Η τρομοκρατία…

on .

Η τρομοκρατία άρχισε στις μέρες μας να χτυπά και την Ευρώπη, που ήταν ο μέχρι πρότινος πιο ασφαλής χώρος του πλανήτη.
Με αφορμή αυτό να πούμε ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο εμφανίζεται από τους πρώτους χρόνους ζωής πάνω στη γη. Οι άνθρωποι τρομοκρατούνταν από τα άγρια θηρία αλλά και τους άλλους ανθρώπους και φτάσαμε από τον κανιβαλισμό μέχρι τους πολέμους που διεξάγονται σήμερα ακόμα και φέρνουν την καταστροφή.
Οι Αρχαίοι Έλληνες που έφθασαν στον υψηλόβαθμο πολιτισμό και φιλοσοφία, είχαν καταφέρει να περιορίσουν την τρομοκρατία στο ελάχιστο. Ο Πυθαγόρας δίδασκε ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν την ίδια περιουσία και να βρίσκονται εν ειρήνη. Η Ζακλίν Ντε Ρομίγι έγραψε ότι οι Έλληνες έχτιζαν αποικίες χωρίς κατακτήσεις. Πήγαιναν συνήθως σε εύφορα μέρη από τον Πόντο μέχρι τις στήλες του Ολύμπιου Διός και γέμισαν τον κόσμο με Ελληνικό πολιτισμό. Δυστυχώς κι αυτοί είχαν πολέμους μεταξύ τους. Η Αρχαία Αθηναϊκή  Συμπολιτεία  ξεκίνησε σαν μία ιερά συμμαχία, κάτι που έμοιαζε με την Ε.Ε., αλλά σιγά - σιγά οι Αθηναίοι έγιναν ιμπεριαλιστές, εκμεταλλεύονταν τις άλλες πόλεις, έκαψαν τη Μήλο, εξαπανδρομήσαν τους άνδρες και πούλησαν τις γυναίκες και τα παιδιά ως δούλους.
Αλλά οι Ρωμαίοι ήταν εκείνοι που έμειναν γνωστοί για τις θηριώδεις που διέπραξαν και εν καιρώ ειρήνης, ιδιαίτερα οι αυτοκράτορες Νέρων και Καλιγούλας κλπ. Ο Μέγας Αλέξανδρος αν και παρουσίασε μερικά δείγματα τρομοκρατίας (καταστροφή των Θηβών) προσπάθησε να συμφιλιώσει και εκπολιτίσει τον τότε γνωστό κόσμο.
Μεγάλη επίδραση πάνω στην τρομοκρατία είχαν οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες. Καταρχήν, ο Ιουδαϊσμός (επτά πληγές του Φαραώ κλπ.). Ένας Εβραίος μου είπε εγώ δεν είμαι Χριστιανός, είμαι Εβραίος «Οφθαλμόν αντί οφθαλμού και όδοντα αντί οδόντος»! Αυτό καθόλου δεν με επηρέασε για τους φίλους μου και μαθητές Εβραίους. Έπειτα ο Χριστιανισμός με τις Σταυροφορίες, την Ιερά εξέταση, το κάψιμο των «μαγισσών» κλπ. έχει κι αυτός βάλει το χεράκι του στην τρομοκρατία κόντρα σε αυτό που δίδαξε ο Χριστός, δηλαδή το «αγαπάτε αλλήλους». Φυσικά οι Μουσουλμάνοι από παλαιά μέχρι σήμερα έχουν να επιδείξουν πλήθος από τρομοκρατικές πράξεις.
Μη ξεχνάμε, πάντως, ότι οι Ευρωπαίοι πολιτισμένοι, από την εποχή του Κολόμβου και του Κορτέζ μέχρι τον Χίτλερ, έδειξαν άγρια αγάπη προς την τρομοκρατία. Η άλλοτε Βρετανική Αυτοκρατορία στην οποία ποτέ δεν έδυε ο ήλιος, είχε επί 70 χρόνια την Ινδία ως αποικία και η χώρα βρίσκεται ακόμα σε μαύρο χάλι. Την πάτησαν βέβαια με την κοινοπολιτεία που έδωσαν σε όλους Αγγλική υπηκοότητα και στο Λονδίνο σήμερα σε ορισμένες περιοχές νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε τριτοκοσμικές χώρες! Επίσης, οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή και η διάλυση των κρατών δημιούργησαν ανθρώπους χωρίς καμία προοπτική, επιρρεπείς στην τρομοκρατία.
Είναι γνωστό ότι η Οικουμενική ολιγαρχία έχει στα χέρια της την εξουσία. Τα πολλά χρήματα έρχονται από τα όπλα, τα ναρκωτικά και την πορνεία. Το 1% του πληθυσμού της γης έχει περιουσία όσο το υπόλοιπο 90%. Αν δεν υπάρξει ένα κράτος που να περιλαμβάνει όλες τις χώρες της γης χωρίς στρατό, τίποτα δε θα μας κάνει να ησυχάσουμε.
Αν ακόμα, τα παιδιά δεν πέθαιναν από την πείνα, τις λοιμώξεις, την δρεπανοκυτταρική αναιμία. Αν τα παιδιά δεν δούλευαν την ημέρα για ένα δολάριο φτιάχνοντας μπάλες για το Μουντιάλ. Αν δεν σταμάτησε η άγρια εκμετάλλευση των νέων που εργάζονται για 20 ευρώ, 16 ώρες την ημέρα. Αν δεν υπήρξε ειρήνη και επιμόρφωση του κόσμου… δύσκολα θα σταματήσει η τρομοκρατία. Ακόμη και στα σχολεία και τις γειτονιές, στα γήπεδα και τις καφετέριες.
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.