Όμηροι συμβασιούχων και της ανικανότητας Δημοτ. Αρχών...

on .

Ο υδράργυρος ανεβαίνει, με τους λόφους των σκουπιδιών να ψηλώνουν κάθε ημέρα και περισσότερο. Μας πνίγουν Αφρικάνικες θερμές αέρινες μάζες και η δημόσια υγεία, η υγεία όλων μας, απειλείται σοβαρά. Τα κόμματα επιδίδονται σε κινήσεις εντυπωσιασμού των απεργών στην καθαριότητα και ημών των ατυχών υπηκόων ενός κράτους "οπερέτα".
Η κυβέρνηση όμως την βρήκε την... λύση. Αυξάνει τα όρια ηλικίας για την πρόσληψη στο δημόσιο, ειδικώς για όσους εκ των συμβασιούχων συμμετάσχουν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ! Ο πρωθυπουργός δεν το προσδιόρισε επακριβώς, αλλά είπε ότι θα είναι άνω των... πενήντα!
Τσιγκουνιές! Θα μπορούσε να τους μονιμοποιήσει και να τους δώσει αμέσως σύνταξη! Τον έχουμε ικανό και γι' αυτό τον κ. Τσίπρα , αφού μας λέει ότι με την νέα (άγνωστη) συμφωνία με τους δανειστές, κατέστησε την Ελλάδα ικανή να βγει στις αγορές.
Και οι Δήμοι; Κι αυτοί στον ίδιο χορό, μην τυχόν και χάσουν οι δήμαρχοι την πελατεία τους, η οποία όμως κάθε τόσο αλλάζει προτιμήσεις. "Παιχνίδια" η κυβέρνηση; Το ίδιο κι αυτοί! Στην πραγματικότητα, αιχμάλωτοι, μαζί με τους πολίτες, μιας νοσηρής αντίληψης που λέει πως και τρείς μήνες σύμβαση να υπογράψει κάποιος, αυτομάτως νομιμοποιείται να ζητήσει να γίνει μόνιμος!
Για να μην αντιδρούν υπέρ των πολιτών, θα πει ότι υιοθετούν αυτή την άποψη, την οποία θέλουν να επιβάλλουν οι συμβασιούχοι, αδιαφορώντας αν θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων τους και εκβιάζοντας εν μέσω καύσωνος. Θα πείτε, εντάξει, να μην χάσουν την δουλειά τους, κυρίως τώρα με την κρίση. Ας πούμε ότι συμφωνούμε, αλλά στον ιδιωτικό τομέα γίνεται μακελειό και κανένας εξ αυτών που θέλουν να βολευτούν, δεν απήργησε για συμπαράσταση!
Έτσι, θα αφήσουν, είπαν, τα σκουπίδια στους δρόμους μέχρι και σήμερα, Πέμπτη. Με μια τέτοια εκβιαστική τακτική σωστά έπραξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ανέθεσε σε ιδιώτες να μαζέψουν τα σκουπίδια για όσο διαρκεί η απεργία. Δεν λογάριασε το πολιτικό κόστος ο κ. Μπουτάρης, όπως και δυο - τρείς άλλοι δήμαρχοι, που έθεσαν πάνω από το πρόσκαιρο μικροπολιτικό όφελος την υγεία των πολιτών.
Το ίδιο μπορούσε να κάνει και η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, αλλά σέρνεται πίσω από τον εκβιασμό των 23 απεργών συμβασιούχων (τόσοι είναι) και του Συλλόγου εργαζομένων, που κλείνουν το Εργοτάξιο, απαγορεύοντας να δουλέψουν σε όσους θέλουν! Απεργούν, αλλά (όπως κατάγγειλε και ο κ. Άρης Μπαρτζώκας) θα πληρώνονται κανονικά, όπως και οι περί τους 150 μόνιμοι του τομέα καθαριότητας!
Να το ξαναπούμε κι ας προκαλέσουμε την οργή της Δημοτικής Αρχής και του επαγγελματία συνδικαλιστή - προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Χρήστου Μεντή: μας κοστίζουν πολύ ακριβά αυτοί και οι άλλες εκατοντάδες μόνιμοι και συμβασιούχοι του Δήμου, οι οποίοι αμείβονται από το υστέρημα των φτωχοποιημένων συμπολιτών, που δεν γνωρίζουν αν θα έχουν να φάνε αύριο.
Αρέσει ή όχι, δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια και αντί να επιδοθούν σε ανέξοδες και ανώφελες καταγγελίες, ας στρωθούν στη δουλειά. Μαζί και η Δημοτική Αρχή, η οποία αποδείχθηκε (για άλλη μια φορά) ανεπαρκής να διαχειριστεί μια κρίση, με τους πολίτες των Ιωαννίνων να μην αντιλαμβάνονται (τώρα) για ποιόν λόγο επέλεξαν αυτούς να διοικήσουν την πόλη των Ιωαννίνων!