Εκλογές τώρα!

on .

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάθε φορά που είναι σε αδιέξοδο, κάθε φορά που νοιώθει στριμωγμένη στα σκοινιά ψάχνει συνενόχους της αποτυχίας της. Όλους αυτούς που όλα τα προηγούμενα χρόνια η ίδια είτε ως αντιπολίτευση είτε ως κυβέρνηση έχει καθυβρίσει σκαιότατα. Ακόμα ηχούν στα αυτιά μας οι ανήκουστες ύβρεις για τον πολιτικό μας πολιτισμό που είχαν ακουστεί πριν το 2015. «Προδότες, πουλημένοι, τσολάκογλου, μερκελιστές, γερμανοτσολιάδες» είναι μερικά από τα «κοσμητικά» επίθετα που εξαπέλυε ο λαϊκισμός της της εποχής.
Που τότε προσπαθούσε να μας πείσει ότι για την κρίση φταίνε τα μνημόνια. Ο άκρατος λαϊκισμός που αφού χρησιμοποίησε την προεδρική εκλογή και ανέκοψε την θετική πορεία της χώρας ανέβηκε στην εξουσία υποσχόμενος τα πάντα στους πάντες. Τι σκίσιμο μνημονίων, τι διαγραφή του επαχθούς και επονείδιστου χρέους, τι κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τι αφορολόγητο στις 12.000, τι 13η σύνταξη, τι βασικό μισθό στα 751 ευρώ. Έναν ατελείωτο κατάλογο ευχολόγιου παροχών. Με κατακλείδα, θα βαράμε τα νταούλια και τα βιολιά και θα χορεύουν οι αγορές.
Μετά, όμως, την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης του 1ου εξαμήνου του 2015 που λίγο έλειψε να οδηγήσει τη χώρα στα βράχια, εκτός ευρώ και Ευρωπαϊκής Ένωσης... Που όλη η ψευδεπίγραφη παροχολογία βαφτίστηκε αυταπάτες.
Και οι πριν μερκελιστές γερμανοτσολιάδες κλήθηκαν να βάλουν πλάτη για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο που την είχε οδηγήσει η αλλοπρόσαλλη πολιτική Τσίπρα-Βαρουφάκη. Η χώρα παρέμεινε στην Ευρώπη αλλά την υπόσχεση στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας που έδωσε ο πρωθυπουργός στην αντιπολίτευση ότι δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές την πέταξε στα σκουπίδια πριν «αλέκτωρ φωνήσαι τρις»
Η συναίνεση ξεχάστηκε και οι μερκελιστές ξανάγιναν μερκελιστές. Το σύνθημα του κυρίου Τσίπρα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 και πάλι «βαθιά ενωτικό»: «Ή εμείς ή αυτοί»…
Και όλο το προηγούμενο διάστημα, από τις εκλογές μέχρι σήμερα οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για την αντιπολίτευση, ιδίως για την αξιωματική, από κυβερνητικής πλευράς δίνουν και παίρνουν: «Τρόικα εσωτερικού, υπερασπιστές των ακραίων νεοφιλελεύθερων δυνάμεων της Ευρώπης, γκεσταπίτες, σοιμπλάκια» και τόσα άλλα. Που ποτέ δεν καταδικάστηκαν ως απαράδεκτα από την κυβέρνηση. Σε κανένα επίπεδο.  Και τώρα που για μία ακόμη φορά βρήκαν τοίχο. Τώρα, που οι δικές τους αναίτιες καθυστερήσεις οδηγούν τη χώρα πάλι σε αδιέξοδο. Βγάζουν ξανά στο προσκήνιο τις χαμένες λέξεις. Συνεννόηση και συναίνεση. Και ζητούν συνένοχους στα δικά τους λάθη. Συμμάχους, «στην ποσοτική χαλάρωση» όλων των πρωθυπουργικών στόχων-αυταπατών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν και δυστυχώς, παραμένει μία κυβέρνηση που λειτουργεί χωρίς σχέδιο. Χωρίς καμία στρατηγική. Μία κυβέρνηση που προχωράει μέρα-μέρα αποκλειστικά με επικοινωνιακούς τακτικισμούς. Με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Μία κυβέρνηση που ούρλιαζε ως αντιπολίτευση για το επαχθές και επονείδιστο χρέος που ή θα διέγραφε μονομερώς ή θα συγκαλούσε δήθεν διεθνή διάσκεψη για τη διαγραφή του στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Λονδίνου του 1953 για το γερμανικό χρέος.  Και που ως κυβέρνηση αν και το έχει αναγάγει στο «χρυσόμαλλο δέρας» της διαπραγμάτευσης…
Με τα δικά της λάθη και καθυστερήσεις δεν μπορεί μέχρι σήμερα να πετύχει ούτε την υλοποίηση της απόφασης του Eurogroup  του Νοεμβρίου του 2012 για επιμήκυνση των αποπληρωμών και σταθεροποίηση των επιτοκίων.
Μία κυβέρνηση που ακόμη και σήμερα με δηλώσεις επί δηλώσεων από τον πρωθυπουργό μέχρι και το τελευταίο στέλεχος συνεχίζει να κατακεραυνώνει τη μεγαλύτερη απομείωση της ονομαστικής αξίας του ελληνικού χρέους που έγινε το 2012 με το «τρισκατάρατο» PSI. Που μείωσε το χρέος κατά 120 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου.
Και την ίδια ώρα –χωρίς ίχνος ντροπής- με το Μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία πριν λίγες εβδομάδες αναγνωρίζεται ότι με το PSI δεν έγινε μόνο πραγματική μείωση της ονομαστικής αξίας του χρέους αλλά και σημαντική μείωση σχεδόν 50% των ετήσιων τόκων που καταβάλλει η χώρα.
Μία κυβέρνηση που έχει χάσει και τα τελευταία υπολείμματα της αξιοπιστίας. Με έναν πρωθυπουργό που διατυμπάνιζε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς ένα ευρώ μέτρα και φόρτωσε τον ελληνικό λαό με 5 δις ευρώ νέα μέτρα.
Έναν πρωθυπουργό που διακήρυσσε με ύφος χιλίων συνταγματολόγων ότι η προνομοθέτηση μέτρων για το 2019 και 2020 είναι ξένη προς το Ελληνικό Σύνταγμα, ξένη προς τη Δημοκρατία και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Και στο τέλος ο «κάθε λέξη του συντάγματος» περιέκοψε τις συντάξεις από 01/01/2019 και μείωσε το αφορολόγητο στις 5.600 ευρώ από 01/01/2020.
Έναν πρωθυπουργό που έρχεται πάλι σήμερα εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα που ο ίδιος προκάλεσε να ζητάει από την αντιπολίτευση χείρα βοηθείας.
Αλλά, κύριε Τσίπρα, η συναίνεση, η εθνική συνεννόηση δεν είναι αλά καρτ. Μην ψάχνετε συνένοχους στην αποτυχία σας. Μία αποτυχία που δυστυχώς, την πληρώνει όλη η χώρα. Έχετε μία λύση. Να προσφέρετε επιτέλους μία υπηρεσία στην Ελλάδα. Άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Τώρα. Πριν να είναι αργά.