Οι αριστεροί συνδαιτυμόνες των δανείων…

on .

-Μόνιμο τροπάριο του πολιτικού ψαλτηρίου της κυβέρνησης της «πρώτης φοράς Αριστεράς», είναι το καταγγελτήριο, ότι  η σημερινή κατάσταση της οικονομίας και η φτωχοποίηση του λαού, οφείλεται σε όσους κυβέρνησαν στα χρόνια της μεταπολίτευσης.
- Οριακός σταθμός η μεταπολίτευση, μια εποχή που άνθισαν όλα τα άνθη της Αριστεράς, και συμμετείχαν σε όλα τα γεύματα και διανομές των δανείων.
- Περίοδος που κυριάρχησαν τα πολιτικά συνθήματα  με  πολλούς χαρακτηρισμούς, για φαυλότητα, διαφθορά, διαπλοκή, πελατειακό κράτος, με προσθήκες για γερμανοτσολιάδες, γκεσταμπίτες, πορφυρογέννητους,  και πολλά άλλα απαξιωτικά, που δεν έχουν τελειωμό.
- Μια αναδρομή στα συνθήματα της πολιτικής αντιπαλότητας στα χρόνια της μεταπολίτευσης, θα αναζητηθεί ασφαλώς από τους ιστορικούς του μέλλοντος, μιας και οι νέοι ψηφοφόροι δεν τα γνωρίζουν και δεν διαβάζουν ιστορία, αφού δεν μπορούν ακόμη να συνειδητοποιήσουν ούτε τα capital controls, που για πρώτη φορά έφερε η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς Αριστερά»..
- Μια πρόχειρη, από μνήμης  του μέτοικου, καταγραφή τέτοιων συνθημάτων, ανακαλεί στη μνήμη τις εποχές της ευμάρειας και σπατάλης των εθνικών πόρων, που μας έφθασε τώρα να μετρούμε στις τσέπες μας και τα δεκάλεπτα του ευρώ. Να τα θυμηθούμε και οι γερόντοι που τα ζήσαμε  και τα πληρώνουμε τώρα εντόκως και με πόνο.
- «Αλλαγή εδώ και τώρα», «απόψε πεθαίνει ο φασισμός», «ο λαός στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση», «Τσοβόλα δώστα όλα», «οι μη προνομιούχοι», «νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη», «αποχουντοποίηση», «να πάρουμε από τους έχοντες να τα δώσουμε στους μη έχοντες», «λαϊκός προγραμματισμός», «αντίσταση» και σαράντα χρόνια «εδώ Πολυτεχνείο», «η αγιοποίηση των καταλήψεων», και ακολούθησαν οι «επιδοτήσεις» για κάθε μη παραγωγική απαίτηση,   τα μνημόνια, τα Ζάππεια, οι Θεσσαλονίκες, τα success stories, τα «παράλληλα», τα «αντίμετρα»,  η «ανάπτυξη που έρχεται», οι «ηρωϊκές διαπραγματεύσεις»,  και η κατάληξη στα συσσίτια, στα «γεμιστά», στην ανακάλυψη της «γραβάτας» και στα δηλητηριώδη twitter.
- Μέσα σε όλα αυτά τα ευρηματικά, παραπειστικά, επικοινωνιακά, ψευδαισθητικά,  ή ιδεοληπτικά, ένα  σύνθημα που θα μείνει κυρίαρχο στην ιστορική έρευνα, και που κυριολεκτικά θα μείνει σαν ταυτότητα της μεταπολίτευσης, θα είναι εκείνο του πολιτικού Θ. Πάγκαλου,  το «όλοι μαζί τα φάγαμε».
- Όλοι μαζί τα φάγαμε, συνδαιτυμόνες στα τραπέζι της ευμάρειας, και όλοι μαζί απολαύσαμε την ευημερία μιας ανάπτυξης που τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε δανεικά και τόκους, και κόκκινα δάνεια, και κινήματα δεν πληρώνω, και πρώτη και δεύτερη κατοικία, και εορτοδάνεια, και δανειοδιακοπές και πολλά άλλα.
- Σε αυτή, την «καταραμένη» τώρα, μεταπολίτευση ανακάλυψαν οι Έλληνες, με πρωτοστάτες μάλιστα κάποιους σοσιαλίζοντες Αριστερούς και την αστακογαριδομακαρονάδα, την Μύκονο, και τα νησιά του παραδείσου, δοκίμασαν το προσούτο σαν έδεσμα του πλούτου, συνοδευόμενο με σαμπάνια Don perignon, και συμποσιαζόμενοι και συνδαιτυμόνες σε πρωτοκλασάτα ξενοδοχεία του Παρισιού.
- Όλοι μαζί τα φάγαμε, και συμμέτοχοι και συνδαιτυμόνες  ήταν και πολλοί από αυτούς που εμφανίζονται σήμερα  αγνοί και άμωμοι,  της πρώτης  φοράς αριστερά, λες και δεν έζησαν, και δεν γεύτηκαν, και δεν εκμεταλλεύτηκαν  όλα τα προϊόντα του πελατειακού συστήματος και της καταγγελλόμενης διαφθοράς και διαπλοκής, ή έστω των κακών δομών  και της κακής λειτουργίας του κράτους.
- Μια απλή έρευνα στα βιογραφικά των περισσοτέρων εκπροσώπων της «πρώτης φοράς Αριστεράς», που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, χωρίς μεγάλη δυσκολία  αποκαλύπτει ότι, αυτοί που ευαγγελίζονται μια νέα εποχή ισότητας ευκαιριών και δίκαιας λύσης κάθε προβλήματος, αποτελούν γέννημα και προϊόν ενός οργανωμένου «κομματικού σωλήνα» της Αριστεράς.
- Και στον περίγυρό μας αν ψάξει κάποιος, από περιέργια ή  στατιστική μελέτη, του χαρακτηρισμού «όλοι μαζί τα φάγαμε», θα βρεί ενδιαφέροντα στοιχεία σε πολλές περιπτώσεις, των επιφανών εκπροσώπων και εκφραστών της «πρώτης φοράς Αριστεράς»…
- Μια πρώτη εκτίμηση είναι, ότι οι περισσότεροι ή γεννήθηκαν μέσα στην εποχή της μεταπολίτευσης, ή λίγο πριν  στην εποχή της «χούντας», και συνεπώς ανατράφηκαν με τα προϊόντα  και παράγωγα μιας καταστάσεως που τώρα της καταλογίζουν διαφθορά, φαυλότητα, διαπλοκή και τα συναφή ιδεοληπτικά συνθήματα.
- Σε αυτό το νοσηρό και κακό περιβάλλον, μεγάλωσαν,  σε σχολεία της αμαρτωλής αυτή εποχής έμαθαν γράμματα, σε ανώτερα και ανώτατα Εκπαιδευτήρια, απόκτησαν τίτλους και διπλώματα, και πολλοί αυτή τη διεφθαρμένη  εποχή και με αυτά  τα  φαύλα δανεικά έκαναν μεταπτυχιακές σπουδές ή απόκτησαν διδακτορικά και καθηγητικά  προσόντα στην αλλοδαπή.
- Και βέβαια πολλοί από τους ευαγγελιστές αυτής της Αριστεράς, βρήκαν μέσα σε αυτό το πελατειακό  πολιτικό σύστημα, της φαυλότητας, της διαπλοκής και της διαφθοράς, την ευκαιρία και αποκαταστάθηκαν επαγγελματικά, και δούλεψαν και πρόκοψαν, και καρπώθηκαν και μοιράστηκαν σε αυτό το περιβάλλον,  τα παράγωγα του διεφθαρμένου καθεστώτος των κυβερνήσεων αυτής της περιόδου.
- Και γεύτηκαν και απόλαυσαν  μέσα σε αυτόν τον διεφθαρμένο  κόσμο  της  αστικής δημοκρατίας, όλα τα προϊόντα του κακού, χωρίς να τα καταγγείλουν, χωρίς να τα καταδικάσουν και κυρίως, χωρίς να τα αρνηθούν, να τα αποποιηθούν  και να αποχωρήσουν από το τραπέζι όπου σαν μόνιμοι συνδαιτυμόνες, και κατά κάποιον τρόπο συνένοχοι, ευφραίνονταν  τις δόσεις της διαφθοράς, της φαυλότητας και διαπλοκής που τώρα καταγγέλλουν.
- Αυτοί οι συνδαιτυμόνες στο τραπέζι με τα αγαθά των δανείων τώρα αγωνίζονται για καλά…. συσσίτια, αντίμετρα της ιδεολογικής μηδενικής ισορροπίας, και του σοσιαλιστικού παραδείσου!
- Όλοι μαζί τα φάγαμε, το σύνθημα το οποίο θα μείνει σαν αποτέλεσμα  μιας νέας χρεοκοπίας που η μεταπολίτευση και η «πρώτη φορά Αριστερά» κληρονομούν στις επόμενες γενιές.    
- Και οι περιπλανήσεις του μέτοικου συνεχίζονται…

ο  μέτοικος