ΑΛΛΑΓΕΣ… ΕΜΠΡΟΣ - ΠΙΣΩ!

on .

Είμαστε σίγουρα σε μια εποχή, πού ο κόσμος όχι μόνο αλλάζει πολύ γρήγορα αλλά οι αλλαγές του αυτές είναι και σχεδόν οδυνηρές. Και αν αυτό είναι σα φαινόμενο παγκόσμιο, για την Ελλάδα είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα, αφού ο Ελληνικός λαός είναι από τη φύση του και βιαστικός και παρορμητικός, σε αποφάσεις. Και είναι βέβαιο ότι δεν μας  χαρακτηρίζει, ούτε ανήκει και στις Εθνικές μας αρετές η πολιτική μας κυρίως ευθυκρισία, και αυτό από τα παλιά ακόμα χρόνια.Τα πολιτικά λάθη και των προγόνων μας πολιτικών, συνήθως τα πλήρωνε πάντα ο λαός και τα πλήρωνε  πολύ ακριβά. Και με αυτή την παράδοση και τις Εθνικές μας καταβολές, φτάνουμε και στις δικές μας εποχές, οπού τα λάθη ολοκληρώνονται και μεγιστοποιούνται, με τις λανθασμένες εκλογικές μας επιλογές! Το μεγάλο, το τεράστιο αγαθό της Δημοκρατίας, οι εκλογές, πού είναι πράγματι αγαθό, για τους ώριμους, δημοκρατικούς πολίτες, γίνονται, κάθε φορά για τον Ελληνικό λαό η «λυδία λίθος» της ωριμότητός του.
Αν συμβεί δε να εκλεγούν - όπως συμβαίνει συνήθως - και ηγέτες που θέλουν να είναι ευχάριστοι στον «ευήκοου» λαό, δηλαδή άνθρωποι που δεν έχουν ενδοιασμούς να υποσχεθούν τα πάντα, με αντάλλαγμα την εξουσία, και αυτό επίσης παλαιό μας «κουσούρι», τότε είναι βέβαιο, ότι η Χώρα έχει πρόβλημα και πρόβλημα μεγάλο, γιατί γίνεται πλέον... μέγιστο εθνικό κακό, η απαξίωση της πολιτικής.
Γι’ αυτό ό,τι σκοτώνει την ψυχή ενός λαού και θάβει τα όνειρά του, για τα Υψηλά, τα Ανώτερα και τα Καλύτερα, θεωρείται και είναι, έγκλημα Εθνικό γιατί αντί να μας πάει ΕΜΠΡΟΣ μας γυρίζει ΠΙΣΩ με ό,τι κακό αυτό συνεπάγεται, για τη χώρα.
Και φοβόμαστε πως αυτή την ώρα η Χώρα μας, βρίσκεται σ’ αυτό το σημείο γι’ αυτό και δύσκολα πιστεύει πια ο λαός, στις όποιες υποσχέσεις, της Ηγεσίας  του, και τις όποιες αναφορές στα… μελλοντικά  προγράμματα που τα θεωρεί… οράματα! Και είναι αυτός ένας τόσο σοβαρός ψυχολογικός  παράγοντας αναστολής κι οπισθοδρόμησης, πού κρατάει πίσω άτομα και λαούς και ενώ οι άλλοι λαοί, αναπτύσσονται, αλλάζοντας γρήγορα προς τα εμπρός, εμείς  αλλάζουμε, ολοταχώς προς τα πίσω! Το «ΕΜΠΡΟΣ-ΠΙΣΩ» λοιπόν για τούς Έλληνες, δεν είναι μόνο σκωπτικό τηλεοπτικό (του Χάρη Ρώμα) σύνθημα, αλλά, δυστυχώς, σημερινή Ελληνική πραγ­ματικότητα!
Ας ευχηθούμε, να έχουμε μάθει πλέον, οι Έλληνες, το… μάθημά μας, να έχουμε, επιτέλους διδαχθεί από την Ιστορία και την  εμπειρία μας και να αποδειχθούν οι επόμενες, τουλάχιστον, εκλογές, δείγμα μιας κάποιας, επιτέλους, ΩΡΙΜ­Ο­ΤΗ­ΤΟΣ του λαού μας.

ΑΡΕΤΗ ΜΑΛΑΜΗ