Μας έραψαν ζουρλομανδύα χωρίς να πάρουν καν μέτρα!

on .

-Γράφει ο ΧΑΡΗΣ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ, πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννίνων

 Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πέτερσον με δημοσίευσή του υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα  που σχεδίασε η Ευρώπη και υπόγραψε η ελληνική Κυβέρνηση μοιάζει με ζουρλομανδύα. Η εκτίμησή του Ινστιτούτου βασίζεται στις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα και είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει χωρίς απόκλιση σε βάρος του ελληνικού λαού και εν ονόματι «της δημοσιονομικής εξυγίανσης» της χώρας.
Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι κανένα κράτος του κόσμου μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ούτε καν τριτοκοσμικό, δεν υπόγραψε ανάλογη συνθήκη υποχρεώσεων και υποταγής σε δανειστές. Και πράγματι υπάρχει σήμερα Έλληνας που να πιστεύει ότι θα μπορεί η Ελλάδα να έχει πλεόνασμα 3,5% ως το 2022 και 2% ως το 2060; Δηλαδή η Κυβέρνηση υπόγραψε ότι για 43 χρόνια θα έχει περίσσευμα και θα πληρώνει τα δανεικά της. Πρόκειται για ένα σενάριο που δεν μπορεί να ανταποκριθεί όχι μόνο στην οικονομική πορεία της χώρας, αλλά ούτε στην κοινή λογική. Εκτός κι αν οι κυβερνώντες βρίσκονται σε άλλο κόσμο και αδιαφορούν παντελώς για τους πολίτες.
Τώρα όλοι καταλαβαίνουμε ότι «πλεόνασμα» σημαίνει φτώχεια, λιτότητα, ανεργία, μείωση των συντάξεων και αύξηση των φόρων. Και όμως, η Κυβέρνησή μας χειροκροτεί και στήνει τρόπαια για τη μεγάλη νίκη της. Πρόκειται για πολιτικό παραλογισμό ή για σκόπιμες φιέστες; Μάλλον η προσωπική τους ιδιοτέλεια και το κόλλημα στα σαλόνια της Εξουσίας τους οδηγεί σε θεατρινισμούς και σε πανηγύρια.
Αλλά και η Ευρώπη, που δείχνει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα, πώς σχεδιάζει κοστούμι –ζουρλομανδύα που δεν αντιστοιχεί στο μπόι της χώρας μας; Ράβει κοστούμι χωρίς να πάρει τα μέτρα ούτε της ελληνικής οικονομίας ούτε των πολιτών που θα κληθούν για άλλα 43 χρόνια να πληρώσουν. Εξέλιπε από την Ε.Ε. και η κατανόηση και το έλεος προς το λαό μας. Φαίνεται πως βρήκε Κυβέρνηση υποτακτική και βιάζεται να επιβάλει τα πάντα.
Είναι γεγονός ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ παρέδωσε το κλειδί της χώρας, προσκυνάει και συνθηκολογεί με τρόπο ταπεινωτικό, αρκεί να βγάλει την τετραετία. Στην ίδια λογική είναι και το Υπερταμείο, όπου υπόγραψε ο Τσίπρας με τον Καμμένο να ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία μέχρι το 2114 (για 99 χρόνια). Άρα μαζί με τον ζουρλομανδύα μάς χρειάζεται και το φρενοκομείο.
Η Ευρώπη σε καμία άλλη χώρα με ανάλογη οικονομική κρίση δεν έδειξε τόση σκληρότητα. Άρα έχουμε ως Έλληνες ειδική μεταχείριση που οφείλεται στην υποταγή της Κυβέρνησης και στη γενικότερη παθολογία του πολιτικού μας μορφώματος.
Και σκέφτομαι πώς μπορεί σήμερα ο κάθε Έλληνας να ανεχτεί αυτή την παράδοση άνευ όρων στους δανειστές και να σκύβει το κεφάλι του στις βάρβαρες επιταγές. Ποιος νέος θα ελπίζει σε εργασία, ποιος φτωχός θα αντέχει τη μακρόχρονη στέρηση και ποιος συνταξιούχος θα μετράει όλο και μικρότερη σύνταξη; Ευτυχώς παρηγορούνται οι του ιδιωτικού τομέα επιχειρηματίες και εργαζόμενοι με την υπόσχεση του Πρωθυπουργού ότι «έρχεται κύμα επενδύσεων και καταπληκτική ανάπτυξη»!
Παραφράζοντας και τα λόγια του Σεφέρη κάθε λογικός πολίτης μονολογεί και λέει: «Όπου και να κοιτάξω στην Ελλάδα πληγώνομαι». Όσο για τους κυβερνώντες έχουν μάθει καλά τον ρόλο τους. Είναι άριστοι θεατρίνοι και «ρακή ματαβγαλμένη» στην προπαγάνδα. Έτσι εξηγείται που συγκυβερνάνε με τον Καμμένο. Χρειάζονται την ψήφο του κι ας ενεργεί όπως θέλει. Ουδέν πρόβλημα που ο Υπουργός Άμυνας επικοινωνεί με ισοβίτη. Καμία αντίδραση στην απαράδεκτη ηθικά και πολιτικά συμπεριφορά του.
Και ο λαός τι κάνει, ρωτάει η λογική! Έχει την κύρια ευθύνη για όσα έγιναν και όσα έρχονται. Η σιωπή και η υποταγή, αν συνεχίσουν, θα υπογράψουν και την συνενοχή όλων μας για τις συμφορές του τόπου μας.