Ποιος το περίμενε...

on .

«Όταν «γλυκαθείς» με 8 χιλιάδες ευρώ το μήνα και περνάς «ζωή και κότα», δεν σε... ενοχλεί, κάποιες φορές, να κάνεις και την κότα!».
Σοφές κουβέντες του μπάρμπα-Μήτσου, σε ντόπιους και επισκέπτες του χωριού, κάτω από το γερο-πλάτανο, τις γιορτινές μέρες.
Αναφερόταν στους εθνοπατέρες και τις εθνομητέρες βεβαίως, αλλά και στους εκατοντάδες «παρατρεχάμενους» κυρίως κυβερνητικούς, που βγάζουν... με δυσκολία το... παντεσπάνι τους! (Εκείνη η ρήση του Πάγκαλου «μαζί... περιδρομιάσαμε», δεν πρόκειται να εκλείψει, από την πολιτική ζωή της χώρας...).
Ποιος περίμενε, «αριστεροί συμβουλάτορες» της Κυβέρνησης, που πριν ήταν σε πλήρη... οικονομική ανεπάρκεια, τώρα να έχουν «φουσκωμένη» την τσέπη του  παντελονιού τους!
Και εν πάση περιπτώσει, τι χρειάζονται όλοι αυτοί οι σύμβουλοι, αφού... η συνταγή είναι πολύ απλή: Η Κυβέρνηση χρειάζεται χρήματα; Κόβει μισθούς και συντάξεις!
Η Κυβέρνηση ζορίζεται οικονομικά; Βάζει και άλλους φόρους!
Και ο φουκαράς ο μπάρμπα-Μήτσος, ...ελπίζει να ζήσει ακόμη δυο χρόνια για να «πιάσει» το 8χίλιαρο, που αυτοί παίρνουν μέσα σε ένα μήνα! (Κράτα γερά, μπάρμπα-Μήτσο!).
Συνεπώς, θα είναι ουτοπία να περιμένει ο λαός να αφήσουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ...πρόωρα την Εξουσία, με αυτά τα προνόμια! Είναι πολλά τα λεφτά... Εξ άλλου οι νόμοι είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα των βουλευτών.
Βγαίνει κάποιος βουλευτής με το Α’ Κόμμα και σε λίγο «γράφοντας» στα παλιά του τα παπούτσια, τους ψηφοφόρους, ...μεταπηδάει στο Β’ Κόμμα, ή γίνεται ανεξάρτητος, εισπράττοντας φυσικά το 8χίλιαρο! Ενώ η λογική λέει, πως αν διαφωνείς με το κόμμα σου, παραιτείσαι και πηγαίνεις σπίτι σου και... προσγειώνεσαι στα 800 ευρώ αν... δούλευες στον πρότερο βίο σου! (Τόσα είναι τα λεφτά ενός... προσοντούχου υπαλλήλου!).
Όμως, η πολιτική της «καρέκλας», είναι αυτή που ζημίωσε διαχρονικά τη χώρα μας!
Πολιτικοί όλων των κομμάτων, αντί να είναι σε εγρήγορση και να λύνουν τα προβλήματα του κόσμου, αυτοί στρογγυλοκάθονται και... υπηρετούν το λαό, καθήμενοι στα έδρανα, μερικές τετραετίες! Και ο Έλληνας, αβοήθητος, δυστυχώς, ψάχνει της φτώχειας τις αιτίες!
Ενώ ο μπάρμπα-Μήτσος, στα 85 του, αφού «κατέβασε» το πέμπτο τσίπουρο, κάτω από το γερο-πλάτανο, είπε και μία τελευταία σοφή κουβέντα:
«Και η Δεξιά, περιμένει να πέσει η Αριστερή Κυβέρνηση, σαν «ώριμο φρούτο»! Προσοχή, γιατί τώρα με την κρίση, ο λαός, τρώει και σάπια φρούτα, δυστυχώς!».

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.