Μεθοδικός αφελληνισμός…

on .

Αν κάποιος δεν αφουγκράζεται τους παλμούς της καρδιάς και τις διάστικτες στιχομυθίες των αρχαίων αγαλμάτων μας, ε, τότε μοιραίως το άτομο αυτό, είτε από την παραπαίουσα διανοητική του ευστάθεια, είτε από έλλειψη ουσιαστικής παιδείας και ευαισθησίας, αδυνατεί να συλλάβει το εύρος και το εκπεμπόμενο φως του αρχαιοελληνικού μας πολιτισμού, ποια είναι ύστερα τα εχέγγυα καταγωγής, ώστε το άτομο αυτό να έχει εμπεδωμένη και βιωματικά στερεωμένη μέσα του, δίχως παρερμηνείες και διχοστασίες, την εθνική μας συνείδηση, κι ακολούθως, ως αυτόχθων και έγκριτος πολίτης πια, εποικοδομητική συμμετοχή στο κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό μας γίγνεσθαι!
Και ποια είναι, επίσης, τα κληρονομικά μας ίχνη, η εκπαιδευτική μας αγωγή, οι χαρακτηριστικές λειτουργικές μας συνήθειες, ήθη, έθιμα και προπαντός οι γονιδιακές μας καταβολές που καθιστούν κάποιον ομοαίματον  και ομοούσιον  με το χώμα αυτό που γέννησε και ανέδειξε τον πολυσχιδή αυτόν πολιτισμό με τις ευρύτατες οικουμενικές αντανακλάσεις;
Δυστυχώς, όμως, τούτος ο νεοφανής πολιτισμός, που απλώθηκε στα πέρατα της οικουμένης, σκορπίζοντας περισσότερο φως απ’ το φως, επέσυρε πάνω του και άσπονδους εχθρούς, όπως, το αναξιόχρεο τούτο κράτος, που συν τοις άλλοις, απώλεσε τη σαγήνη των αρχαίων προγόνων του, η απαίδευτη εκπαίδευση, οι γελοίοι ξενισμοί, το πρόωρο ξύπνημα των νηπίων και ο επαχθέστερος όλων, προσβολή, αλλοίωση, αλλοτρίωση του πατρίου εδάφους. Όπως π.χ. στην παρούσα φάση, η εισέλευση αποψιλωμένων και στραπατσαρισμένων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών.
Ταραχοποιοί και εδώ, της παγκόσμιας αυτής ανωμαλίας, ποιοι άλλοι πέρα από τους Ιησουίτες του βαθέως σκοτεινού κεφαλαίου, που πασχίζουν με το ανακάτωμα της τράπουλας την παραχάραξη των εθνικών συνειδήσεων. Τις ύποπτες ΜΚΟ, τα εγχώρια  «τσιράκια», τους Τόμαχοκ και Κρουζ, να μετασχηματίσουν τις κοινωνίες σε παγκόσμια φάρμα, αποκλειστικής αμέλξεως και καρπώσεως των παραγομένων αγαθών.
Παγιδευμένοι σε τούτες τις ανατροπές, βάλε και την υπερχρέωσή μας, κινδυνεύουμε άμεσα. Η υπογεννητικότητα και η φυγή μας, με την υπεργεννητικότητα και τις συνεχείς ροές των αλλογενών, μοιραίως θα επιφέρουν κάποια στιγμή, την αλλοίωση της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την απώλεια, ύστερα, της φυλετικής μας μνήμης.
Τι γυρεύουν, επομένως, τούτ’ οι μαυροκέφαλοι με τα χιαστά κόκκαλα στη ζουλουχτή τους μύτη και τα τύμπανα, στις συνάξεις του Περικλή; Τι γυρεύουν οι αλεπούδες της στέπας ή αυτοί από τα πληγωμένα χαλιφάτα (με τους χορούς της κοιλιάς, τα τσιφτετέλια και τους αμανέδες) στις συνάξεις του Κέκρωπος, του Αγαμέμνωνος, του Οδυσσέως, του Δευκαλίωνος, του Αλεξάνδρου, του Πύρρου και του Ιουστινιανού; Τι γυρεύουν στη χώρα του Αισχύλου, του Αριστοτέλους, του Ισοκράτους και του Πλάτωνος; Τι γυρεύουν στα Ιερά χώματα του Παρθενώνα και της Αγ. Σοφίας;
Ε, Έλληνες αφυπνισθείτε! Σε ποιο Χοτ-Σποτ είσθε μουλωγμένοι;
Και μια προτροπή: Ν’ αποσυρθούν πάραυτα οι στρατιώτες μας από την παροχή υπηρεσιών προς την λαθρομεταναστευτική αυτή γάγγραινα (διανομή συσσιτίου κ.α.). Μη θίγετε την αξιοπρέπεια των παιδιών μας. Η πατρίδα τους ανέθεσε υψηλό έργο κι όχι να νταντεύουν αυτά τα επικίνδυνα στίφη. Ο στρατός μας είναι υψηλά καταχωρημένος στη συνείδηση του λαού κι αυτό δεν επιτρέπεται ν’ αγνοείται.
Σεις, κύριοι της Βουλής, καταρρακώσατε την οικονομία της χώρας, αρχής γενομένης από τους ψευτοσοσιαλιστάδες του 1981. Ναι, σεις φιμώσατε τις προσδοκίες των νέων και σβήσατε τα όνειρα από τα μάτια τους. Σεις, κι όχι οι χούντες κι ο στρατός, που καλομάθατε να αποθέτετε πάνω τους τ' αμαρτήματά σας καλύπτοντας έτσι την απύθμενη αθλιότητά σας. Ναι «Κύριοι της Βουλής».
Σεις διαλύσατε οικονομικά την χώρα μας και μας ρεζιλέψατε διεθνώς.  Σεις, και θα το πληρώσετε. Το ποτάμι φούσκωσε και δεν γυρίζει πίσω!...

ΦΩΚΙΩΝ ΚΑΨΑΛΗΣ