλες στους «Δρόμους Ανάπτυξης», όπως τους είχε ονομάσει ο κ. Γ. Σουφλιάς, ο οραματιστής των έργων  αυτών που τα δρομολόγησε, τα δημοπράτησε και προχώρησε στην κατασκευή τους σαν  συγχρηματοδοτούμενα έργα επί Ν.Δ.
Φυσικά η Ν.Δ. δεν πρόλαβε να τα ολοκληρώσει, όπως το ΠΑΣΟΚ δεν πρόλαβε να  ολοκληρώσει την Γέφυρα Ρίου Αντίρριου, η  οποία ολοκληρώθηκε επί Ν.Δ. Στα τότε εγκαίνια της Γέφυρας, ο κ. Σουφλιας προσκάλεσε τον τ. Πρωθυπουργό Κ.  Σημίτη, τους τ. ΥΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη και Β. Παπανδρέου και κόψαμε μαζί την κορδέλα των εγκαινίων της Γέφυρας. Δείγμα πολιτικού πολιτισμού!  
Σήμερα φαίνεται αυτό να λείπει και να έχουμε δείγματα μικροψυχίας, έλλειψης    πολιτικής λεβεντιάς να αναγνωριστεί η συμβολή και των άλλων που προϋπήρξαν στις ίδιες θέσεις ευθύνης.
Με την παράδοση όμως, ειδικά, της Ιόνιας Οδού δώσανε δείγματα της ικανότητός τους    να παράξουν δικό τους έργο. Ο ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός Υποδομών κ. Σπρίτζης θα χρειαστεί τρία χρόνια (μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017), για να ολοκληρώσει μια  μελέτη οδοποιίας μήκους 4 χλμ [ΤΜΗΜΑ της μελέτης «Σύνδεση της Πόλης Πρέβεζας με Ιόνιο Οδό», που ξεκίνησε και αυτή επί Σουφλιά το 2008]. Φυσικά ακόμη δεν έχει   εξασφαλίσει την χρηματοδότηση της κατασκευής των τεσσάρων αυτών χιλιομέτρων. Η κατασκευή των οποίων όμως είναι τελείως απαραίτητη για να μη διέρχεται η κυκλοφορία  της Ιόνιας Οδού προς Πρέβεζα, Λευκάδα, αεροδρόμιο Ακτίου και αντίστροφα, μέσα από τα  στενά δρομάκια της Φιλιππιάδας, όπως γίνεται σήμερα.
Ούτε πρόβλεψη του προβλήματος που θα πρόεκυπτε με την παράδοση της Ιόνιας Οδού, υπήρξε παρ’ όλο που η σχετική μελέτη αποσυμφόρησης είχε ανατεθεί από το 2008.
Κατά  τ’ άλλα θα πανηγυρίζουμε, κόβοντας κορδέλες. Μόνοι μας…