Ένας εναντίον όλων…

on .

● Γίνεται ξεκάθαρο, κάθε φορά, πως μόνο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι κατά της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους! Αυτός ο σκληρός Γερμανός Υπουργός των οικονομικών, δίνει τη «μάχη» και την κερδίζει! Πάντα, σε έναν αγώνα δύσκολο, στο τέλος κερδίζει η Γερμανία… Δυστυχώς για τους Έλληνες!
Μα θα μου πείτε, δεν υπάρχουν άλλες δυνάμεις στην Ευρώπη, με διαφορετική άποψη, για το ελληνικό θέμα; Δυστυχώς όχι, όλοι οι άλλοι είναι, μπροστά στη Γερμανία, απλώς… οδοντόκρεμες!
Κι απ’ την άλλη πλευρά, έχεις μια Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία σε πείσμα της σκληρής πραγματικότητας, δημιουργεί στο λαό, ψεύτικες ελπίδες! Αφού ψήφισε τα πιο σκληρά μέτρα, των… δύο τελευταίων αιώνων, στα… λόγια αναγνωρίζει τις θυσίες των Ελλήνων, στην πράξη όμως; Και η Ευρωπαϊκή πλευρά των δανειστών, κάνει… τον Κινέζο και δεν βοηθάει, στη λύση του ελληνικού προβλήματος! Και μέσα σ’ αυτό το ομιχλώδες περιβάλλον, ο λαός είναι προβληματισμένος και αγανακτισμένος…
Αυτή η υπεραισιοδοξία της Κυβέρνησης, λίγο πριν έρθουν… τα Ευρωπαϊκά χαστούκια, υποδηλώνουν είτε άγνοια των δυσκολιών, είτε, ακόμη χειρότερα, επιπολαιότητα, στο μέγιστο βαθμό! (Αυτή η υπόθεση της γραβάτας, κατάντησε κακόγουστο αστείο…).
Και ο Ελληνικός λαός αμήχανος, ακούει… τα νούμερα και εξοργίζεται! Χρέος 320 δισεκατομμύρια! (Είναι πολλά τα λεφτά!). Θέλουν υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060! (Όπου μάλλον… στο τέλος αυτού του αιώνα, θα είμαστε… κάπως καλύτερα, με το χρέος!).
Είναι λοιπόν… χρέος της Κυβέρνησης, να πει την αλήθεια στον Ελληνικό λαό, ο οποίος ουδόλως ευθύνεται, για την τραγικότητα της κατάστασης! Αν και ο λαός γνωρίζει, γιατί και ώριμος είναι και δημιουργικός υπήρξε, διαχρονικά! Και αυτός είναι ο λόγος που αγανακτεί…
Δημιούργησε ο μέσος Έλληνας μία περιουσία, αφού… το έκανε παξιμάδι και έρχονται τώρα ντόπιοι και ξένοι, να τον γονατίσουν στο διηνεκές! Και βέβαια όταν αποκτάς κάτι, με ιδρώτα και αίμα, το χαίρεσαι, το εκτιμάς και δεν ανέχεσαι να το μοιραστείς με το Κράτος, που στη ζωή σου, πολλές φορές, στάθηκε εμπόδιο και όχι συμπαραστάτης! Και ούτε συμβιβάζεσαι με την ιδέα του Σόιμπλε, που η πατρίδα του κατέστρεψε τη χώρα μας, τώρα αμέσως να… ξεχρεώσουμε, πιεζόμενοι και συμπιεζόμενοι!
Όλοι μας θέλουμε να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο, αλλά πρώτα πρέπει να καταστεί βιώσιμη, η ελληνική κοινωνία! Και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν, όσοι μας κυβερνούν!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.